2024'ün en iyi polisiye romanları (şimdiye kadar)

dunyadan

Aktif Üye
2023'ün en iyi 10 polisiye romanını seçtik. Tam listeyi görüntüle.

İskandinav polisiye romanlarını seviyorum; ne kadar karanlıksa o kadar iyi
Fırtına Altında, Christoffer Carlsson

Yanmış bir çiftlik evinde genç bir kadının cesedi bulunduğunda, hemen anlaşılır: Bunun bir cinayet olduğu, bunu erkek arkadaşının yaptığı ve davanın kapandığı. Ama arkadaşın yeğeni İsak için; tutuklama memuru Vidar Jörgensson; ve tüm Marbäck topluluğu için bu kapanış, yakında muhteşem bir şekilde yerle bir edilecek bir efsane.

Amazon | Yerel kitapçılar | Barnes ve Soylu | Elma

Bana bütün gece beni ayakta tutacak riskli, sürükleyici bir roman ver
Duman Kralları Jahmal Mayfield

Amerika'da nesiller boyu siyahi insanlara verilen zararın telafisi mümkün olabilir mi? Mayfield bu gerilimde bu soruyu provokatif uç noktalara taşıyor. Uzun zaman önce ırksal nefret suçu işleyen kişilerin torunlarını kaçıran dört arkadaşın hikayesi.

Kaba Ticaret, Katrina Carrasco

Bu, Carrasco'nun, Pinkerton'da eğitim almış, iyi bir dövüşten başka hiçbir şeyi sevmeyen cesur afyon kaçakçısı Alma Rosales'in başrolde olduğu ikinci tarihi gerilim filmi. Roman, 1888'de Washington'daki Tacoma'nın görüntüleri, kokuları ve sesleriyle dolu; burada her türlü arzunun gizlice araştırıldığı, sırların girdap oluşturduğu ve ihanetin hızla gerçekleştiği rıhtımlar, meyhaneler ve yasadışı arka odalarla dolu.

Tabii ki konu harika ama ben daha çok karakter odaklı hikayelerle ilgileniyorum
Avcı, Tana French

French, 2020 tarihli kitabı The Searcher'ın devamında, emekli Chicago dedektifi Cal Hooper'ın taşındığı İrlanda köyünün dinamiklerini keşfetmeye devam ediyor. Trey'in uzun zamandır kayıp olan babası, gizli altın ve kaçınılmaz olarak cinayet içeren bir çabuk zengin olma planıyla yeniden ortaya çıktığında, yerel bir genç olan Trey Reddy'ye akıl hocalığı yapıyor. French hikâyesini sabırla, şefkatle ve mutlak hakimiyetle anlatıyor.

Francis Spufford'dan Cahokia Caz

Spekülatif kurgu, uzun zamandır Spufford'un kurgusunun (ve bazen de kurgu dışı) alanı olmuştur. Burada, hiçbir zaman çiçek açma şansı bulamamış, yok olmuş bir dünyayı kayıt altına almaya koyuluyor ve onu katı polisiye kurgunun ritimleriyle birleştiriyor. Spufford'un muhteşem anlatımına göre Cahokia, ırksal gerilimlerle kuşatılmış, Yerlilerin liderliğinde gelişen bir eyalettir. Daha sonra yabancı dedektif Joe Barrow gelir ve sonunda Cahokia'yı bölmekle tehdit eden bir cinayeti araştırır.