Elina Svitolina, Rus rakiple eşleşince turnuvadan çekildi!

BOTR

Aktif Üye
Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina, Monterrey Turnuvası birinci cinsinde Rus Anastasia Potapova ile eşleşince turnuvadan çekildi.

Hürriyet’in haberine bakılırsa 27 yaşındaki başarılı raket, Rus ve Belaruslu sportmenler ülkeleri ismine yarıştıkları sürece onlarla oynamayı kabul etmeyeceğini deklare etti.

UKRAYNA ORDUSUNA YARDIM YAPMIŞTI

Elina Svitolina, WTA turnuvalarından kazanacağı para mükafatlarını Rusya ile savaşan Ukrayna ordusuna göndereceğini açıklamıştı.

Dünya 15 numarası Svitolina, ailesinin ve arkadaşlarının Ukrayna’da savaşta olduğunu ve ülkesine yardımcı olmak istediğini belirterek, “Gerçekten son ana kadar bu savaşın başlayacağına inanmadık ve her şey bir anda oldu. Herkes epey korkmuş ve kalbi kırılmış bir durumda. Ailem, Ukrayna’da. Ülkeden ayrılmayan birfazlaca arkadaşım hala orada. Herkes hayatı için savaşıyor.” demişti.

Monterrey Açık’ta çaba eden Svitolina, sıkıntı koşullar altında hayatta kalmaya çalışan halkı için Meksika’da ve Amerika’da katılacağı Indian Wells’te elde edeceği gelirleri Ukrayna ordusuna bağışlayacağını açıklamıştı.

Başarılı raket, “böyle ülkeme yardımcı olabilirim. Şu anda yapılacak yanlışsız bir şey. Ülkeme yardım etmek için bir şeyler yapmak istiyorum. Büsbütün işe yaramaz hissediyorum zira onlara yardım etmek istiyorum.” sözlerini kullanmıştı.

Okumaya devam et...