İstek Kayaalp’in ailesi ve vatandaşlar şampiyonluk maçını heyecanla izledi

BOTR

Aktif Üye
Grekoromen tarzda mindere çıkan ve finalde İtalyan rakibi Danila Sotnikov’u 4-0 yenen İstek Kayaalp, toplamda 11. kere Avrupa şampiyonu oldu. Oğullarının çabasını televizyon karşısında izleyen ailesi, heyecandan yerinde duramazken altın madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çektiren ulusal güreşçi Kayaalp’in sevincine ortak oldu. Anne Sevgi ve baba Kelami Kayaalp televizyon karşısında ulusal güreşçiye dua ederek, yüzlerce vatandaşta Yozgat Valiliğince Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekrandan müsabakayı izleyerek takviye oldu. Yozgat Valisi Ziya Polat ve Yozgat Belediye Lideri Celal Köse de müsabakayı vatandaşlarla izledi.

Müsabaka daha sonrası hayli keyifli olduğunu söyleyen anne Sevgi Kayaalp, “Çok memnunum hayli heyecanlıyım. Oğlum daima dualarımızda, Rabbimin gücü ve kuvveti var, Türk kanı var. Sevdiklerine altın madalya ile iyisiyle dönecek inşallah. Eslem Fatma yavrumuza yardım ediyor. İnşallah yavrumuz şifa bulur oğlum da daha memnun olur. Rabbim annesine babasına sabırlar verir, inşallah o çocukla da görüşürüz. O yavrumuzun yüzü suyu hürmetine inşallah kazanır dedim, oğlum altın madalyayı kazandı” dedi.

Ulusal güreşçinin tüm karşılaşmalarında birebir his ve heyecanı yaşadığını belirten anne Kayaalp, “Ben oğlumun güreşeceği vakit hiç bir şey yapmıyorum, aklımda daima İstek oluyor. Gücüne kuvvetine dua ediyorum. Türkiye’mize altın madalya kazandırıp, bayrağımızı dalgalandırsın diyorum” formunda konuştu.

Baba Kelami Kayaalp ise duyduğu memnunluğu lisana getirerek, “Çok memnunum, gururluyum. Oğlum 11. altın madalyayı aldı. Türkiye’yi daima sevindirdi. İnşallah olimpiyat madalyasını da alırız. Türk bayrağımızı dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı söyletti. Çok gururluyuz” tabirlerine yer verdi.

İHA

Okumaya devam et...