Bob Dylans şarkı kitabından alın ve mortalite dersleri öğrendi

dunyadan

Aktif Üye
Genellikle aktör-moda müzisyeni Todd Mandel oldukça sarsılmaz bir sahne varlığıdır. Ancak, Bob Dylan'ın size şarkılarıyla doymuş bir müzikalden verdiğiniz performansın kitlesine sahip olduğunu öğrenirseniz, normal kurallar geçerli değildir – ve harmonik solo hemen köşede.

“Hiç olup olmadığını bilmiyorum panik içinde“Badem,” Slow Train CoNTER: Bob Dylan'ın “Nordland'dan Kız” ve Broadways Rebirth adlı yeni kitabında yazıyor. “

Sözlü bir tarih ve Conor McPherson'ın “Nordland'dan Kızlar” ın 2018'de Halk Tiyatrosu'ndan 2020'de Broadway'e ve daha sonra 2021'e kadar tiyatronun travmatik pandemi boyunca çok kırılgan bir Broadway'de yolculuğunu kaydediyor. Rigoros, diğer şirket üyeleri ve endüstri karakterleriyle yapılan röportajlarla bilgilendirildi ve bir aktör Broadway'in ilk çıkışını verdiği için Almond'un kendi anıları tarafından şekillendirildi.

Yayın, nesli tükenmekte olan ve çöplü tarafından yalan bir adamın seveceği yolu hakkında hızlı solo müzikal “Ben Hızlı I'm” adlı Badem Yayını Audible-Audio yayını ile. “Odyssey” den ilham alan, Manhattan'daki Minetta Lane Tiyatrosu'ndaki Minetta Lane Tiyatrosu'nda sınırlı bir koşuya sahipti.

Bu ayın başında, 48 yaşındaki badem Maine'deki bir adada telefonla konuştu. Bunlar bu konuşmadan işlenmiş alıntılardır.

“Nordland'dan kızlar” sizi nasıl değiştirdi?

Beni mortaliteye karşı koydu. Bence bu sadece her gün yaşama ve ölme deneyimiydi: yaşayan ve ölen karakterim. Bir şekilde bu ritüelin tekrarlanması, insanlarla veya bir proje için harcadığım zamanın değerini fark etti. Buna ek olarak, Conor parçalarına ve çok fazla ruhuna çok fazla din koyar.

Kitaptan gelen mektup kısmen şova devam etmekle ilgili miydi?

Olduklarından emin değilim. Yazmak ve hızlı bir şekilde yazmak için çok güçlü bir dürtü vardı çünkü bence nasıl unutmaya başladığımı hissedebiliyordum. Ve kitabı okuyan birçok insan bile [people] Şovumuz sadece işimizde şöyle dedi: “Tüm bunların olduğunu unuttum. Bunu yaşadığımızı unuttum. “

Hoodie'de yabancı olarak adlandırılan bir bölümde Dylan halka açık bir üretimdir. İnsanların size en çok sorduğu şey mi?

Kesinlikle ilk sorduğunuz şey: “Dylan şovu gördü mü?” Diyorum ki: “Evet, yaptı.” Sonra “Ona vurdun mu?” Dediler. Ve şunu söylemeliyim ki: “Hayır, yapmadım.” [laughs] Ne, biliyorsun, biraz bıçaklıyor.

Seyircide kimin olduğunu bilmekten hoşlanmıyorum, ama şovda güvende hissettiğimde gerginleşmiyorum. Ama bu oldukça sinirliydi -Bob Dylan'ın önünde mızıka çaldı.

Her performansta büyük şarkınızı özel olarak adanmışsınız, “Duquesne Whistle”. Bana bundan bahset.

Bazen, onlara batıl inanç ya da ne dediklerine bakılmaksızın, küçük ritüeller ve alışkanlıklar bir gösteri yapmaya devam ederken oluşmaya başlar. Gergin olmamak için kendime bir performans göstermemeye çalışıyorum. Muhtemelen seyircide olan kocamla başladı, bu yüzden düşündüm: “Bunu onun için söyleyeceğim.” Ve sonra bu, ritüel batıl inançımda aktörümle tanıştı. Gece muhtemelen Dylan'ın orada olduğu geceydi, onun için şarkı söyledim.

