Asla göremeyeceğiniz en büyüleyici animasyon filmleri

İptal edilen animasyon film projelerinin hayranları arasında – ve evet, böyle bir hayran kitlesi var ve çok büyük – Ben ve Gölgem belki de hiç olmamış en popüler animasyon filmi.

Film, 2010 yılında DreamWorks Animation tarafından yeşil ışık yaktı ve aralarında Bill Hader, Kate Hudson ve Josh Gad'ın da bulunduğu güçlü bir seslendirme sanatçısı kadrosunun yanı sıra sektördeki en iyi sanatçı ve animatörlerden oluşan bir ekiple övündü. Film yapımcıları, gölgesi tamamen kendine ait bir zihne ve bedene sahip olan bir kahraman yaratmak için bilgisayarda üretilen animasyonlarla elle çizilmiş animasyonları birleştirdi; o dönemde DreamWorks dahil çok az stüdyo elle çizilmiş animasyon bile sunuyordu.

DreamWorks'te kıdemli animatörlerden Rune Brandt Bennicke, “Uzun süre DreamWorks'teyken, 'Ben ve Gölgem'den ve 'Kung Fu Panda' gibi üzerinde çalıştığım diğer şeylerden kesitler çekerdim” dedi. Filmler. “Her zaman 'Ben ve Gölgem' olayıydı ve 'Vay canına, bu inanılmazdı' dediler.”

Beş yıl sonra üretim durdu. Bennicke, “İptal için bize gösterilen neden, stüdyonun filmin gişe potansiyelinin beklentilerini karşılamadığını düşünmesiydi” dedi.

Ancak o zamandan beri Phantom filmine olan ilgi daha da arttı. Potansiyel hayranlar konsept çizimleri ve klipler için interneti tarıyor, kendi hayran çizimlerini ve hayran yapımı fragmanları yayınlıyor ve ne olabileceği hakkında tartışıyor ve şikayet ediyor. Filmle ilgili çok sayıda YouTube kısa filmi ve süper kesiti var; “İPTAL EDİLMİŞ DreamWorks Başyapıtı…” başlıklı, tamamlanmamış klipler ve konsept görsellerden oluşan kısa bir koleksiyon 3,5 milyondan fazla izlendi.

“Ben ve Gölgem” de dahil olmak üzere “iptal edilmiş ve sorunlu” animasyon filmlerine övgü niteliğindeki “Drawing for Nothing” e-kitabının yazarı Jacob Pruitt, “Film mevcut değil” dedi. “On yıl önce tahttan indirildi. Ama çok büyük ve sadık bir hayran kitlesi var.”

Pruitt'in kitabında (yazarın Ziggy Cashmere takma adını kullandığı) çeşitli potansiyel animasyon filmlerinden karakter çalışmaları, 3 boyutlu modeller, konsept çizimleri ve storyboard sekansları yer alıyor. Katkılar Disney, DreamWorks ve Laika gibi dünyanın en ünlü animasyon stüdyolarından geliyor. 1980'lerin çığır açan video oyununun (“Dragon's Lair: The Legend”) sinematik olarak yeniden tasarlanmasına ayrılmış bölümler var; konuşan bir balığı konu alan 1964 yapımı Don Knotts mücevherinin yeniden yapımı (“İnanılmaz Bay Limpet”); ve 1975 tarihli Elton John albümünün (“Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy”) animasyonlu versiyonu.

Kitapta şu anda buna benzer bir düzine film yer alıyor ve daha fazlası da yolda. Pruitt, “İptal edilen tonlarca film var” dedi. “Haftada en az bir kez rastgele bırakılan bir film keşfediyorum.”

Animasyon stüdyoları en azından 1930'lardan beri film projelerini iptal ediyor. Disney, Mickey Mouse'un diş ağrısı çektiği, Fransız Yabancı Lejyonu'na katıldığı ve ay ışığına çıktığı filmler de dahil olmak üzere yalnızca bu on yılda düzinelerce filmi iptal etti. Stüdyo, 1995 tarihli sehpa kitabı The Disney That Never Was: The Stories and Art From Five Decades of Unproduced Animation'da başarısız film mirasını kabul etti.

