2 bin 100 atlet, Üsküdar’da 15. Milletlerarası Özel Sportmenler Atletizm Şenliğinde ter döktü

BOTR

Aktif Üye
15. Memleketler arası Özel Atletler Atletizm Şenliği, Üsküdar Belediyesi, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle Üsküdar’da Burhan Felek Atletizm Stadı’nda gerçekleşti. Şenliğe, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Ulusal Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Gülşen Özer katıldı. 3 ülke, 17 kentten 115 okul ve 2 bin 100 atletin iştirakiyle gerçekleşen şenlik kortej yürüyüşü ile başladı. Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in fişek ateşlemesiyle yarış başladı. Türkiye haricinde Gürcistan, Bulgaristan ve Kıbrıs’tan gelen genç atletler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Engelli sportmenlerin da iştirak sağladığı şenlikte karşılaşmalarda ter dökerek pürüzler ortadan kaldırıldı.

Metin Şentürk konser verdi

Özel Atletler Atletizm Şenliği’nin 15.’sinde, hayatın en güçlü şartlarına karşı gülümseyen karakteriyle milyonların sevgisini kazanan Metin Şentürk konser verdi. Aktifliğe katılan atletler, Metin Şentürk konseriyle doyasıya eğlendi.

“Bir müsabaka değil, burada bir kardeşlik, sevgi, dayanışma var”

Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, ”Gerçekten tam bir şenlik var burada. Bir müsabaka değil burada bir kardeşlik, sevgi, dayanışma var. Üç farklı ülkeden, İstanbul’un bütün ilçelerinde 2 binin üzerinde yavrumuz var. Özel yavrularımız burada. Bu çocuklar bugün heyecanlarını ve sevgilerini paylaşacaklar. Burada bir karşılaşma yok, burada sayı yok. Burada paylaşma var, heyecan var, memnunluk var. Anneler, babalar, öğretmenler ve biz de bu çocuklardan daha epeyce heyecanlıyız” halinde konuştu.

“Onlar için farklı bir tecrübe olacak”

Şenliğe oğlu ile katılan Melek Yılmaz, ”Çocuklarımız için bu biçimde bir aktifliğin olması hoş. Onları bu biçimde bağımsız, ailelerden uzak ve bu biçimde etkinliklere katmış oluyoruz. Belediyemizin bize sağladığı bu katkıyı pahalandırmak için geldik. Onlar için de farklı bir tecrübe olacak ve epeyce heyecanlılar bugün için. Keyifli olacaklar, eşlik edebildiğimiz için biz de onlarla bir arada mutluyuz” dedi.

İHA

Okumaya devam et...