Jane ve Paul Bowles'ın kronikleştiricisi Millicent Dillon, 99'da öldü

dunyadan

Aktif Üye
Pazartesi günü Kaliforniya, Daly City'de ölen yazar ve ödül kazanan kısa öykü yazarı Millicent Dillon, Pazartesi günü Kaliforniya, Daly City'de öldü.

Bir hediyelik eşyadaki ölümü, kızı yazar Wendy Lesser tarafından doğrulandı.

Bayan Dillon fizikçi olarak eğitim aldı ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nda Tennessee'de çalıştı, yazmaya dönmeden önce. Hiroşima'ya karşı atom bombasının kesilmesiyle rahatsız olan 2016 yılında bir röportajcı blog için bir röportajcıya şunları söyledi: “Savaşın sonunda, başka bir yerde işimi aramam gerektiğini biliyordum.”

Bayan Dillon, hikayeleri beş kez hikayeleri için açgözlü O. Henry Ödülü'nü kazandı, ancak kariyerinin çoğunu Bowles'a bir yazı kariyeri olarak adadı – özellikle de 1949'dan itibaren romanı olan çok daha iyi bilinen Paul'ün ihmal edilmiş kadını Jane Sığınak Gökyüzü, “genellikle bir klasik olarak kabul edilir. “Barınma Gökyüzü”, Bowlenes'in onlarca yıldır, özellikle Tanger, Fas'ta yaşadığı Kuzey Afrika'da oynuyor.

Bayan Dillon'un çabaları, Jane Bowles'ın statüsünü eleştirmen Susan Jacoby olarak “edebi kült figürü” olarak artırdı, Bayan Dillons “Biraz Orijinal Günah: Jane Bowles'ın Yaşamı ve Çalışması” nın değerlendirilmesinde Haberler Kitabı 1981 yılında gözden geçirildi.

“Küçük bir orijinal günah”, Bayan Dillon'un Jane Bowles'ın küçük ama önemli edebi performansını halka getirmesi için devam eden bir projenin başlangıcını işaret etti. Önümüzdeki yirmi yılda “Out In the World: Seçilmiş Jane Bowles, 1935-1970” (1985), “Sırık Paul ve Jane Bowles” (1994) ve Amerika Kütüphanesi için “Jane Bowles: Toplandı Kutsal Yazılar “(2017). Ayrıca “Sen Değil: Paul Bowles Portresi” (1998) biyografisini yazdı.

Bayan Dillon'un Jane Bowles'a odaklanması, eleştirmen Donna Rifkind'in yazdığı gibi, sadece bir roman, tam uzunlukta bir oyun ve “ilk taslakları ne kadar umut verici olan her türlü oku” yazan bir avuç hikaye üreten bir yazıya alışılmadık bir özveri yansıttı. 1988'de Times Literary takviyesi.

Bayan Bowles 30'dan önce 1943'te yayınlanan bu roman “İki ciddi bayan”. (Paul Bowles biseksüeldi ve çiftin açık bir evliliği vardı.)

Bayan Dillon, 1973'te 56'da ölen Jane Bowles ile eşsiz bir bağlantı hissettiğini söyledi.

2017'de Amerika Kütüphanesi ile yaptığı röportajda, “Söyledikleriyle ilgili ilk sözlerinden, beni benzersiz tarzında ve benzersiz dilinde tuttuğu konusunda derinden hareket ettirdim.” Diye hatırladı. gerçekleşen zamanda olduğu gibi zamandan kaçınma ile yapın. Karakterleri yiyecek ve basit sevinçler hakkında konuşsa bile, günah ve kurtuluş hakkındaki düşüncelere takıntılıdırlar. “(Gore Vidal bir zamanlar Jane Bowles hakkında yazdı:” Yemek hakkında çok şey düşündü ve konuştu ve restoranlarda güçlü sahneler yaptı. “)

Bayan Dillon'un biyografisi, kendi hayatının Bayan Bowles ile olağandışı bir entegrasyonudur. Bir prologda, konularıyla bağlantı kurdukları bir dizi tesadüf yazdı. Bayan Bowles 1931'de sağ bacağını kırdı, Bayan Dillon yazdı ve “Aynı yıl benimkini kırdım.”

