Çizgi Romancı olarak bilinen YouTuber Ben Potter 40 yaşında hayatını kaybetti

Dramatik çizgi roman okumalarıyla milyonlarca takipçiye ulaşan YouTube yıldızı Ben Potter Cumartesi günü hayatını kaybetti. 40 yaşındaydı.

Eşi Nathalie Potter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Bay Potter'ın “talihsiz bir kazada öldüğünü” söyleyerek ölümünü doğruladı. Herhangi bir ayrıntı vermedi.

Denver Post daha sonra Colorado Eyalet Devriyesi'ne atıfta bulunarak onun Fort Collins, Colorado yakınlarında bir araba kazasında öldüğünü bildirdi.

Comicstorian hesap adı altında paylaşım yapan Bay Potter, çizgi romanlardan fotoğraflar düzenleyerek ve insanüstü güç becerilerini ve Batman ile Joker gibi baş düşmanlar arasındaki savaşları anlatarak YouTube'da 3 milyondan fazla aboneden oluşan sadık bir takipçi kitlesi oluşturdu. Videolarından bazıları kısa hikayelere odaklanırken diğerleri tüm seriyi kapsıyordu.

2018'de yüklenen en popüler videosunda Injustice çizgi romanları yer alıyor ve Süpermen'in kötü adama dönüştüğü alternatif bir gerçekliği anlatıyor. Prodüksiyon iki buçuk saatten fazla sürüyor ve YouTube'da 20 milyondan fazla izlendi. Video boyunca Bay Potter'ın sesi aksiyonla birlikte yükselip alçalıyor ve ona yazılı kelimenin tek başına yaratamayacağı bir enerji veriyor.

Açıklamada eşi, Comicstorian kanalının kendisi ve bir ekip tarafından yönetilmeye devam edeceğini ekledi.

Bay Potter, merakı ve türün inceliklerine olan ilgisiyle Marvel ve DC gibi rakip evrenler arasında köprü kurdu. Videolarına yüksek düzeyde işçilik kattı ve hayranlarının çoğunu, normalde bilmeyecekleri bir çizgi roman dünyasıyla tanıştırdı.

Reddit'te Bay Potter'ın ölümüyle ilgili bir makalenin altına biri şunu yazdı: “Süper kahraman filmlerini seviyorsanız ama hiç çizgi roman okumadıysanız veya benim gibi okumaya paranız yetmiyorsa, YouTube kanalı tam size göre.” “Onun coşkusu her zaman bulaşıcıydı.”

Ben Potter, 18 Mayıs 1984'te Arthur ve Michelle Potter'ın çocuğu olarak dünyaya geldi ve Rhode Island'da büyüdü.

Çizgi Roman, 2014 yılında Bay Potter ve ekibinin video oyunu hikayelerine odaklanan başka bir YouTube kanalı olan Eligible Monster'ın bir yan kuruluşu olarak başladı. Comicstorian'daki ilk gönderisinde Bay Potter, ayrı kanallar oluşturmanın daha geniş bir çizgi roman yelpazesinde daha fazla içeriğe ve kurgusal evrenlerin ayrıntılı analizine olanak sağlayacağını açıkladı.

“Video oyunu kanalımızı bununla doldurup tüm video oyunu meraklılarını korkutmak istemedik, bu yüzden çizgi roman meraklıları için bir kanal oluşturmak istedik” diye yazdı. “Biz video komik inekleriyiz ve sizin de öyle olmanızı istiyoruz.”

Bay Potter, Çizgi Romancı ve Uygun Canavar'ın yanı sıra, diğer şeylerin yanı sıra bir podcast'e ve manga kitaplarına adanmış bir YouTube kanalına katkıda bulundu.

Hayatta kalanların tam listesi hemen mevcut değildi.

7 Haziran'daki en son videosunda Bay Potter, internetin bazı köşelerinde pek sevilmeyen bir görüş olan DC Comics'in yeniden basımlarına duyduğu yeni takdiri tartıştı. Karakterler o kadar popüler olmadığı için çok fazla insana ulaşamayacak hikayelere odaklanacağını söylediği Comicstorian Classic adında yeni bir kanal duyurdu. Yine de ilgiyi hak ettiklerini söyledi.

“Bu konuyu ele almak istiyorum çünkü çizgi roman dünyasından keyif alıyorum” dedi.