Bakan Kasapoğlu: “Tokyo’da bu bedelli arkadaşlarımızla hayli farklı bir heyecanı yaşadık”

BOTR

Aktif Üye
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 6 Nisan Dünya Masa Tenisi günü çerçevesinde, Tokyo 2020 Paralimpik Masa Tenisi branşında altın madalya kazanan ulusal sportmen Abdullah Öztürk ve Masa Tenisi Ulusal Grubu ile Abdullah Öztürk Spor Salonu’nda bir ortaya geldi. Bakan Kasapoğlu, ulusal tenisçilerle masa tenisi oynayıp, sohbet etti. Program daha sonrası ulusal ekip oyuncuları, imzaladıkları ay-yıldızlı formayı Bakan Kasapoğlu’na armağan etti.

“Türkiye’nin dört bir yanında atletlerimiz yetişiyorlar”

Türkiye’deki sportmenler için her türlü imkanı seferber edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, “Masa tenisi, bakanlık olarak tüm branşlara olduğu üzere paha verdiğimiz desteklediğimiz bir alan. Bilhassa masa menisi salonlarımız son senelerda inşa ettiğimiz bilhassa okullarda, gençlik merkezlerimizde ve Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarımızdaki masa tenisi çalışmalarımız bu manadaki atılımızı gözler önüne seriyor ve bu çerçevede tabi ki performans noktasında da yanımdaki bedelli sportmen arkadaşlarımız bir daha Türkiye’nin dört bir yanında atletlerimiz yetişiyorlar ve biz onlar için her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceğiz. Bilhassa sporun tabana yayılması erişebilirliği ve spor herkes için olma ideolojisi bizim en değerli gayelerimizden bir tanesi ve 85 milyonun kesinlikle ömründe sporun var olması ismine bugüne kadar olduğu üzere bundan daha sonrada uğraşımızı ortaya koyacağız. İnanıyorum ki masa tenisinde de erişebilirliği hayli ölçüde artırdık. Masa Tenisi imkanı olmayan okul, gençlik merkezi, yurt ve bu manada muhtaçlığı olan her yere masalarımızı tenis raketlerimizi ulaştırma noktasında da seferberliğimiz devam edecek” diye konuştu.

“Tokyo’da bu pahalı arkadaşlarımızla epeyce farklı bir heyecanı yaşadık”

Tokyo 2020’de epey farklı heyecan yaşadıklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, “Ben bilhassa Tokyo’da bu pahalı arkadaşlarımızla epeyce farklı bir heyecanı yaşadık. Çok farklı bir gururu onlarla hissettik. Unutulması mümkün olmayan anlar. Bizlerin hem zihninde, hem ruhunda farklı yer etti. Ben arkadaşlarla farklı gurur duyuyorum. Her birini tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

“Daha kuvvetli geleceğiz”

Tokyo 2020 Paralimpik Masa Tenisi branşında altın madalya kazanan Abdullah Öztürk ise, “Biz Paralimpikte en başarılı branşız. 2004’den bu yana en hayli madalya alan branşız. Bunu da devam ettirme niyetindeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Daha kuvvetli geleceğiz. Biz Tokyo’da 4 madalya aldık lakin 2-3 tane madalyayı kaçıran arkadaşlarımız vardı. İnşallah 2024’de bu madalya sayısını artırmayı planlıyoruz. Sizlerin de dayanaklarıyla biz bu madalya sayısına ulaşacağımıza inanıyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

İHA

Okumaya devam et...