Lidija Haas, Bayan Dillon'un Londra'daki Biyografisi hakkında 2013 yılında kitap incelemesi hakkında yorum yaptı ve “Romantik veya Bowles ile özdeşleşmeye cazibesini” eleştirdi ve yazarın “araştırmasında tanıştığı ve üzerinde tanıştığı birçok Bowles bilinen olanları buldu. fark ettim ve fark ettim, ”diye fark etti. Jane'e ne kadar görünüyordum. “”

Times Literary takviyesindeki incelemesinde, Bayan Rifkind de kritikti: “Dillon”, yazdı, “Biyografinin belirli standart gereksinimlerini değiştirdi – tutarlı bir anlatı, bir kişinin hayatının gerçeklerinin ötesine nüfuz eden entelektüel bir merak – Bir sürüklenme prink tekniği için. Kitap bir potpourri, yapı olmayan bir bilgi özeti. “

Bununla birlikte, Orta Doğu'da Sanat ve Kültür için bir sanat dergisi olan Bidoun'un kıdemli editörü Negar Azimi, Jane Bowles'ın anlaşılması için bir kadın Dillon'un biyografisi “Essential” olarak yazdı.

Bayan Dillon, bir besteci ve bir yazar olan Paul Bowles hakkındaki kitabında aynı tekniği izledi. “Geldiğim gün neden gerçekten hastalandı?” Bu karşılaşmaların başlangıcını ilişkilendirmesini istedi.

Bayan Dillon'un Bowlenes'e katılımı, “Arka Is Medea” (1973), “Annelerin Dansı” (1991) romanları da dahil olmak üzere kendi kurgusuna odaklandığı yıllar sonra geldi. The Times Kitap İncelemesinde Elena Lappin, “Biyografinin Dillon Romana Birinci Kişiden Anlatıcı olarak uyduğu” gerçek bir casus hakkında Love ”(2003) ve“ Harry Gold ”(2000) gerçek bir casus hakkında. Ayrıca, kızı Bayan Lesser tarafından düzenlenen bir günlük olan Threepenny Review'da yayınlanan çok sayıda hikaye yazdı.

Millicent Gerson, 24 Mayıs 1925'te, bir hemşire olan Claire Gerson ve Bayan Dillon'ın gençken Bayan Lesser'dan ayrılan Ephraim Gerson tarafından beş çocuktan biri olan New York'ta doğdu.

Millicent, Manhattan'daki Hunter College Lisesi'ni ziyaret etti ve 1944'te Hunter College'da fizik diploması aldı. 1944'ten 1945'e kadar Princeton Üniversitesi'nde bir hükümet projesi için genç bir fizikçi olarak çalıştı, 1947'de Oak Ridge'de fizikçi yardımcısı oldu ve 1948'de New York'ta Atom Eğitim Bilimcileri Derneği'nin çalışanı oldu.

2016 yılında AWL'ye verdiği demeçte, “Fiziğin kendisi bana büyük bir memnuniyet verdi çünkü cevaplar bana fiziksel dünyadaki şeylerin nasıl ve neden bu kadar davrandığını söyleyen onaylandı,” dedi.

Daha sonra San Francisco Eyalet Üniversitesi Yaratıcı Yazma Programı için yazdı ve 1966'da 1983 yılında bir yazar olarak tam zamanlı bir kariyere başladığı yüksek lisans derecesi verdi.

Bayan Lesser'a ek olarak, başka bir kızı Janna Lesser tarafından hayatta kaldı; üç torun; Ve harika bir büyük. Murray Lesser ve David Dillon ile evlilikleri boşanma ile sona erdi.

Amerika Kütüphanesi ile yaptığı röportajda, Bayan Dillon, bir mola verdikten birkaç yıl sonra Jane Bowles'ın çalışmalarına geri döndüğünü ve başlangıçta ilham aldığını hatırlattığını hatırladı.

“Sersemlendim,” dedi, “ilk okumamda olduğu gibi, işinin özgünlüğü ve duygusal gücü. Yenilenmiş okumamda, beni yüksek sesle güldürecek düşüncelerde beklenmedik bir dönüş olacağı pasajlarla karşılaştım. Yine gülünç ve mistik arasındaki çalışmada dikkate değer bir değişiklik hatırlattım. “

Alain Delaquérière Araştırma katkıda bulundu.