Amerika'nın en ünlü kitapçısına ciltli kitap getiren kitapçı

dunyadan

Aktif Üye
Başucu masanızda hangi kitaplar var?

Angie Sijun Lou'nun editörlüğünü yaptığı ve Karen Tei Yamashita'nın öyküleriyle “Dark Soil”; “Sergi,” RO Kwon; “Garip Siyah Kızlar,” Elwin Cotman; “Renkli Televizyon” Danzy Senna; “Kayıp Kutsal Yazılar: İki Roman,” Mina Loy; “Şimdi Her Gün: Siyahi Estetiğe Doğru,” Larry Neal; “Editör: Yayıncılık Efsanesi Judith Jones Amerika'da Kültürü Nasıl Şekillendirdi,” Sara B. Franklin; “Kitapçı: Amerikan Kitapevinin Tarihi,” Evan Friss; “Kenar Yok: Swahili Hikayeleri”; “Amerikan Kaçırmaları,” Mauro Javier Cárdenas; “Catalina,” Karla Cornejo Villavicencio.

Hangi kitabın raflarınızda bulunması insanları kesinlikle şaşırtacaktır?

Joseph Tom Burgess'in “Düğümler, Bağlar ve Eklemeler” adlı eseri. İzci olarak asla ustalaşmadığım becerilerden biri.

Çocukken ne tür bir okuyucuydunuz?

Hevesli, disiplinsiz. En sevdiğim kitap Kenneth Grahame'nin “Söğütlerdeki Rüzgâr” kitabıydı.

En son okuduğunuz harika kitap hangisiydi?

Hari Kunzru en sevdiğim yazarlardan biri. Son romanı “Mavi Harabe”, “Beyaz Gözyaşları” ile başlayan ve “Kırmızı Hap”ı takip eden bir serinin sonuncusudur. Kunzru'nun günümüz toplumundaki ırk, sınıf, sanatsal yaratım ve ayrıcalık konusundaki araştırması son derece ilgi çekici.

Son zamanlarda ilk kez okuduğunuz klasik romanlar var mı?

Leon Forrest'in “İlahi Günler”i, genellikle Joyce'un “Ulysses”iyle karşılaştırılan olağanüstü çoksesli bir romandır. Benim düşünceme göre, Butch Morris tarafından yönetilen Duke Ellington'ın Kutsal Konserleri ile daha uygun bir karşılaştırma yapılabilir (hiç gerçekleşmemiş bir performans, ancak kendi ideal performansımı yaratabilseydim listemde 1 numara olurdu).