Annesi istedi, Abdülkerim karate şampiyonu oldu

BOTR

Aktif Üye
Muş’un Zafer Mahallesi’nde oturan Meliha – Süleyman Aykut çiftinin 3 çocuğundan ikisi Yüsra (14) ile Abdülkerim (11), annelerin isteği ile spora yöneldi. 4 yıl evvel Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü bünyesindeki karate kursuna kayıt yaptıran Aykut kardeşler, başarılı atlet olacaklarına dair annelerine yemin etti. Bugüne kadar ulusal ve memleketler arası karşılaşmalarda birfazlaca muvaffakiyete imza atan antrenörleri Aydan Ferhatoğlu ile karate sporuna olan sevgileri gün geçtikçe artan kardeşler, azimleriyle uygun bir uzaklık kat etti.

ABDÜLKERİM, ANNESİNE VERDİĞİ KELAMI YERİNE GETİRDİ

Türkiye Karate Federasyonu tarafınca 19-24 Nisan 2022 tarihleri içinde Sivas’ta düzenlenen Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’na katılan Abdülkerim Aykut, annesine verdiği kelamı yerine getirebilmek için 58 vilayetten yaklaşık 3 bin atletin katılıdığı müsabakada ter döktü. Minik erkekler kategorisinde 45 kiloda yarışan Abdülkerim, Türkiye birincisi olarak ulusal ekibe girmeye hak kazandı. Bosna Hersek’te düzenlenecek Karate Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Abdülkerim, bu turnuvaya da büyük bir özveriyle hazırlanıyor.

ABDÜLKERİM AYKUT: ANNEME, BAŞARILI BİR SPORTMEN OLACAĞIMA DAİR BİR KELAMIM VARDI

Annesinin teşviki yardımıyla ablası Yüsra ile karate sporuna başladığını ve 4 yıllık atlet olduğunu söyleyen Abdülkerim Aykut, “Antrenörümüz Aydan Ferhatoğlu, ulusal bir sportmen ve bende onu örnek almaya çalışıyorum. Sivas’ta düzenlenen Türkiye minikler ve yıldızlar karate müsabakasında şampiyon oldum. 4 yıllık sporcuyum ve birinci katıldığım maçımda, 45 kilogramda 6 rakibimi yenerek birinci oldum. Artık haziranda Bosna Hersek’te düzenlenecek olan Karate Balkan Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Orada vilayetimizi ve ülkemizi temsil edeceğim. Anneme, başarılı bir sportmen olacağıma dair bir kelamım vardı. O sözümü yerine getirebildiğim için kendimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

ABLA YÜSRA AYKUT: KARDEŞİM KADAR BENDE HEYECANLIYIM

Annesinin teşviki yardımıyla kardeşi Abdülkerim ile karate sporuna başlayan Yüsra Aykut ise “Kardeşim birinci maçında Türkiye şampiyonu oldu. Karate Balkan Şampiyonası’nda vilayetimizi ve ülkemizi temsil edecek. Kardeşim kadar bende heyecanlıyım. Umarım bu şampiyonadan da başarılı bir biçimde döner. Bu sporda adım adım muvaffakiyetle ilerliyoruz. Annemize başarılı bir sportmen olacağımıza dair kelamımız var. Bunun için kardeşimle bir arada gayret gösteriyoruz” dedi.

Yüsra ve Abdülkerim kardeşlerin başarılı antrenörü Aydan Ferhatoğlu, “Abdülkerim fazlaca âlâ bir atlet. Karate Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi en âlâ biçimde temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

DHA

Okumaya devam et...