1933'te Yahudilerin büyüyle ilgili kitabı unutulmaktan nasıl kurtarıldı?

dunyadan

Aktif Üye
Utah'ın kuzeyindeki küçük bir kasabada emekli olarak yaşayan Hatch, “Sihirli Yahudiler” kitabının çevirisini dört yıl önce tamamladı ve şimdi kitabı ek açıklamalar ve fotoğraflarla nasıl yayınlayacağını düşünüyor. 68 yaşında, kendisini tarihi mekanların korunmasına adamış, Dammann'a adanmış bir tür tek kişilik şirkettir.

Hatch, “Hepimizin üç kez öldüğüne dair bir söz vardır” dedi. “İlk ölüm fizikseldir, kalbiniz atmayı bıraktığında. İkincisi ise cesedin ateşe veya mezara gönderilmesidir. Üçüncüsü ise birisinin adınızı son kez söylemesidir. Hayat ona karşı o kadar acımasız ve adaletsizdi ki, Dammann'ın ismini mümkün olduğu kadar uzun süre hayatta tutmanın değerli bir amaç olduğunu düşündüm.”

Herkesin bir teorisi vardır

Dammann'ın ölümünden bu yana Yahudi büyücülerin sayısı giderek arttı. Ünlüler arasında şunlar yer alıyor: David Copperfield, David Blaine, Ricky Jay, Penn & Teller'ın sessiz kısmı olan Teller ve bu arada, kaşık bükmenin bir numara olduğunu uzun süredir inkar eden Uri Geller. Doğum adı Gloria Metzner olan Gloria Dea, Las Vegas'ta gösteri yapan ilk sihirbazdı. Philip Goldstein doğumlu Max Maven, dünyanın en beğenilen mentalistlerinden biriydi.

Yahudiler büyüde neden bu kadar önemliydi? Dammann kitabında bu konuda spekülasyon yapmıyor. Böylece Ocak ayında, Columbus, Ohio'da her yıl düzenlenen, ülkenin en büyük sihir kongrelerinden biri olan MagiFest'e katıldım. Hatch'in Dammann hakkındaki dersini dinlemeye gittim ama konferansın sorunun resmi olmayan bir şekilde araştırılması için ideal bir ortam olduğu ortaya çıktı.

MagiFest, tamamı Renaissance Oteli'nin ikinci katında toplanan 900'den fazla katılımcıyla üç gün süren konferans ve performanslardan oluşuyordu. Aksiyonun çoğu, hem profesyonel hem de amatör sihirbazların genellikle oyun kartlarıyla hileler ve efektler gösterip öğrettikleri bir grup yuvarlak masa etrafında gerçekleşti. Bu gayri resmi oturumlara verilen adla “Jamming” her akşam saat 2'ye kadar sürdü.