90 yaşındaki Richard E. Snyder öldü; Simon & Schuster’ı yeni zirvelere taşıdı

Simon & Schuster’ı ülkenin en büyük kitap yayıncısı haline getiren otoriter yayıncılık yöneticisi Richard E. Snyder Salı günü Los Angeles’taki evinde öldü. 90 yaşındaydı.

Kaliforniya’da yaşayan ve sepsis ve diğer sorunlar nedeniyle sağlığı kötüleştiği için babasını oraya taşıyan oğlu Matthew, sebebinin kalp yetmezliği olduğunu söyledi.

Bay Snyder, sınırsız hırsı, azmi ve içgüdüsüyle ve asla kendini adamış bir okuyucu olamayarak, New York merkezli bir kulüp edebiyat uzmanları endüstrisinin, önde gelen moğollar tarafından yönetilen holdinglerden oluşan küresel bir şirkete dönüşmesine yardımcı oldu.

Macmillan ve tanınmış eğitim yayıncıları da dahil olmak üzere çok sayıda şirketi satın aldı. McCullough yazarları olarak Watergate muhabirleri Bob Woodward ve Carl Bernstein, eski Başkanlar Ronald Reagan, Rahip Jesse L. Jackson, Graham Greene, Larry McMurtry, Joan Didion, Philip Roth, Mary Higgins Clark, Joseph Heller, Mario Puzo ve David’i işe aldı.

Ve Alice Mayhew, Michael Korda, Jim Silberman ve Nan Talese’yi baş editörler olarak işe aldı ve ardından genellikle kendini onların mesleki yargılarına bıraktı.

Kitap yayıncılığına yeni bir üniversite mezunu olarak giren Bay Snyder, 1960 yılında Simon & Schuster için çalışmaya başladı. 1975’ten 1986’ya Başkan, 1978’den 1994’e Genel Müdür ve 1986’dan 1994’e Başkan olarak görev yaptı.

1994 yılına gelindiğinde, yıllık satışlar 1975’teki 40 milyon dolardan 2 milyar dolara yükseldi. Görev süresi boyunca, şirketin ders kitabı bölümü en az yarım düzine Pulitzer Ödülü kazandı.

Yayıncılık endüstrisinde bir dinamo olarak kabul edilen Bay Snyder, muhtemelen halk tarafından en çok iki sansasyonel olayla tanınıyordu: Simon & Schuster’da işe aldığı ve bu sayede kadınlar için bir öncü haline geldiği Joni Evans’tan 1990’daki sert boşanması. erkek egemen yayıncılık kültüründe; ve Viacom’un şirketi satın almasının ardından 1994 yılında Simon & Schuster’dan aniden kovulması.

Satın almanın getirdiği borç yükü altında kalan Viacom, Simon & Schuster’ın başarılı olmasına yardımcı olmak için Bay Snyder’ın satın aldığı yan kuruluşları elden çıkarmaya başladı.

Bay Snyder, imza niteliğindeki havacı renkli gözlükleri, zar zor okunan el yazısı, Brooklyn aksanı ve mizacı ile ayırt ediliyordu. Bazı eski çalışanlar onu değerli bir akıl hocası olarak hatırlasa da – Bay Woodward ve Bay Bernstein onu “amsal” olarak tanımlardı – Bay Snyder hiçbir zaman kişilik yarışmalarını kazanmadı.

On yılların arkadaşı ve meslektaşı olan Bay Korda, bir telefon görüşmesinde, “İnsan Dick’in yalnızca karanlık tarafını görme eğiliminde,” dedi, “ama o gerçekten de yayıncılıkta devrim yaratan bir vizyonerdi.” Oldukça radikaldi. yenilikçi ve kitap yayıncılarının özel küçük ev endüstrisinden insanların çalışıp hayatlarını kazanabilecekleri gerçek bir işletmeye geçmesinin yolunu açtı.”

Another Life: A Memoir of Other People (1999) adlı kitabında Bay Korda, Bay Snyder hakkında şunları yazdı: “Gergin bir yay gibiydi ve onu tanıyanlar için çoğu zaman saf bir öfke patlaması yaşıyor gibiydi.” ”

“Biri ayrıca, havlamasının ve ısırmasının da aynı derecede nahoş olacağından şüpheleniyordu,” diye ekledi Bay Korda, “özellikle kötü hazırlanmış veya özensiz bir iş söz konusu olduğunda veya fazladan yol kat etme isteksizliği söz konusu olduğunda.”

Little, Brown’ın başkanı olmak için Simon & Schuster’dan ayrılan Charles Hayward, 1995’te Haber Magazine’de “İnsanları aşağılama ve aşağılama yoluyla kontrol etmek Dick’in tarzıydı” demişti.

Ancak eski Bantam Doubleday Dell yöneticisi ve eski meslektaşı Paul D. Neuthaler, bir röportajda Bay Snyder’ın “mükemmel bir yayıncı ve en sevdiğim sert adam ve akıl hocam” olduğunu söyledi. Simon & Schuster’da Bayan Evans için çalışan ve daha sonra Random House’da ona katılan Susan Kamil, 1987’de New York dergisine Bay Snyder’ın “bana her şeyi – sadece iş derslerini değil, hayat dersleri de öğretti” sözlerinden alıntı yaptı. “. ve her zaman minnettar kalacağım.”

