Abdullah Öztürk: 2024’te de altın madalya kazanıp tarihe adımı yazdırmak istiyorum

BOTR

Aktif Üye
Trabzonspor ekibiyle birlikte Sivas’ta düzenlenen masa tenisi birinci lig karşılaşmalarına katılan para ulusal masa tenisi atleti Abdullah Öztürk, amaçlarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı. Sivas’ta düzenlenen karşılaşmalarda manisiz atletlerle karşılaşan Öztürk, bu çabaların kendisi için büyük bir deneyim olduğunu belirtti. Öztürk, 16 yıl evvel sporun hayatına girmesiyle maksatlarının ve vizyonunun arttığını söz ederek bu alanda ülkesini temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

2016 ve 2020 senelerında Paralimpik Oyunları’nda iki kere şampiyon olarak ülkesine altın madalya getiren Abdullah Öztürk, “Sivas’ta Trabzonspor’un erkek kadrosuyla birinci lig karşılaşmalarımız var. Amacımız bir üst lige çıkmak. Serüvenim 2007 yılında başladı. Ankara’da engelliler okulunda eğitimimi sürdürürken Masa Tenisi Ulusal Ekip Antrenörü İlhami Kılıçkaya ve Yusuf Kılıçkaya geldi. ‘Size masa tenisi sporunu öğreteceğiz. Şayet yetenekliyseniz ulusal kadrolara kadar gdolayıp ülkemizi temsil etme fırsatı vereceğiz’ dediler. Biz de deneyelim istedik ve o deneyiş bu deneyiş. 16 yıldır bu sporu yapıyorum. hayatımda biroldukca şey değişti. Başladığım bu spor yardımıyla Gazi Üniversitesi Vücut Eğitimi Yüksekokulu’nu bitirdim. Akabinde 2016’da ve 2020’de Paralimpik Oyunları’nda şampiyon oldum. İnanılmaz bu his. Bu başarılarım yardımıyla Cumhurbaşkanlığı tarafınca Gençlik ve Spor Bakanlığı’na spor müşaviri olarak atandım. Engelli bir atletiz ve okul senelerında hayatla ilgili telaşlarım vardı. Sanki nasıl bir hayat beni bekliyor ve sanki iş bulabilir miyim üzere telaşlarım vardı. Bu sıkıntıları yaşarken bir anda hayatıma masa tenisi girdi ve önümüze gayeler koydu, vizyonumuz genişledi, öz inancımız arttı. En kıymetlisi de bu sporla bize ülkemizi temsil etme fırsatı verdiler. Bunu da layıkıyla yapıyoruz. Şu anda benim milletlerarası turnuvalarda 75’ten çok madalyam var. Biz de ülkemize bu biçimde hizmet ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR NAİM SÜLEYMANOĞLU OLMAK İSTİYORUM”

Türkiye’nin ismini her yerde duyurmayı amaçladığını belirten Öztürk, “Gerek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası gerekse Paralimpik Oyunları’nda ülkemize madalyalar getirip ülkemizin ismini her yerde duyurmaya, ‘Biz de varız ve biz de başarılıyız’ demeye çalışıyoruz. Şu an burada manisiz atletlerle gayret ediyorum. Bu durum benim için fazlaca büyük bir deneyim oluyor. hem de da hoş bir kaynaştırma olduğunu düşünüyorum. Gayretimizi veriyoruz. Vakti geliyor kazanıyoruz, vakti geliyor kaybediyoruz lakin değerli olan çaba vermek. Ağustos ayında Konya’da İslam Oyunları yapılacak. Ülkemiz oyunlara mesken sahipliği yapacak ve bizim orada da uğraşımız var. Bu oyunlarda altın madalya almak istiyorum. Ekim ayında da İspanya’da Dünya Şampiyonamız var. Orada da final oynamak istiyorum. 2024’te Paris’te de 3’üncü altını alıp tarihe ismimi yazdırmak istiyorum. Türkiye’de bir Naim Süleymanoğlu olmak istiyorum. Umarım bunu başarırım” diye konuştu.

Arife Defne ARSLAN – Ayşe Mine EĞÜZ / SİVAS, (DHA)

Okumaya devam et...