Bakan Özer: 57 bin 108 okul içinde kütüphanesiz okul kalmayacak

dunyadan

Aktif Üye
Bakan Özer: 57 bin 108 okul içinde kütüphanesiz okul kalmayacak
Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığınca Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu’nda düzenlenen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi”nin tanıtım töreninde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatıldığını ifade ederek, okullar arası imkan farklılıklarını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini artıracak bu projeyi himayelerine alan Emine Erdoğan’a şükranlarını sundu.

Ülkelerin kalkınmasında ve refah seviyesinin artmasında beşeri sermayenin kritik rol oynadığına işaret eden Özer, beşeri sermayenin niteliğinin artmasında da ana unsurun eğitim olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002’den bugüne kadar eğitimde devasa hamleler yapıldığının altını çizen Özer, sözlerini şu biçimde sürdürdü:

“Okul önceden özel eğitime, ilk ve ortaöğretimden yükseköğretime kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıldı. bu biçimdece eğitime erişim her kademede artırıldığı gibi kitleselleşmesi, yani toplumun her kesiminin kolaylıkla eğitime erişimi sağlandı. Örneğin, 2000 yılında yüzde 44 olan ortaöğretimde okullaşma oranı bugün yüzde 88’e ulaştı. Yükseköğretimde okullaşma oranı, 2000’li senelerda yüzde 14 iken bugün yüzde 44’e ulaştı. bu zamanda okullaşmanın artması ve eğitimde niteliğin iyileşmesi için öğretmen sayımız ortaöğretimde yaklaşık üç katına, ilköğretimde ise iki katına yükselmiştir. Bu artışlarla beraber tüm öğretim kademelerimizde derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azalarak ilk defa OECD ortalamalarını yakaladı.

2002 yılından bu yana yapılan devasa yatırımların sonuçlarıni ve eğitimin kalitesine yansımalarını bugün eğitim göstergeleri üzerinden açık bir biçimde bakılırsabiliyoruz. Eğer eğitime son 19 yıldaki devasa yatırımlar yapılmasaydı bugün eğitimde kaliteyi konuşamazdık.”

Eğitim sistemindeki bu devasa büyümenin, kaliteye rağmen değil, tam tersine kalite odaklı bir biçimde gerçekleştiğini belirten Özer, PISA ve TIMSS gibi uluslararası öğrenci başarı araştırmalarının neticelerinın da eğitim sisteminde kalite artışlarını doğruladığını söylemiş oldu.

“elbet daha yapacak oldukça işimiz var” diyen Özer, artık, Bakanlık olarak kalitenin sürekli artmasına ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesine odaklandıklarını bildirdi.

– Okul öncesi eğitim hedefleri

– “Kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına Kültür ve Turizm Bakanlığımız destek verecek”

Milli Eğitim Bakanı Özer, şu detayları verdi:

“Proje kapsamında, okullarımızdaki mevcut kütüphaneleri yenileyecek ve güncelleyeceğiz. Ayrıca, kütüphanesi olmayan okullarımıza da yeni kütüphane yapacağız. İki ay gibi kısa sürede 57 bin 108 okulumuzdan kütüphanesiz okul kalmayacak. Gerekli tüm kaynakları, bugün itibarıyla okullarımıza aktarmış bulunuyoruz. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projemiz ile amacımız, öğrencilerimize okuma külçeşidini kazandırarak öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Ülkemiz münevverlerinden Cemil Meriç’in de ifade ettiği gibi ‘Kitaplar, istikbale yollanan birer mektuptur’. Güncelleyeceğimiz veya yeni yapacağımız kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına Kültür ve Turizm Bakanlığımız destek verecek.”

Özer, projeye katkılarından ötürü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarını sundu ve projenin çocuklara hayırlı olmasını diledi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.