Bir MLK Jr. biyografisi yazmak nasıl bir şey?

Abone olmak: Apple Podcast’leri | spotify | zımba | nasıl dinlenir

Jonathan Eig’in kitabı King: A Life, Martin Luther King Jr.’ın onlarca yıldır ilk kapsamlı biyografisidir. Sivil haklar aktivistinin daha önce gördüğümüzden daha kapsamlı bir resmini çizmek için sayısız röportajdan ve yeni ortaya çıkarılan arşiv malzemelerinden yararlanıyor. Eleştirmenimiz Dwight Garner incelemesinde “Bu çok insani ve oldukça insani bir portre” diye yazdı. “Eig’in kitabı konusuna layık.”

Bu haftaki podcast’te Eig, kitabı araştırma ve yazma sürecini ayrıntılarıyla anlatıyor ve sunucu Gilbert Cruz’a önceki biyografi yazarlarının erişemediği kaynakları nasıl ortaya çıkardığını anlatıyor.

“Uzun, çok uzun bir süre gazete muhabiriydim – ve bilirsiniz, bir haber üzerinde çalışmak için beş gününüz varken günlük haberler üzerinde çalışmak bir lükstü. Şimdi beşim var, altı yıl bir hikaye üzerinde çalışıyorum ve bundan sonuna kadar yararlanıyorum” diyor Eig. “Bazen neleri olduğunu görmek için arşivleri gözden geçirmem altı, sekiz ayımı alıyor. Mevcut olduğunu bilmeme rağmen, Martin Luther King’in babası tarafından yazılmış bu yayınlanmamış otobiyografiyi bulmam iki yılımı aldı. Hiç kimse ondan alıntı yapmamıştı. Orada olduğunu biliyordum. Ve buna sahip olan kütüphane, sahip olduğunu bilmiyordu. Onları ellerinde olduğuna ve gerçekten ararlarsa bulabileceklerine ikna etmem bir yıldan fazla sürdü. Bunun gibi bir şey beni gerçekten harekete geçiriyor.

Bu bölüm ve genel olarak kitap incelemesi podcast’i hakkındaki düşüncelerinizi duymak isteriz. onlara gönderebilirsiniz Books@Haber.