CJ Box eve yakın sorunlarla uğraşmaktan korkmuyor

dunyadan

Aktif Üye
CJ Box bir telefon görüşmesinde “Penceremin dışındaki tepeye bakıyorum” dedi. “Zirvenin üzerinden diğer tarafa doğru yürüyen bir antilop var.”

Bir hatırlatma olarak, kitap incelemesinde güvercinlere ve Liman İdaresi Otobüs Terminaline bir bakış yer alıyor. Ve Box, eski yolun karşısındaki tavuklar şakasına Batılı bir yorum getirmedi: Wyoming'de 320 dönümlük bir çiftlikte yaşıyor, burada iki suç dizisi ve çatı katındaki ahırdaki bir ofisten ara sıra bağımsız roman yazıyor. . Joe Pickett'i (bir oyun müdürü) veya Cassie Dewell'i (özel dedektif) tanıyorsanız, bu baş döndürücü derecede üretken yazarın elindesiniz.

Box, en çok satanlar listesinde olduğu kadar çok satanlar listesinde de kendini evinde hissediyor -kendi deyimiyle “kırmızı Amerika'nın kalbi”- ve popülaritesi, diğer yazarların yabancılaşma korkusuyla kaçınabileceği konularda ona bir derece rahatlık sağlıyor. onların izleyicileri. Box, “Benim konumum Batı'da genellikle kaynaklar, çevre ve enerjiyle ilgili tartışmalı bir konudur” dedi. “Pek çok farklı bakış açısı var ve hepsini ele almak istiyorum. Ancak bunu bir gündem kitabı haline getirmek yerine, her sayfada bir karakter sunuyorum, onun bakış açısını aktarıyorum ve okuyucunun istediği yere varacağına güveniyorum.”

Joe Pickett'in 10. kitabı “Nowhere to Run” belirli zorlukları ortaya koyuyordu: “Bu, Yüksek Mahkeme'ye giden Sackett davasına dayanan, çok belirsiz yasalar nedeniyle bir federal kurumun bir huzurevi sakinini hapsetmesiyle ilgiliydi” diye devam etti: “Bu zor bir soruydu çünkü hükümetten ya da EPA'dan kimsenin bana kendi bakış açısını anlatmasını sağlayamadım. Kimsenin 'İşte bu yüzden bunu yaptık' demesine değil, onların düşüneceğini düşündüğüm şeye uymam gerekiyordu.”

Box bazen baltayla boğuşmakla suçlanır. Joe Pickett'in 11. romanı “Soğuk Rüzgâr”ın bir Amazon eleştirmeni “Orada bir yerlerde bir hikaye var” diye yakınıyordu, “ama yazarın yenilenebilir enerjiye, özellikle de rüzgar türbinlerine karşı yaptığı eleştirilerin arkasında büyük ölçüde kaybolmuş durumda.”

Box, “Tasvir ettiğim şeyi mümkün olduğu kadar doğru bir şekilde temsil ediyorum. Bir tarafın veya diğerinin kötü adam olduğunu varsaymıyorum.”

Box elbette her okuru mutlu edemeyeceğinin farkında. İlk okuyucularının (40 yıllık eşi ve üç kızı) içgüdülerine güveniyor ve genellikle herhangi bir konuda aşırı sol veya aşırı sağ duruş sergileyen insanları “ciddiye alınamayacak kadar aşırı” buluyor. ”

Nefret postasını güvenilir bir şekilde tetikleyen bir kısayol düğmesi konusu var. (Not: 42 dişi var, vücudunun her yeri gri renkte ve The Times'dan değil.) Box şunları söyledi: “Kurtları o kadar çok seven insanlar var ki, kitaplarda bir kurt varsa o zaman bunu yapmazlar. Adı geçenler gökseldir.” Yaratık, bana kızgınlar. Orada kazanamazsınız.”