Ancak ABD'de giderek daha fazla animasyon stüdyosunun kurulmasıyla birlikte satılan film sayısında patlama yaşandı.

Laika filmleri Coraline ve The Boxtrolls'da çalışan animatör Stef Choi, bu terk edilmiş filmlerin birçoğunda çalıştı. Hiçbir zaman hayata geçirilmeyen pek çok proje var” dedi. “Çalışmalarımın çoğunun asla gösterilmeyebileceğini hissediyorum.”

Yapıtları arasında “Mulan”, “Lilo & Stitch” ve “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya” yer alan Bennicke'ye göre “Animasyon aslında yapılmamış projelerin hikayesidir.”

“Drawing for Nothing”, bu filmlerin iptali için sıradan (“yönetim anlaşmazlıkları ve yeniden yapılanma” Disney'in “Joe Jump”ın iptal edilmesine yol açtı”) tutun da trajik (ünlü anime yönetmeni Satoshi'nin zamansız ölümü) kadar pek çok nedeni sıralıyor. Kon, planladığı robot destanı “Dreaming Machine”in çekimleri sırasında) suçluya (“Huck's Landing”in yaratıcısının yatırım sahtekarlığı suçundan mahkûmiyeti, bir film, çizgi roman dizisi ve animasyona dayanan bir tema parkı içeren planlı bir seri) Cumartesi sabahı film).

Pruitt, “Çok sayıda çılgın üretim hikayesi var” dedi.

Pruitt ve meslektaşları sanat eserlerinin çoğunu internette “Drawing for Nothing”de buldular; bunların çoğu Bennicke ve Choi gibi sanatçılar tarafından kişisel web sitelerinde ve çevrimiçi portföylerinde yayınlandı.

Choi, “Bir şey yaratmak için o kadar çok zaman harcıyorsunuz ki, ona kendinizden o kadar çok şey katıyorsunuz ki onu başkalarıyla paylaşmak istiyorsunuz” dedi.

Choi'nin kitaba katkıları arasında, Laika projesi Jack & Ben'in Animasyonlu Macerası'ndaki Bluebird kardeşlerin Küçük Altın Kitaplar tarzında yapılmış büyüleyici ilk eskizleri yer alıyor. Bennicke'nin katkıları arasında “Me and My Shadow”daki utangaç kahramanın dışa dönük ikinci kişiliği Shadow Dan'in animasyon test görüntüleri ve storyboard sekansları yer alıyor.

Kitabın hem acı hem de tatlı bir kalitesi var; sayfaları filmlerden alınan, sonuçta hiçbir şey ifade etmeyen yaratıcı fantezi uçuşlarıyla dolu. DreamWorks'ün iptal ettiği “Larrikins” vakasında, ana karakterler – bir bilby (Avustralya'dan gelen kedi büyüklüğünde bir keseli hayvan) ve bir albatros civciv – stüdyo için o kadar ilgi çekici olduğunu kanıtladı ki sonunda ikili “Bilby” (2018) için yeniden canlandırıldı. , Fransız animatör Pierre Perifel'in (“The Bad Guys”) sekiz dakikalık güzel bir kısa filmi. Ancak çoğu proje ortadan kayboluyor.

Pruitt şu sıralar kitabı için yeni bölümler üzerinde çalışıyor: Finansal başarısızlıkla ilgili olan “Mr. 1941 yapımı Bug Goes to Town, şarkı söyleyen, dans eden böceklerin rol aldığı, büyük bütçeli bir Technicolor filmi ve Coraline yönetmeni Henry Selick'in olağanüstü derecede uzun parmaklara sahip yetim bir çocuğun rol aldığı tutkulu stop-motion projesi The Shadow King'i konu alan bir film daha. “Bay. Bug”, Pearl Harbor saldırısından iki gün önce prömiyerini yapma talihsizliğine uğradı; “Gölge Kral”, stüdyonun filmi “çok tuhaf” bulmasının ardından 2012 yılında Disney tarafından iptal edildi.

Pruitt, “İnsanların bu filmlerden ilham almasını umuyorum” dedi. “Bu filmin iptal edildiğini söyleyen bir makale okumak çoğu zaman mezar okumak gibidir. Onları bir kaide üzerine koyduğumuzu hissediyorum.