Bay Snyder’ın ölümünden sonra yayınlanan bir bildiride, Bay Woodward ve Bay Bernstein, Bay Snyder’ın kendilerini ufuk açıcı Watergate dönemi kitapları All the President’s Men (1974) ve The Final Days (1976) yazmaları için tuttuğunu belirttiler.) , “Dick ile birlikte yayınlamayı seçtik çünkü o, koşulsuz gerçeğin bir savunucusuydu ve Watergate hikayesi nereye giderse gitsin, bizi destekleyeceğine söz verdi.”

Dick olarak bilinen Richard Elliot Snyder, 6 Nisan 1933’te Brooklyn’de Jack ve Molly (Rothman) Snyder’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Babasının bir erkek manto dükkanı vardı.

Brooklyn’deki Adelphi Akademisi’ne devam ettikten ve 1955’te Tufts Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra askere alındı. Babasının giyim şirketine katılmayı bekliyordu, ancak 1995’te Times Magazine profilinde Roger Rosenblatt’a söylediği gibi, işe geldiğinde babası ona kapıyı gösterdi ve “Eş olmaktansa oğul daha iyi” dedi.

Bir arkadaşı Manhattan’daki Doubleday’e mülakata gittiğinde, Bay Snyder geldi ve kısa süre sonra stajyer olarak işe alındı. Doubleday’de belirli bir dönemde yayınlanan, sipariş edilen, satılan ve iade edilen kitapların tam sayısını bilen birkaç kişiden biri olduğunu gösterdikten sonra 1958’de pazarlama müdür yardımcılığına atandı – bu, babasının değer duygusuyla karşılaştırdığı bir beceriydi. ceketler için kumaşlar.

Times Magazine profilinde Bay Snyder, “Bir ceketin kumaşını başparmağıyla işaret parmağı arasında ovalayabilirdi ve bir saniyeden kısa bir süre içinde ‘yardası 3,34 dolar’ ilan ediyordu.” Kitaplar söz konusu olduğunda bu duyguyu hissettim.”

Bay Snyder’in yaratılmasına yardım ettiği bir ortamda, kendisini bir edebiyatçıdan çok bir iş adamı olarak tanımladı. Bay Korda’nın da belirttiği gibi, “Yayıncıların kitap okuması gerektiğini söyleyen bir yasa yok; Dick, editörlerine güvenme konusunda harika bir duyguya sahipti.”

Snyder’ın Ruth Freund, Laura Yorke ve Terresa Liu ile olan diğer üç evliliği de boşanmayla sonuçlandı. Frau Freund ile olan evliliğinden olan oğlu Matthew’a ek olarak, o evlilikten bir kızı Jackie tarafından hayatta kaldı; Bayan Yorke ile olan evliliğinden diğer iki oğlu, Richard Elliott Snyder Jr. ve Coleman Yorke; ve iki torun.

Bay Snyder, şirketi 1975’te satın alan Gulf ve Western Industries aracılığıyla Simon & Schuster liderliğinde zenginleşti. Ancak sahibinin kurucusu ve başkanı Charles G. Bludhorn 1983’te öldüğünde, yerine Körfez ve Batı Bölgelerindeki bir yan kuruluş olan Paramount Pictures’ın yöneticisi Martin Davis geçti, Bay Snyder onunla arasını açtı. Bir noktada, Bay Davis, uygun fiyata sunulan bir eğitim yayıncısına yatırım yapma tavsiyesini reddetti.

Bay Snyder, Viacom’dan kovulmasının ardından, 1996 yılında Western Publishing’i ve çocuk kitapları bölümü Golden Books’u satın alan bir yatırım grubu kurdu. Ancak şirketin yeniden yapılandırılması sorunlu oldu ve satıldı.

Bay Snyder, Norman Mailer’ın isteği üzerine edebiyatı ve ifade özgürlüğünü destekleyen Uluslararası PEN’in yeniden canlandırılmasında etkili oldu ve Ulusal Kitap Ödüllerini veren vakfın kurulmasına yardımcı oldu.

Bay Snyder katı bir disiplinci olduğunu hiçbir zaman inkar etmedi, ancak kendisinden beklediğinden fazlasını başkalarından da istemediğini söyledi.

1979’da The Times’a “Bu sektördeki insanların yüzde doksan dokuzu oldukça zekidir, bu nedenle kalite kimseyi ayırt etmez” dedi. “Başarılı insanlar, en fazla bağlılık gösterenlerdir.” Belki de aradığım nevrotik bir bağlılık, son beş dakikayı bir işi bitirmek için harcayan kişi. İmkansız bir şeyi yapacak ve ertesi gün bunu bir daha yapamayacaklarından korkan birini istiyorlar.”

Bay Snyder kendi kendini analizini derinleştirdi ve asi davranışının başka bir yönünü ortaya çıkardı; bunu, hiperaktif tek çocuk olarak yetiştirilmesine ve ebeveynleri cin remi oynadığı kitapsız bir evde büyüyen keyifsiz bir okul çocuğu olarak yetiştirmesine bağladı.

“Oldukça asiydim ve sanırım ailem yanlış yolda olduğumu hissetti” dedi. “Çok müsamahakârlardı ve sanırım daha fazla otorite uygulamış olmalarını diledim. Açıldıktan sonra Joni ile Annie Hall’a gittiğimi hatırlıyorum. Woody Allen bir polisten ceza alıp yırtıp “Bu senin hatan değil, ben sadece otoriteyi kaldıramıyorum” dediğinde harika bir replik vardı.

“Joni’yi dürttüm ve ‘O benim’ dedim.”