Anne Hillerman büyük ayak izlerini takip etti ve yeni bir yön aldı

Anne Hillerman hiçbir zaman babasının karakterlerinin yöneticisi olmayı düşünmedi. Ancak üretken Güneybatı gizem yazarı ve vakanüvis Tony Hillerman’ın 2008’deki ölümünden on yıl sonra, kızı onun tekrar eden üç kahramanı ölümsüzleştirme fikrini buldu – Bernadette Manuelito, Jim Chee ve Joe Leaphorn. kabile polisinde çalışan Navajo halkını kendi romanlarında temsil etti.

Hillerman bir telefon görüşmesinde “Babam olmadan dünyayı hayal etmek istemedim” dedi. Ancak Bernadette’e “suç çözücü ayakkabılar” dediği şeyi verme, onu bir yardımcıdan erkek akranlarına sezgisel bir akran haline getirme fikrini beğendi. Hillerman, sondan bir önceki kitabı İskelet Adam çıktıktan sonra babasına bu yaklaşımı önerdi: “Ofisinde oturuyoruz ve ortalık sessiz ve sonra bana bu küçük gülümsemeyi yapıyor. O, “Aman canım. Ne şirin bir fikir.”

Tony Hillerman, fikrini benimsemese bile kızının yazılarını her zaman destekledi. Ona okul ödevini sunduğunda, övgüsünün yanı sıra biraz yapıcı eleştiri yapmaktan kendini alamadığını anlattı. Örneğin, “Janey ve erkek kardeşi bir ağacın altında oturuyorlardı” yerine, “Janey ve erkek kardeşi bir kavak ağacının altında oturuyorlardı.” Tony Hillerman daha sonra merak etti, Kabuk neye benziyordu? Yapraklar nasıl ses çıkardı? Herhangi bir okuyucunun bildiği gibi, bir hikayeyi siyah beyazdan renkliye çevirebilen ayrıntılardır.

Kızı, “Tanıma ve destek almak ve işlerin nasıl biraz daha iyi olabileceğine dair iyi tavsiyeler almak harika bir deneyimdi” dedi. “O zamanlar hiçbir şey düşünmemiştim ama geriye dönüp baktığımda yazar olan bir babayla büyümenin bir lütuf olduğunu düşünüyorum.”

Anne Hillerman’ın sekizinci en çok satan kitabı The Way of the Bear ciltli roman listesine 9. sıradan girdi. Bu, yaratıcılarından sağ kurtulan karakterlerin yer aldığı tek popüler roman değil: Alafair Burke’ün Mary Higgins Clark’ın Çocuklar Nerede? kitabının devamı niteliğindeki Çocuklar Şimdi Nerede? , ikisi Under Suspicion dizisinde birlikte çalıştı.)

Kulağa ne kadar karmaşık gelse de, başka bir yazarın mirasından bir ip koparmak, Hillerman’ı babasına daha yakın hissettiriyor. “Hikayenin döngüler içinde gittiği ve gerçekten ilerlemediği o çıkmaz sokaklara girme eğilimindeyim” dedi. “‘Babam burada ne yapardı?’ Hatta bazen ona soruyorum. Bilinçaltım, “Peki baba, bu durumda olsaydın ne yapardın?” der ve genellikle bana “Geri döndüm ve yönün kaybolduğu yeri buldum ve oradan devam ettim” der. Yapmak.”

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve A Window Opens’ın yazarıdır.