Güreş Ulusal Ekibi, Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor

BOTR

Aktif Üye
Türkiye Güreş Federasyonu’nun Sarıyer’de bulunan Mersinli Ahmet Kamp Merkezi’nde hazırlıklarına devam A Ulusallar, basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. 10-18 Eylül tarihleri içinde Sırbistan’ın Başşehri Belgrad’da düzenlenecek olan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’na hazırlanan Ay-Yıldızlılar şampiyonadan madalyalarla dönmek istiyor.

Kerem Kamal: “Sırada Dünya Şampiyonası var”

60 kilogramda uğraş eden Avrupa Şampiyonu güreşçi Kerem Kamal, ulusal ekip kampında açıklamalarda bulundu. Yeterli bir hazırlık devri geçirdiklerini söyleyen Kamal, “Özellikle kendi adıma hayli hoş bir sene geçiriyorum. 4 karşılaşmadan da altın madalyayla ayrıldım. Artık son virajdayız. Hem fizikî birebir vakitte ruhsal olarak hazırız, yalnızca vaktimizi bekliyoruz. Düne kadar Bolu’daydık. Artık konutumuz olan Sarıyer’deyiz. Ekipte epey şampiyon ağabeylerimiz var. Çok hoş bir ruh yakaladığımıza inanıyoruz. Uzun müddettir kırılamayan rekoru kırıp ekip olarak Dünya Şampiyonu olmak istiyoruz. Bunun için hem takım tıpkı vakitte ekip olarak elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi. Her atletin hayalinin olimpiyatlar olduğunu da söyleyen Kamal, “2020 olimpiyatlarında madalya alamadım lakin bu deneyimle 2024 Paris’e hazırlanıyorum. Adım adım gitmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası hoş geçti, artık Dünya Şampiyonası var. Önümüzdeki sene ise olimpiyat vize maçları olacak. Yeni döneme kuvvetli biçimde girmek istiyoruz. Her atlet üzere benim de hayalim 2024 Paris Olimpiyatları. Katiyetle bu turnuva 2024 Paris Olimpiyatları’nın küçük bir versiyonu. Yaş kümesi olarak birbirine yakın kuşaklar karşı karşıya geliyor benim kilomda. Olimpiyatlar için erken bir prova diyebilirim. Burada madalya almak, 2024’te madalyanın bir ucundan tutmak demek. Ne olursa olsun kürsüye çıkmak fazlaca değerli. Düştüğünüz vakit tekrar o kürsüye çıkamayabiliyorsunuz” açıklamasını yaptı.

Murat Fırat: “Çok güzel bir ekibimiz var”

67 kiloda gayret eden ve son Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Murat Fırat da düzgün bir hazırlık kampı yaşadıklarını belirterek “Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Çok hoş hazırlandık. Son kampımız burada. Hoş geçti çalışmalar. Son yapılan Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Burada da ülkemizi en güzel biçimde temsil etmek istiyorum. Sarıyer bizim meskenimiz üzere. 60 kiloda Kerem kardeşim, 67 kiloda da ben Avrupa Şampiyonu oldum. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda da bayrağımızı göndere çekmek istiyorum. Kadromuz epeyce yeterli. 55 kilodan 130 kiloya kadar epey güzel bir ekibimiz var. Herkes şampiyon olmak için gelecek, biz de şampiyon olmak için mindere çıkacağız. Önümüzdeki sene düzgün bir derece alırsam Paris Olimpiyatları’na da gitme hakkı kazanacağım. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Burhan Akbudak: “Rekoru kırmak istiyoruz”

82 kilodaki madalya umutlarından Burhan Akbudak da kamp periyodunun verimli geçtiğini açıklayarak “İyi bir periyot geçirdik. 82 kiloda uğraş edeceğim. Son kampımız Bolu’daydı ve hazırlıklarımızı orada tamamladık. Artık evimizdeyiz ve daha sonrasında seyahate çıkacağız. Kadro olarak daha evvel Avrupa Şampiyonası’nda alınan 16 madalyayı 17’ye çıkardık. Genç bir grubuz. İnşallah daha düzgününü yapıp, daha evvel 2 sefer kazanılan grup halinde Dünya Şampiyonluğu’nun 3.’sünü yaşayacağız. Geçen yıl Oslo’da finale çıkmıştım. Artık Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak istiyorum. Paris Olimpiyatları öncesinde de önemli bir imtihan olacak ancak önümüzdeki sene yapılacak olan şampiyona asıl maksat olacak zira vizeleri orada alacağız. Önümüzdeki sene de elimizden geleni yapıp inşallah olimpiyat kotasını alacağız” tabirlerini kullandı.

Metehan Başar: “Takım halinde Dünya Şampiyonluğu’nu hedefliyoruz”

97 kiloda uğraş eden bir öteki şampiyon güreşçi Metehan Başar da Dünya Şampiyonası’na az bir süre kaldığını söz ederek “Bolu’daydık ve artık buraya biraz daha dinlenmeye geldik. Çok güzlü bir grubumuz var. Avrupa 2.’si olduk ve artık de maksadımız kadro halinde Dünya Şampiyonu olmak. Buna inanıyoruz. Avrupa Şampiyonası epey başarılı geçti. Buraya da uygun hazırlandık. Hem ferdi olarak şampiyonluk istiyorum tıpkı vakitte grup olarak şampiyonluk istiyoruz. Gayemiz bu istikametteydi ve hazırlandık. Son Dünya Şampiyonaları’nda birfazlaca altın madalya kazandık. Benim şu anda ekibimize olan inancım tam. Avrupa Şampiyonası’nda bunu gördük. Burası biraz daha güçlü bir turnuva olacak ancak inşallah biroldukca madalyayla ülkemize döneceğiz” dedi. Paris Olimpiyatları için de konuşan Başar, “Önümüzdeki yıl başlayacak olimpiyat süreci öncesinde bu şampiyona da epeyce değerli. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmak hayli kıymetli. Her sportmen üzere benim de hayalim olimpiyat madalyası. Vizeyi Dünya Şampiyonası’nda almak daha düzgün oluyor zira daha sonrasında süreç uzuyor. Seneye olimpik kilolarda vizelerimizi alıp Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak istiyoruz” diyerek kelamlarını tamamladı.

Açıklamaların akabinde Güreş Ulusal Grubu, basın mensuplarına toplu poz verdi.

İHA

Okumaya devam et...