Hayal gücünde yeni mi? Leigh Bardugo başlamak için en sevdiği kitapları tavsiye ediyor.

amerikali

Aktif Üye
Dinle, makul bir insan olduğunu biliyorum. Gerçek dünyada yaşıyorsun. Gerçek şeyler yapan gerçek insanlar hakkında kitaplar okuyorsunuz. Kaçmayı tüm biçimlerinde reddederler. Halfaais, gönül yarası, ortaokul korkusu korkusu hakkında hikayeler? Her şey harika. Acı var mı? Durgunluk dahil mi? Daha da iyisi. Çocuksu şeylere katlandılar: “Harry Potter” çocuklar içindir, “Alacakaranlık” gençler ve “Game of Thrones” için Dragon olmadıkça Rose War tarafından rahatsız edilmeyen insanlar içindir.

Sana katılmıyorum ama seni duyuyorum ve seninle olduğun yerde buluşacağım. Onları 12'den fazla kitabı uzatan sihirbazlardan ve orklardan seksi periler veya destanlara satmaya çalışmayacağım. Bu listede ek becerilerle seyahat eden arkadaşlar yoktur. Sıcak ödül avcıları, vampir lordları donten, başvurmak zorunda değiller.

Ama sihir olacak. Sadece biraz. Bizi büyülü gerçekçiliğin ve hayal gücünün edebi güvenli alanını geçecek kadar, ancak daha fazla topraklanmış toprak için çalıştırmak için yeterli değil.

İşte benim tezim: herkes – kurgu ya da kurgu olmayan – okuyan herkes kendi tarzında bir tür kaçış. Kapağı çatlıyoruz, sayfayı çeviriyoruz ve gerçekliğimizi bir başkası için bırakıyoruz. Fantezi bize dünyamızı ve tüm sorunlarınızı ve politikalarınızı biraz daha geniş bir lensle keşfetme fırsatı veriyor.

Ve işte benim sözüm: Bu kitaplardan birini okumak için bir kartı veya sözlüğü ezberlemek zorunda kalmayacaksınız. Seni büyüleyen ve şaşırtan karakterlerle tanışacaksınız. Sihrin dünyamızda gücün çalışma şekli için sadece başka bir metafor olduğunu anlayacaksınız. Ve ara sıra fantom, tanrılar ve çıtayı yönlendiren bir kaplan fenomenlerine rağmen, her şey görkemli hissedecek.

Anne Rice tarafından

Birçok yazar ve okuyucu için “bir vampirle röportaj”, tür kurgudaki ilk baştan çıkarmamızdı. Kalpte, bu orta yaşamda bir kriz kitabı – çünkü ölümsüz bile ennui'nin ağırlığını hissediyor. Atmosferik pirinç, Louisiana okuyucusunu 18. yüzyıldan 19. yüzyılın ve ötesine götürürken, 19. yüzyılın ve ötesindeki Paris'e ve insan özleminin acısına, bağlantı için, yenilik için her sahneyi güzellik için doldurur. Aynı zamanda çok seksi, o kadar çok ki Rice'ın erotizminin metinlerinin alt metinlerinden daha sıcak olacağını düşündüm. Yanılmışım.

Helene Wecker tarafından

Wecker'ın 2013 romanı bizi tek bir zaman içinde (19. yüzyılın sonlarından itibaren New York City) sabitledi ve tarihi kurgu gibi son derece güçlü, çok yalnız doğaüstü yaratıkların varlığına rağmen okuyor. Bu derin romantik bir hikaye – ve başlıktan tereddüt ederseniz, anlatının aynı zamanda bu yaratıkların çatışmada olduğu ve sihirli bir şekilde ses çıkaran ses ve köleleştirilmiş ruhtan oluşan kadın gibi topluluktan biri olduğunu garanti edersiniz.

İncelememizi okuyun.

Lev Grossman tarafından

“Dokuzuncu House” romanımı yayınladığımda, arkadaşım Kurt onu “Darren Aronofsky tarafından yönetilen Harry Potter” olarak nitelendirdi. Karanlık akademiye iki (sadece hafif) daha nazik tanıtımlar, elitizm ile evlenen fantezi kumaş ve üniversite oluşumu hakkındaki uluslararası anlaşmazlıkları tekinsiz bir dokunuşla önereceğim.

