Barbara Kingsolver, Rehabilitasyon Merkezi'ni oluşturmak için 'Demon Copperhead' lisans ücretlerini kullanıyor

amerikali

Aktif Üye
Barbara Kingsolver, Güney Apales'teki opioid krizinin yıkıcı etkilerini inceleyen bir roman olan “Demon Copperhead” yazdığında, insanların böyle karanlık bir konu hakkında okumak istediklerinden şüpheliydi.

Okuyucuları giymek için, hikayeyi gerçek hikayelerde selamladığını ve kendini stereotiplere karşı bölgeye karşı itmek zorunda olduğunu biliyordu. Böylece, uyuşturucu bağımlılığı ile dövülen Appalachia'dan bir köşe olan Virginia, Lee County'ye gitti ve hayatları opioidler tarafından yok edilen sakinlerle konuştu.

Kingsolver, “Oturdum ve insanlarla arama gezileri hakkında konuşan saatler geçirdim.” Dedi. “Doğrudan kitaba giren hikayeler var.”

2022'de yayınlanan roman derhal bir başarıydı. Dönemde üç milyon kopya sattı ve 2023'te Pulitzer Kurgu Ödülü kazandı. Ancak roman çıkmadan önce, Kingolver hikayelerini paylaşan insanlara bağlı hissetti.

“Bu yerden bir roman aldığımı hissettim ve bir şeyler geri vereceğim” dedi.

Kingsolver, bağımlılık dövüşleri için savaşan insanlar için bir kurtarma programı finanse etmek için “Demon Copperhead” den lisans ücretlerini kullanmaya karar verdi. Bu hafta bir sosyal medya katkısında Kingsolver, Lee County'deki romanın tanımlandığı kadınlar için bir iyileşme kurduğunu açıkladı.

“Yüksek Ground Kadınların İyileşme Konutu” Merkezi, uyuşturucu bağımlılığından ve iki yıla kadar düşük bir ücret karşılığında, ücretsiz topluluk koleji gibi tavsiye ve diğer destek biçimleri için düşük bir ücret karşılığında yer almaktadır. kurslar.

Kingsolver kırsal Kentucky'de büyüdü ve Virginia'daki bir çiftlikte yaşıyor. Bölgedeki birinin nasıl büyüdüğünü, kurgusunda opioid salgını görmezden gelemeyeceğini söyledi. Ancak yıllarca sorunla ilgili okuyucuların dikkatini çekecek şekilde nasıl yazılacağı için savaştı.

İngiltere'de bir koy turu sırasında Kingsolver, Charles Dickens'ın “David Copperfield” romanında çalıştığı ve tarih ve esnek genç anlatıcısında ilham bulduğu bir yatak ve kahvaltıda kaldı.

Dickens'ın Romanında gevşek olan “Demon Copperhead” de Kingsolver, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmek zorunda olan tek bir genç anne doğan bir çocuk olan Damon Fields'ın hikayesini anlatıyor. Dikkatle sonuçlanır ve daha sonra opioid kötüye kullanımı elde eder.

Roman yayınlanır yayınlanmaz, hayatı bağımlılıktan artan insanlara yardım etmek için somut bir yol bulmaya karar verdi.

“Bu kitabın mağazalara geldiği ve çok başarılı olduğu ilk haftada, tamam dedim, eve getireceğim, bu kitapta bana hikayelerini anlatan insanlara yardımcı olacak özel bir şey yapabileceğim,” dedi. “Bana 'iblis' getiren bu lisans ücretleri aldım. Bu parayı aldım ve Lee County'ye geri döndüm ve şöyle dedi: Bununla ne yapabiliriz? “

En büyük ihtiyaç, genellikle yaşam veya profesyonel beklentileri olmayan bağımlıların restorasyonuna destek olduğunu öğrendi. O ve kocası Steven Hopp, kadınlar için bir yurt yaratmak için kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan “Yüksek Toprak” a başladı ve kar amacı gütmeyen kuruluşun geçen yaz mülk satın alması için fon yaptı.

Kingsolver, bu bahar için büyük bir açılış planlandığını, ancak bazı sakinlerin zaten taşındığını söyledi.

Kingsolver, yaşam alanının şekillendirilmesine katkıda bulunan kilise grupları da dahil olmak üzere projenin yerel kuruluşlardan aldığı desteğiyle teşvik edildiğini söyledi, mobilya bağışlayan yerel bir işletme ve Lee County Topluluk Vakfı'ndan bir hibe.

Kingsolver, “Daha önceki zamanlarda, insanların kendisine açık olmamalarını beklerlerdi, ama” evet, arka bahçemde “dedi.

“Bu, nerede yaşadığımız gerçeği,” diye devam etti. “Herkes birisinin opioid salgına dokunduğunu biliyor.”