Erzurum’un ‘Demir Eldivenleri’ dünya şampiyonasına hazırlanıyor

BOTR

Aktif Üye
Yaz okulları alt yapısı ile toplam 150 atlete ulaşan ve karşılaşmalara da yetiştirdiği 10 sportmen ile katılan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, bütün atletlerinin derece yapmasının gururunu yaşıyor. Mesleklerinde bir dünya şampiyonluğu, bir dünya şampiyonası ikinciliği, iki dünya şampiyonası üçüncülüğü, iki Avrupa üçüncülüğü, sayısız Türkiye ve Memleketler arası Avrupa Şampiyonluğu bulunduran kulüp, sürat kesmeden 11 Mayıs tarihinde İstanbul’da yapılacak olan ve 55 ülkenin atletlerinin katılacağı dünya şampiyonası için hazırlanıyor.

Yaklaşık 25 yıldır kick boksla ilgilendiklerini tabir eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Emre Şahin, “Mesleğimiz ismine hoş işler yaptık. Buraya gelmek biraz oldu lakin şükürler olsun geldik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 10 atletimiz var. Bu atletlerimiz dahilinde temelden alıp yetiştirdiğimiz öz be öz Erzurumlu çocuklarıdır. Büyükşehir Belediye Liderimiz Mehmet Sekmen’in takviyeleriyle fazlaca âlâ yerlere geldik. Bu vakte kadar bizlere hiç bir vakit takviyesini esirgemedi. Şu anda grubumuzun içerisinde Dünya şampiyonumuz, Avrupa üçüncümüz, Dünya ikincimiz, Dünya üçüncümüz. fazlaca uygun çocuklarımız var ve bu çocukların içerisinde ilçeden gelen çocuklarımız da var. Bu çocuklarımızın tüm maddi ve manevi olarak bütün gelirlerini büyükşehir belediye liderimiz sekiz yıldan beri eksiksiz bir biçimde her vakit dayanağını verdi. Erzurum olarak kick boksta hayli düzgün yerdeyiz. İki ay öncesinde Ordu’da Türkiye şampiyonası olmuştu orada biz büyükşehir belediyesi ekibi olarak 10 atletle iştirak sağladık. 10 da on yaptık. Tam 7 atletimiz şampiyon oldu. Yaklaşık da ocak ayından bu tarihe kadar yaklaşık üç, üç buçuk aydır da çalışıyoruz. Allah nasip ederse 11 Mayıs’ta Dünya Kupası İstanbul’da yapılacak. 55 ülkenin iştirakiyle yapılacak. Oraya katılacağız. Biz orada, Ordu’da aldığımız galibiyeti, şampiyonlukları tıpkı biçimde sergilersek ergenlerde ve büyüklerde Erzurumlu çocuklar orada ülkemizi temsil edecek. Çalışmalarımız güç süreçlerden geçti. Ramazan ayında bilhassa ve bu çocuklarımızla biz de dahil sabah idman, akşam idman, gece gündüz demeden oruçlu bir biçimde çalıştık. Allah’a şükür hayli sıkıntı bir devir geçirdik. aslına bakarsanız güç olmadan muvaffakiyet da gelmez. biz bu yoldan da Allah’a şükür sıkıntı olarak geldik. Başardık. İnancımız, savaşımız, uğraşımız her daim var. Tek bir inancımız var. Türk bayrağımızı ülkelere karşı en düzgün yerde tutup en yeterli yerde dalgalandırmak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaz spor okullarına da ilginin fazlaca olduğunu söz eden Şahin, “Oradan çıkarıp getirdiğimiz şampiyon çocuklarımız var burada. Yani o projeden çıkıp gelip burada şampiyon olan var. Yaklaşık kulüp bazında şu anda alttan alıp yetiştirdiğimiz 20 tane. Biz çocuklarımızı alttan güzel yetiştirip o platforma sokmak için en az üç, dört yılımızı alıyor. Direkt alıp da gdolayıp maça çıkaramıyoruz. Zira tecrübelenmesi, maça hazırlanması derken, üç yılımızı alıyor” dedi.

