Ben bağırırım, sen bağırırsın, Kennedy’ler dondurma için bağırır

Kate Storey, Kennedy ailesinin Massachusetts, Hyannis Limanı’ndaki eviyle ilgili en çok satan kitabı Deniz Kenarındaki Beyaz Saray’ı yazarken masasının üzerinde bir yapışkan not tuttu. Küçük notta az önce “Ortala” yazıyordu.

Bu, Storey’nin Kennedy’ler hakkındaki kapsamlı kitap kitaplığına katkısını neyin ayırt ettiğini hatırlattı: Bu kitap, futbol oynayan, skandala eğilimli insanlarla ilgili değil, 50 Marchant Caddesi, namı diğer Büyük Ev, bir Beyaz hakkında. Nantucket Sound’a bakan üç dönümlük bir arsa üzerinde etrafı saran bir sundurma ile “kulübe” (üst anlamda). Storey bir telefon görüşmesinde “Bana göre ev gerçekten ana karakterdi” dedi. “Bir anekdota veya sahneye nereden başlayacağımdan emin olmadığımda, o anda evde neler olup bittiğini düşünürdüm.”

Deniz Kenarındaki Beyaz Saray fikri, Storey’nin John F. Kennedy Jr.’ın George Magazine’deki görev süresi hakkında Esquire için yazdığı bir makaleden geldi. Şu anda New Jersey’de yaşayan bir Florida yerlisi olan Storey, bir sonbahar öğleden sonra oraya ilk gittiğinde Hyannis Limanı hakkında çok az şey biliyordu. “Google Haritalarım sanki gelmişsiniz gibiydi” dedi. “Kesinlikle öyle olmadığını düşündüm. Evler birbirine oldukça yakın. Büyük kapılar, çitler ve çitler yoktur. Bu güzel fıçı tahtası evleri görebilirsiniz ve bazıları oldukça mütevazı.

Burayı bu kadar çekici kılan şeyin yakınlık ve topluluk olduğunu hemen fark etti: “Kennedy’ler evden eve çıplak ayakla gidebilirler ve bu, orada olmanın sevincinin bir parçası.”

Storey bir yaz kitabı yazdığı için, görüşme yaptığı kişilerin çoğuyla dondurmayı tartıştı. “Kennedy’lerin gittiği yer Four Seas,” dedi. “Centerville’de bir kasaba. Çok çekici, çok çekingen. Bana Ethel’in çipsiz moka çipini sevdiği söylendi.” Gerçekten de tatları taze şeftaliden çikolatalı kurabiye hamuruna kadar değişen donmuş şeyler Beyaz Saray Deniz Kenarı’nda dikkate değer bir özelliktir. At kuyruklu bir Jackie Kennedy, çocukları için külah satın alır; Bira ıstakoz ziyafetlerinden sonra mevcuttur; Vanilya, çikolata ve çilekli dondurma, Caroline Kennedy’nin düğününde (George Plimpton tarafından bir araya getirilen havai fişeklerle birlikte) dört katlı sarı tereyağlı pastayı tamamlıyor.

Storey bugüne kadar Kennedy ailesinden kitabıyla ilgili hiçbir geri bildirim almadı. Ancak Hyannis Limanı sakinlerinin tepkisi olumlu oldu. Ve projenin kendi seyahat planları üzerinde bir etkisi oldu: Storey bu yazın sonunda Sitefleet’te tatil yapacak. “Cape Cod’dayken tarihi hissedebilirsin” dedi.

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve A Window Opens’ın yazarıdır.