Hannah Grace kimdir? Peki neden yüzünü göstermiyor?

Hannah Grace’in yazar fotoğrafı yok. Etkinlik yapmıyor. İngiltere’nin Manchester kentindeki komşular onun “Buz Kıran” ve “Orman Ateşi” adlı çok satan iki kitabını yazdığını ya da 30 yaşındaki mütevazi adamın geçen yıl kurumsal işini değiştirerek tam bir profesyonel haline geldiğini bilmiyorlar. zaman romancısı. Bunun nedeni Hannah Grace’in gerçek adı olmaması; Bu bir takma ad.

Kocası, annesi, kardeşleri ve çocuklarıyla tatil yaptığı Orlando, Florida’da yaptığı bir video röportajında Grace (ama aslında Grace değil), kendimi oraya koymayacağıma o anda ve orada karar verdim” dedi. Bu yolculuk onun için bir keyifti; son teslim tarihlerine yetişmek için acele ederken kaçırdığı tüm etkinlikleri yakalamak için “gelecek milyon yıl için bir Noel hediyesiydi”. Grace şöyle devam etti: “Ben ilgiden hoşlanan biri değilim. Kocamla yaptığım iğrenç bir şaka gibi. Eğer kaybolursam polise verecek bir fotoğrafım olmayacak.”

Yazar olmayı hiç düşünmemişti: “Bu benim için hiçbir zaman bir seçenek olmadı.” Pandemi sırasında dikkatini dağıtmak için çaresizce bir patenci ve bir hokey oyuncusu hakkında fırtınalı bir aşk romanı yazmaya başladı. Grace, Ağustos 2022’de, adını köpeklerinin adını taşıyan Pig and Bear etiketiyle Icebreaker’ı kendi yayınladı ve Kindle Unlimited programı (TikTok’un desteğiyle) aracılığıyla kısa sürede geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çekti. Geçtiğimiz Kasım ayında kitap, Grace’in ikinci ciltsiz kitabı Wildfire’ı Ekim ayında yayınlayan Atria tarafından satın alındı. Birleşik basılı ve e-kitap listesinde 2. sıraya yerleşti.

Grace, “Son 12 ay içinde ‘bunalmış’ kelimesini her söylediğimde bir dolarım olsaydı, bir daha asla kitap yazmak zorunda kalmazdım” dedi.

Ancak, özellikle Icebreaker’ı okuyan kayınvalidesinin coşkulu karşılaması için minnettar olsa da, Grace’i utandıracak kadar, anonimlik konusundaki kararlılığından da geri durmadı: “Duyusal sorunlarım var; Dokunulmaktan hoşlanmıyorum. Bir etkinlikte ‘Benimle tanışabilirsin ama bana sarılamazsın ve fotoğrafımı çekemezsin’ dersem, bunun insanlar için pek de hoş bir deneyim olmayacağını düşünüyorum.”

Geçtiğimiz ay Grace’in yolları Simon & Schuster’ın CEO’su Jonathan Karp ile kesişti. “Onunla tanışmayı beklemiyordum” dedi. “Üzerinde rakun resmi olan bir tişört giyiyordum: Hızlı yaşa, abur cubur ye.” Karp onun gerçek adını bilip bilmediğini sorduğunda güldü: “Kimse sana adımın Hannah olduğunu söylemedi mi?”

Gerçek. Dünyanın geri kalanı için bundan sonra ne olacağı gizlidir.

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve Bir Pencere Açılır kitabının yazarıdır.