A Ulusal Bayan Hentbol Kadrosu, İzlanda maçı hazırlıklarını tamamladı

BOTR

Aktif Üye
Kastamonu Valisi Avni Çakır, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Reşat Asrak ve Türkiye Hentbol Federasyonu İdare Heyeti Üyesi Mustafa Esaslı, Ulusal Ekip oyuncuları ve teknik heyetle bir ortaya geldi. Oyuncularla bir süre sohbet eden Vali Çakır ve birlikteindekiler, oyuncularla ve teknik heyetle sohbet etti. Ulusal gruptan galibiyet yemini alan protokol üyeleri oyunculara ve teknik heyete tatlı ikram etti.

A Ulusal Bayan Hentbol Kadrosu, bu maçın akabinde 6 Mart Pazar günü deplasmanda bir daha İzlanda ile karşılaşacak. İzlanda’nın Hafnarfjordur kentindeki Ithrottamidstod Hauka Asvellir Salonu’ndaki müsabaka TSİ 19.00’da başlayacak. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda Antrenör Costica Buceschi nezaretinde gerçekleştirilen son idmana 31 oyuncu katıldı. Taktik yüklü son idman daha sonrası açıklama yapan Antrenör Costica Buceschi, İzlanda ile oynanacak olan müsabakanın sıkıntı olacağını tabir etti.

İzlanda’nın Kuzey ülkesi olduğu için kuzey hentbolunu benimsemiş bir kadro olduğunu kaydeden Antrenör Costica Buceschi, “Bizim için hakikaten güç bir maç olacak. Bütün oyuncularımla idman yapma fırsatı buldum. 1 oyuncumuz ise çabucak sonrasında ortamıza katılacak. Bu maça taktiksel manada epey güzel hazırlanmış biçimde çıkacağız. Erkek ekibimizin maçına ne kadar seyirci geldiyse en az onlarınki kadar seyirci gelmesini umuyorum. Zira bu durum kızlarımın motivasyonu için epey değerli. Bilhassa Fatoş’un birinci kere ulusal kadroya gelişi ve bu atmosferi görmesi onun motivasyonu için de hayli güzel olacak. Umarım taraftarlarımız maça akın ederler” dedi.

Buceschi: “Kamp süreci yararlı oldu”

“Yeterli bir idman vaktine sahip olamadık” diyen Buceschi, “Çok çalıştık lakin bilhassa kızlarımın yeni oyuncuların katılmasıyla benim uyguladığım hentbol ideolojisine fazlaca daha âlâ ahenk sağlayacaklarını düşünüyorum. Vakte gereksinimimiz var. Kızlarıma birinci dakikadan son dakikaya kadar savaşmalarını aşılayacağım. Şu an oyuncularımı daha uygun tanıdığımı düşünüyorum. daha sonradan gelen oyuncularımızla bir arada fazlaca daha âlâ biçimde olacak. Kamp sürecimiz grubu daha güzel tanıma ismine yararlı oldu. Şu an Türkiye’yi daha yeterli tanıyorum” diye konuştu.

Ulusal oyuncu Aslı İskit ise, “Çarşamba günü epey değerli bir maça çıkacağız. Guruptaki bahtımızın belirleneceği bir maç bence. Kastamonu’da olduğu için hayli memnunum. Kastamonu halkına güveniyorum. Bu saha beşerlerle dolu olacak bence. Taraftarımız bizimle olursa Çarşamba günü bizim için epey değerli bir maçı kazanıp guruptaki öbür maçlarımıza bakmak istiyoruz. Grup arkadaşlarım ayın 15’inden beri kamptalar. Uzun bir müddetç. Hem antrenörümüz yeni hem ekipteki kaynaşma açısından bu kamp süreci hayli güzel geçti. Yani İzlanda maçına odaklanmış durumdayız şu an. Kıymetli olan bu maçı kazanıp önümüzdeki maçlara bakmak lakin bu maç sahiden kritik bir maç diyebilirim” biçiminde konuştu.

4 yılın akabinde bir daha ulusal ekibe çağırılan Yeliz Özel, “Her Türk üzere burada olmaktan gurur duyuyorum. Benim için onur verici. 4 sene daha sonra tekrar gelmek nasip oldu. İzlanda ile oynayacağız ve İzlanda bize yakın bir ekip. O yüzden ben de elimden geldiğince ulusal kadroma takviye vermek için buradayım. İnşallah çarşamba günü Kastamonu’da bu hoş salonda hentbolu bilen bir seyirci ile oynayacağız. Şimdiden heyecanla bekliyoruz” sözlerini kullandı.

İHA

Okumaya devam et...