63 kilogram büyük erkekler kick light branşında şampiyonluk elde eden Gençlik Spor Kulübü atleti Cebrail Gençoğlu, “2021 yılında bu dünyamızda gerçekleşen son dünya şampiyonasıydı. 2021 yılında İtalya’nın Jesolo kentinde düzenlendi. 63 kilogram büyük erkekler kick light branşında fazlaca şükür şampiyonluk nasip oldu. İstiklal Marşımızı orada tüm dünyaya dinlettirebilmek bizlere nasip oldu. Alışılmış ki de fazlaca ağır bir tempo. Zira orası kolay bir arena değil. Dünya şampiyonası. Her ili geçtim. Her ülkenin en uygunu geliyor. Evvel Türk Ulusal Kadrosu ismine girebilmek için Türk ulusal ekibine seçilmeniz gerekiyor ki bu da çok güç ülkemizde. Zira ülkemizde kick boks federasyon liderimiz Salim Kayıcı’nın önderliğinde fazlaca popülerleşti, epeyce büyüdü. Öncelikle ulusal ekibe girmek için Erzurum ismine Türkiye şampiyonu olduk. ondan sonrasında ulusal kadroda ülkesinin daima kilomuzda en güzel atletleri gelmişti ve biz bunları yenmek için epey çalışmamız gerektiğini biliyorduk. Akşam dağ koşularımız, zirve koşularımız, özel idmanlarımız, spor bilimlerinin aktüel literatürü ışığında epey ağır ve önemli hazırlandık. Çok şükür orada da rakiplerimize karşı üstün maçlar sergileyerek İstiklal Marşı’mızı okutturabildik” halinde konuştu.

İtalya’da düzenlenen şampiyonada ikincilik alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü atleti Hakan Koç, “Çok zorluydu evvela. Biz Türk Bayrağı için hayli emek sarf ettik, fazlaca efor sarf ettik. İtalya’da dünya şampiyonası 2021’in son dünya şampiyonasıydı. Ben orada 84 kiloda ikinci oldum. Çok emek sarf ettiğimiz için burada epeyce idmanlar yapmıştık. Orada bayrağımızı hayli şükür hoş bir biçimde dalgalandırdık. Onun için epeyce memnunum, hayli gururluyum. Buraya geldikten daha sonra da o bana hayli büyük bir deneyim oldu. Artık de inşallah 2022 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyoruz” dedi.

69 kilogram da Türkiye şampiyonası olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sportmeni Muhammet Enes Yermez, “69 kilogramda ergenlerde Türkiye şampiyonu oldum. Dünya kupası var Mayıs ayında. Ona hazırlanıyoruz. Çok da sağlam hazırlanıyoruz. Çok hoş idmanlar yapıyoruz. İnşallah orada ülkemizi temsil edeceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız” sözlerini kullandı.

Milli ekip sportmeni Vedat Ağyürek ise “İlk Türkiye şampiyonluğumu 2014 aldım minikler kategorisinde. çabucak sonrasındasında 2015, 2016, 2017, 2018’de bir orta verdim. 2019’da yinedan Türkiye şampiyonu oldum. Ulusal kadroya 2016’da dahil oldum. 2016 İrlanda, Dublin kentinde yapılan büyükler dünya kick boks şampiyonasında beşinci oldum. çabucak sonrasındasında katılmış olduğum ulusal grup Macaristan 2019 Macaristan Bosna Hersek dünya şampiyonası. Orada da yenidendan dördüncü oldum. ondan sonrasındasında 2021’de en son gitmiş olduğum Macaristan Dünya Kupası’nda üçüncülük elde ettim” açıklamalarında bulundu.

İHA

Okumaya devam et...