Birçoğumuz, yetenekli insanlarla çevrili oldukları bir dünyaya girmek için yüksek filyerin deneyimini tanıyacağız. Quentin bir sır, seçkin bir kuruma kabul ettiğinde ve uzun sürdüğü bilgisine erişim sağladığında, onu sinir bozucu, erişilemez ve bilgiçlikte bulur: kısacası üniversiteye gider. Grossman'ın “Sihirbazlar” üçlemesi rekabetçi wunderdinds ve korku, sevinçler ve tehlikeler, kısaca insan olmak ve çocukluğun fantezilerini sorgulayan acımasız bir arama ile doludur.

İncelememizi okuyun.

RF Kuang'dan

Kuang, 19. yüzyılın başlarında Oxford Üniversitesi'ndeki bu yoğun, kanlı alternatif hikayede bir dilde, özellikle çeviri ile sınıflandırılan bir sihir kullanıyor. . Fildişi kulesinin bu versiyonu, yüksek filyer olan Grossman kadar nüfusludur, ancak farklı geçmişlerden geliyorlar ve İngiliz yönetimi ile farklı ilişkilere sahipler. Çin'de doğan ve yetim kalan Robin ve Londra'da bir İngiliz profesör kullanımı kişisel olarak olduğu kadar politiktir ve kitabın üçüncü eyleminin sonuçları çok iyi olur.

İncelememizi okuyun.

Tanaarive tarafından ödenen

Bana bu sonraki iki kitabın korku, aynı zamanda “Dracula” ve “Frankenstein” olduğunu ve aynı zamanda bir hayal gücü olarak nitelendirip yapmadığınızı, daha sonra şafakta Tabanca, arkadaşım olduğunu iddia edip etmeyeceğinizi söyleyeceğinizi varsayıyorum.

Hayaletler nelerdir, ancak hesaplayın? Hamlet'in babası oğluna ölümünden sonra bir itibar ödediğinden, ruhları günahlarımızın somutlaşmışı olarak anladık. Burada Arthur G. Dozier Florida'daki çocuklar için şiddetli ve çok gerçek hikayesi, iki genç kardeşin tarihi tarafından araştırılıyor: Ölümcül Gracetown Okulu'nda yakalanan bir çocuk Robbie ve Gloria, abla onu dışarı çıkarmak için savaşıyor. Bu romanın, bir korku olarak pazarlanmamış olsaydı, Ulusal Kitap Ödülü'ne aday gösterileceğine inanıyorum. Onu örtmek için sallamaya başlamaz.

İncelememizi okuyun.

Stephen Graham Jones tarafından

“Tek İyi Kızılderililer” onlarca yıldır bir suç ortaya çıkaran bir cinayetle başlar-o kadar zalim ki, sadece vadi ruhunu aramaktan daha fazla vahşet yaratabilir. Onu uyaracağım: Bu kitapta birçok kadın ve birçok köpek ölüyor. Ancak şiddetin hiçbiri ücretsiz değildir; Her olay, ana karakterlerin yaptıkları hasarı – bir Blackfeet rezervinden en iyi dört arkadaş – kızdırır ve neden bu umutsuzluğun bir yerine getirildiklerini gösterir. Kurbanların avındaki acımasız canavar, bir korku zımbası gıdasıdır, ancak burada canavarın acısı o kadar fark edilir ve anlaşılabilir ki, her türlü Katharsis sağlayabilecek bir son hayal edecektir. Her nasılsa Jones sunuyor.

İncelememizi okuyun.

Kelly Link'ten

Tadı için diğer önerilerim çok kanlı veya karanlık geliyorsa, birkaç damak temizleyici ile bitiriyorum. Bunlar büyük bir sihir zeminini ve çözmek için merkezi bir bulmaca sunan kitaplardır, ancak odak noktası insan draması – kardeş rakipleri, engellenmiş hırslar, iyi anneler, kötü anneler ve her türlü aile sırları.

“Aşk Kitabı”, hayali kurgusal ortamlarımdan birini içeriyor: Fırtınalı bir gece (muhtemelen dört) gencin ölümden döndüğü Massachusetts kıyı kasabası Lovesends, Massachusetts. Bu bir Eldritch -“Şehrimiz” keder ve arzu dolu, büyük etkileri olan küçük dostu ve ayın çok küçük bir düzenlemesi.

İncelememizi okuyun.

Zoraida Córdova tarafından

Córdova'nın romanının hayal gücünde mi yoksa büyülü gerçekçilikte mi olduğunu bilmiyorum, ama belki de suyu test etmek için mükemmel bir yer. Orquídea'nın sırrından (beş kocasından ve gösteri hissinden bahsetmiyorum) şaşıracaksınız, torunlarınız ölümünüzden sonra Ekvador'a, sırlarınızı anlama, içlerinde tezahür ettiren ve onları avlamaya başlayan gizemli figürden kaçan büyülü güçleri anlama umuduyla.