Dünya ikincisi Begümnaz yurda döndü

BOTR

Aktif Üye
60 ülkeden 485 atletin katıldığı Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda Sivaslı atlet büyük bir muvaffakiyet elde etti. Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada bayanlar 40 kilo kategorisinde 16 yaşındaki Sivaslı atlet Begümnaz Doğruyol dünya ikincisi oldu. Gümüş madalyanın sahibi olan Doğruyol’u memleketi Sivas’ta ailesi sevinçle karşıladı.

Begümnaz Doğruyol, yaptığı açıklamada kendisine karşılama yapıldığını görür görmez şaşırdığını söyleyerek, “Mutluyum. Uzun vakittir bunun için çalışıyorum ve kararınu aldım. Çok hoş. Hocalarıma ve beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Daha evvel kolum kırılmıştı. Onun ortasında küçük bir ameliyat oldum. Uzun müddettir de platin duruyordu. O çıkarılacak. Çok memnun oldum, şaşırdım. Ailem bana güvendi. Bu sefer kendimde hayli emindim” dedi.

“Çok kuvvetli bir kızımız var”

Anne Sevda Doğruyol, hayli kuvvetli bir kızımız var diyerek, “Heyecanla gururla onu bekliyoruz. Bize bu biçimde bir gururu yaşattığı için tabi epeyce memnunuz. Bir gün öncesinde kızımla konuştum. ‘Anne bu sefer fazlaca düzgün olacak’ diye yanıt verdi bana. Bende dedim ki tamam Begüm bu sefer başaracak. Keyifli olduk heyecanlandım. Çok kuvvetli bir kızımız var. Kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Daha güzel yerlerde olacağından eminim” sözlerini kullandı.

“Vatana hizmet etsin diye bugünlere getirdik”

Baba Yasin Doğruyol ise vatana hizmet etsin diyerek bugünlere getirdiklerini belirterek, “Dünya ikincisi olmasının tabi evvela bir öyküsü var. Yaklaşık 10 yıldır sporla uğraşıyor. Son 6 yılı Judo üzerine. Hocalarının yardımıyla yükselişe geçti. Son iki yıldır da Ulusal Grup Atleti. Gayeleri esasen olimpiyattı. Şimdilik Dünya ikincisi olabildik. İnşallah bundan daha sonra da dünya şampiyonu ve Olimpiyat şampiyonu olmasını bekliyoruz. Vatana hizmet etsin diye bugünlere getirdik. Baba olarak hayli mutluyum” biçiminde konuştu.

SİVAS (İHA)

Okumaya devam et...