BOTR
Aktif Üye
Budapeşte’de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 6. gününde ulusal güreşçi İstek Kayaalp, grekoromen tarz 130 kilo finalinde İtalyan Danila Sotnikov ile karşılaştı. Günün son karşılaşmasında rakibini 4-0 mağlup eden İstek Kayaalp, mesleğindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Karşılaşmanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayaalp, epeyce memnun olduğunu tabir ederek, “yinedan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmek özlediğim bir şey. 12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Farklı bir değeri vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime kelam vermiştim, buranın mükafatını tedavi masraflarına karşılayacağım demiştim. Benim ödül kâfi değil, halkımızın takviyesini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin ve babasının kucağında gezmesini hayli istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı ve sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için epey mutluyum” dedi.
“Karelin’in rekoruna erişmek büyük bir gurur olacak”
12 sefer Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin’in rekoruna yaklaşmasıyla ilgili soruya yanıt veren İstek Kayaalp, “Onun 12 finali ve 12 şampiyonluğu var. Ben 12 final olarak yetiştim fakat şampiyonlukta gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak. Kolay bir şey değil 12 defa şampiyon olmak. Sonuçta 12 final yaptım, 12. şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve o denli büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim” tabirlerini kullandı.
İHA
Okumaya devam et...
“Karelin’in rekoruna erişmek büyük bir gurur olacak”
12 sefer Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin’in rekoruna yaklaşmasıyla ilgili soruya yanıt veren İstek Kayaalp, “Onun 12 finali ve 12 şampiyonluğu var. Ben 12 final olarak yetiştim fakat şampiyonlukta gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak. Kolay bir şey değil 12 defa şampiyon olmak. Sonuçta 12 final yaptım, 12. şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve o denli büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim” tabirlerini kullandı.
İHA
Okumaya devam et...