Amerikalılar izole hissediyorlar. Imani Perry bağlantı kurmanıza yardımcı olmak istiyor.

dunyadan

Aktif Üye
Imani Perry sık sık insanları güneyde yanlış yapan şeylerden bahsediyor. Bir yandan, tek bir güney değil, birçok güney: Yukarı Güney, Derin Güney, Kentsel Güney olduğunu söylüyor. Güney, onu tanıma veren ve çok daha az ayrılan insanlardan çok daha ırkçı. İnsanların yapabileceği ulusun ırkçılığının tek kaynağı da değil – hatta belki de hoşuna gidiyor.

“Güney'i ulusun tüm günahları için bir depo yaparsanız, bu kötü yer,” dedi, “o zaman kendi topluluğunuzda neler olduğunu düşünmek zorunda değilsiniz.”

Perry, 2022'de ABD'nin bölge hakkında en sabit yanlış anlamalarının çoğunu “Güney to America: Mason Dixon altında bir ulusun ruhunu anlamak için bir gezi” ile çağırdı. Anı, seyahat raporu ve derin gazetecilik, kitap iç içe geçer Zora Neal Hurston, Rosa Parks, RC Cola ve Ritim ve Blues ve Blues ve 5 yaşındayken Alabama olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Evinizin güneyini dikkate alarak.

Üç yıl sonra Perry, algı talep ediyor ve dokuzuncu kitabına “Black in Blues: A Renk Halkımın Hikayesini Nasıl Anlatıyor” kitabıyla bağlantılar kuruyor. 28 Ocak'ta ECCO tarafından yayınlanan son çalışmaları, Blackness ile tanışmakla iç içe geçtiği için tek bir renk alıyor ve inceleniyor, bilinen bir şekilde (blues müziği ve “mavi duygu” gibi ifadeler gibi “gibi ifadeler gibi Mavi Duygu “.

Princeton Profesörü Eddie S. Glaude Jr., Perry ile Afrikalı Amerikalıların entelektüel geleneği hakkında bir ders veren Eddie S. Glaude Jr., “Imani o zamanın en önemli yazarlarından biridir. “Blues in Blues'da geniş ruhunuz için bir his elde edersiniz. Başka hiçbir yazarın görmediği ilişkileri görür ve bu olağanüstü bilgiyi bu güzel nesir haline getirirsiniz. “

“Güney to America” dan bu yana geçen yıllar yazar için heyecan vericiydi. Ulusal kitap ödülü ve MacArthur bursu ve iki oğlunu üniversiteye hazırlamanın sevinçleri de dahil olmak üzere kariyer dostu başarılar ve övgü vardı.

Sevinçler, Perry'nin 2023'te yazdığı Lupus ve Graves hastalığı ile ısrarlı savaşlarla hafifletildi.

Ve tüm bunlar, en derin içgörüleri genellikle her şeritteki insanlarla en samimi etkileşimlerden gelen bu ülkede kutupluluğun giderek arttığı bir zamanda bir yazar için gerekli bir engeldir.

“İnsanları merak ediyorum ve sohbet arama eğilimindeyim” dedi. “Ama artan bir anlam ve düşmanlık yoğunluğu var gibi görünüyor.”

“Daha dikkatli oldum.”

“South to America” da Perry, Harpers Ferry'de yansıyan bir re-asactor ile ve Kuzey Carolina'dan ellerinde beyaz bir Lyft sürücüsü ile, açıklaması Güney Plantasyonu gibi geldiği dost konuşmaları anlatıyor.

Kasım 2022'de kitap, Kurgu Olmayan Kitaplar için Ulusal Kitap Ödülü'nü kazandı. New York'taki ödül töreninde seyirciye “Alabama'nın şimdi ulusal bir kitap ödülü var” dedi.

“Çok zordu,” dedi. “Çocuklarım benim için çok mutluydu. Çocuk yetiştirdiklerinde, onlarla ilgilenir ve onlara bakarlar. Sizin için de bir şeyler istediğinizi fark etmek sadece inanılmaz bir hediye. “

Ertesi yıl Perry, 1996'da 23 yaşındayken başlayan Lupus ve Graves hastalığı ile ilgili deneyimleri hakkında “tehlikeli bir acı için tehlikeli yüksek bir eşik” yazdı. Perry, insanların uzun bir Covid'den muzdarip olduğunu deneyimlediğinde pandemi sırasında hikayesini anlatmak için ilham aldı.

“Tüm bu insanların benim gibi görünmez engellerle yaşamak için nasıl yaşadıklarını görünce duygusal bir tepki yaşadım” dedi.

Şimdi beslenme ve hareket konusunda çok dikkatli olduğunu söyledi, ancak hala hastanede bittiği zamanlar var. “Bir Amerikalı olarak sağlığı bir erdem olarak görmek istiyoruz, kendimizi insanüstü düşünmek istiyoruz” dedi. “Vücudum kırılgan olduğu için kendimi dövmek yerine kendimi kabul etmek için tüm bunları reddetmeliyim.”

Eğer lupusu yoksa ve mezar hastalığı olmasaydı hayatının nasıl farklı olabileceği sorusu ona bir mola verdi. “Ne zaman yeni bir kız arkadaşı bulursam,” dedi, “Sanırım, oh, bu hastalıklara sahip olmadan önce beni tanımayı dilerim. Beni çok daha iyi isterlerdi. Çok daha eğlenceliydim. “

Princeton'da eski bir meslektaşı olan Sonbahar Womack için cevap bir sürprizdi. “O düşündüğüm biri çok Eğlence, ”dedi.

Ağustos 2023'te Perry, Harvard Üniversitesi Fakültesi'ne katıldı ve burada kadınlar, cinsiyet ve cinsellik üzerine çalışmaların yanı sıra Afrika ve Afrika -Amerika çalışmalarında ortak bir randevu düzenledi.

İki ay sonra Perry, genellikle Genius Grant olarak adlandırılan bir MacArthur bursu aldı. “Bireysel deneyimler, karmaşık sosyal engeller ve ortaya çıkan kültürel ifadeler arasındaki anlayışlı bağlantılarınız,” alıntı, “bilimi özgünlük ve geniş bir kitleye hitap eden bir keşif hissi ile ödünç verdi.”

Womack'e göre ödül gecikmişti. “Anladığını duyduğumda, düşündüm, zaten onlardan biri yok mu?”

Hip-hop (“Bonne Peygamber”), “Güneşte Rosine”, Lorraine Hansberry (“Lorraine Arıyor”) ve Fin de Siècle Hymn “(” Mayıs “(” “(” Sonsuza dek durabilir miyiz?

Ayrıca mezuniyetini Harvard Law'da kullanmayı ve Georgetown Hukuk Masters of Ficters'da mezun olmasını umuyor – birincisi. “Kafamda bu kadar uzun zamandır hukuk projesi var” dedi.

Her şeyden önce Perry, birçok Amerikalı izole edilir ve komşuları tarafından bölünürse, mevcut kültürel anımız için yararlı olabilecek bir şey yaratmak istiyor.

“Çok yerel bir düzeyde bile, topluluğa bir araya gelmeli ve karşılıklı yardım ve parçalarla başa çıkmalıyız” dedi. “Sadece bireysel özel hayatımıza bakamayız.”