Busenaz Sürmeneli: Güç bir müddetç, herkes şampiyonu yenmek için çalışacak

BOTR

Aktif Üye
Olimpiyat Şampiyonu Ulusal Boksör Busenaz Sürmeneli, İstanbul’da yapılacak Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası’na Ordu’da hazırlanıyor. Mesleğinde 5 Avrupa, 3 dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bulunan Busenaz Sürmeneli, dünya şampiyonası kampı için Ordu’yu tercih etti. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na da Ordu’da hazırlanan Sürmeneli’nin gayesi ise dördüncü kere dünya şampiyonu olmak. Şampiyon boksör Sürmeneli, 7-21 Mart 2022 tarihleri içinde Ordu’daki kampa başlayan Sürmeneli, Yeni Ordu Stadyumu’nda bulunan kişisel sportmen salonlarında çalışmalarına başladı.

“Olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonasına vilayetimizde hazırlanıyor”

Ordu’daki kamp hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Spor Vilayet Müdürü Mustafa Genç, “5 Avrupa, 3 dünya ve olimpiyat şampiyonu boksörümüz, ülkemizin gururu Busenaz Sürmeneli Ordu’da dünya şampiyonası hazırlık kapı için geldi. Olimpiyat oyunlarına da vilayetimizde hazırlanmıştı ve Türkiye’nin gururu olmuştu. İnşallah bu muvaffakiyetini yenidenlamak için dünya şampiyonasına da vilayetimizde hazırlanıyor. Beni atletimize, antrenörümüze ve Ulusal Grup ’a muvaffakiyetler diliyorum. 2022 Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası İstanbul’da yapılacak, bu ülkemiz için de büyük bir tertip. Ulusal Ekibimizin da en değerli atletlerinden birinin vilayetimizde kamp yapmasından dolayı son derece mutluyuz” tabirlerini kullandı.

Busenaz Sürmeneli: “Zor bir müddetç, herkes şampiyonu yenmek için çalışacak”

Olimpiyat Şampiyonu Ulusal Boksör Busenaz Sürmeneli, son kampı olimpiyattan evvel Ordu’da yaptığını tabir ederek, “Tabi şu an dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz. Güç bir hazırlık zira herkes size bakılırsa ve sizin tekniğinize bakılırsa hazırlanıyor. her insanın psikolojisi yalnızca sizi yenmek, yatıp kalkıp sizi izliyorlar, ‘Buse’yi nasıl yenebiliriz?’ diye dua ediyorlar. İnşallah en hoş biçimde çalışıp, olimpiyat şampiyonluğumuzun akabinde bir dünya şampiyonluğunu daha ekleyip ülkemize bir sefer daha ülkemizde İstiklal Marşı’nı okutmak istiyoruz” halinde konuştu. ‘Hedefler biterse bu sporu yapmayacaksın’ diyen Sürmeneli, “Ben de Naim Süleymanoğlu üzere bir efsane üzere ismimin geçmesini epey istiyorum. İşimiz artık daha güç zira sahiden şampiyonu yenmek için her sabah yataklarından kalkıyorlar, bu türlü çalışıyorlar. O niçinle süreç daha güçlü, biz de bunun farkına vardık. İnşallah hoş gidecek, düşmeler ve kalkmalar olacak, değerli olan düştüğümüz yerden sağlam kalkmamız” değerlendirmesini yaptı.

“Busenaz’ı kolay yenemezler”

Türk halkının dayanağı ile birlikte İstanbul’daki şampiyonada hoş maçlar sergilemeyi, boks maçlarından zevk aldırmayı düşündüğünü kaydeden Sürmeneli, “Kafası rahat olan ve hoş çalışan Busenaz’ı kolay kolay yenemezler diye düşünüyorum. İnşallah hoş çalışacağız ve başımız da rahat olacak. Gideceğiz ve göğsümüzdeki bayrak aşkıyla elimizden geleni yapacağız” tabirlerine yer verdi.

8 Mart Dünya Bayanlar Günü ötürüsıyla bayanlara da seslenen Sürmeneli, “Her bayan sahiden memnun olmayı hak eder, her anne ve her kız çocuğu. Eşit bir dünyada yaşıyoruz ve o yüzden onları memnun etmek için bir şeyler yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Okumaya devam et...