İşitme Engelliler Ulusal Kadrosu, olimpiyatlara Demirkazık’ta hazırlanıyor

BOTR

Aktif Üye
İşitme Engelliler Ulusal Ekip Antrenörü İbrahim Şahin, 16 atlet ile kampa girdiklerini belirterek, maksatlarının olimpiyatlarda en çok madalyayı almak olduğunu kaydetti.

Niğde’nin Çamardı ilçesinde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi, Brezilya’da düzenlenecek olimpiyatlara hazırlanan İşitme Engelliler Güreş Ulusal Grubu’na mesken sahipliği yapıyor. 15 günlük kampa girdiklerini tabir eden İşitme Engelliler Ulusal Ekip Antrenörü İbrahim Şahin, ”Mayıs ayının birinci haftasında Brezilya’da başlayacak olan olimpiyatlara hazırlık kampı için buradayız. Olimpiyat öncesi 4 kamp planladık, bu birinci kampımız ve ikinci kampımız da bir daha Niğde’de olacak. 4 kampın sonunda Brezilya’da yapılacak olimpiyatta ülkemizi en güzel biçimde temsil edeceğiz. 8 sıklet hür 8 sıklet grekoromen olmak üzere toplam 16 atletle olimpiyatlara katılacağız. Daha evvel işitme engelliler olimpiyatlarında grup olarak başarılı sonuçlar aldık. Son yapılan dünya şampiyonasında kadrolarımız şampiyon olmuştu. bir daha amacımız olimpiyatlarda en çok madalyayı alarak şampiyonluk olmaktır. Hazırlıklarımız düzgün gidiyor. Ayrıyeten burası genelde kamplarımızı tercih ettiğimiz bir yer. Buranın yükseltisi hazırlık kampında bizim için kıymetli bir yükselti ve bundan dolayı birinci iki kampımızı burada yapacağız” dedi.

‘HEDEFİM BİRİNCİLİK’

Atletlerden Mehmet Ali Yiğit, Brezilya’da birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini kaydetti. Yiğit, “Yakın bir vakitte Edirne’de gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldum. Brezilya’da yapılacak olimpiyatlar için burada kampa girdik ve çalışmalarımız devam ediyor. Gayem Brezilya’da birinci olmak. Türk halkından takviye bekliyorum” dedi.

‘ARKADAŞLARIMA İNANIYORUM’

Atlet İsmail Hakkı Bostancı ise 2018 yılında yapılan dünya şampiyonasında ikinci, Avrupa gençler şampiyonasında birinci ve Edirne’de Türkiye ikincisi olduğunu kaydederken, “Buradaki sportmen arkadaşlarıma canı gönülden inanıyorum. Hepsi de Brezilya’da dereceye girecekler. Ben birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Türk halkına dayanakları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DHA

Okumaya devam et...