Birlikte yaptığınız bir deneyim hakkında bildiğiniz insanlarla röportaj yapmak nasıldı?

Bunu hayatta yapmanızı tavsiye ederim. Yıllarca biriyle çalışıyorsanız ve onları tanıdığınıza inanıyorsanız, onları dört saatlik bir öğle yemeğine getirin ve birlikte zamanları hakkında konuşun. İnsanlarla tekrar tanıştığımı hissettim.

Şehir merkezinde çaldığım müzik gibi “Kuzey Ülkesinden Kızlar” ı yazıyorlar. Melankolikti, 'farklı' idi. Bu, rüya mantığı ve gerçeküstü ile değil, aynı zamanda mizahla “neredeyse oradayım” mahallesinde görünüyor.

Çok zaman geçirdim, New York'ta ilk yıllarım ve John Cameron Mitchell ile takıldım [of “Hedwig and the Angry Inch” fame] Ve melankolik ve yüksek sanat damarına sahip olan bu tür eski pop dünyasında yazan insanlar. Ve böylece “Kuzey Ülkesinden Kız” daki müzik böyle hissetti. Çünkü Bob Dylan çok entelektüel ama aynı zamanda mistik. Bu bana Justin Vivian Bond ile bağlantılı geliyor [of Kiki and Herb fame] Yaklaşan müzik.

Müzikal olarak “Neredeyse oradayım” mı düşünüyorsunuz?

Bir müzikalin ne olduğunu diğer insanların hedefine ulaşmakta her zaman zorlandım. Diye düşündüm: Performans boyunca Joes Pub'da çok sevdiğim “Tell Musical yazacağım”. Bu garip müzikalleri yazardım ve “Deneyeceğim.” Bir grup ve birkaç şarkıcı topladım ya da bazen yaptım ve konuştum ve şarkı söyledim. “Neredeyse oradayım” yazmaya oturduğumda, zaten çalıştığım bir ortam gibi hissettim.

Fark nedir – madde, duygu, deneyim Dinleyici için – Bir müzikal ve oyuncu albümünün ses versiyonu arasında?

Amaçım parçayı yazarken, sesliden görevlendirildiği için, dinlerken kullanmanız gereken bir şey yapmaktı ve bu duymanız gereken bir macera olurdu. İstediğin kadar garip olabilirsin. Joes Pub'da şarkı söylediğim gibi sahne versiyonu çok benzer. Bu hikaye.

Sahnede olduğunuzda orada karanlıkta kim olduğunu düşünüyor musunuz?

Keşke yapmayan bir kişi olabilseydim. Diğer zaman sadece panik ve korku ile vahşiydim, Edinburgh'da “Neredeyse oradayım” çünkü – geldiklerini biliyordum, arkadaşlar, ama yine de. Phoebe Waller-Bridge ve Martin McDonagh'dı. Onları tiyatroya girdiklerini gördüm; Tam orada oturdular. Ve size bir performans yapmak için hiç bu kadar dışarıda olmadığımı söylüyorum. Bu ve Bob Dylan kesinlikle en zor olanlardı. Çünkü orada kimin olduğunu tam olarak biliyordum.

Profesyonel olarak ne yaptığınızı soran bir form doldurursanız, ne yazıyorsunuz?

Her lanet zamanı “yazar” ı yazıyorum ve sonra korkuyorum. Ya da “aktörler” aktörü yazıyorum! – Ve kendim hakkında yapıyorum. Ya da “müzisyenler” yazıyorum ve bence: “Sen bir müzisyen değilsin. Bir dakika içinde kovulurlar.” [laughs] Çünkü çukurdaki oyuncuları ya da bildiğiniz gibi bir orkestra düşünüyorum. Açıkçası ben bir müzisyenim. Şarkıcılarla her zaman piyanoyu oynuyorum. Ama bu çok iyi bir soru. Bu benim için gerçekten bir düğmeye basıyor, çünkü doldurduğum her formu bilmiyorum.