Judoda Recep Ergin, Avrupa şampiyonu oldu

BOTR

Aktif Üye
Romanya’nın Bükreş kentinde yapılan Ümitler Avrupa Judo Kupası’nda Balıkesir Sportmen Eğitim Merkezi atleti Recep Ergin, +90 kg’da şampiyon oldu. Balıkesir Atlet Eğitim Merkezi atleti Gülzade Korkmaz ise 57 kg’da 5.’lik elde etti.

Milli kadro, şampiyonayı 5 altın, 1 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 11 madalyayla tamamladı. Balıkesirli sportmen +90 kiloda Recep Ergin, Romen Bogdan Petre’yi ipponla yenerek kürsünün en üstünde yerini aldı. Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, karşılaşmaları yakından takip ederek, erkekler +90 kiloda kürsüye çıkan judoculara madalyalarını taktim etti.

Balıkesir Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bükreş’te düzenlenen Şampiyonada altın madalya kazanarak şampiyon olan atletimiz Recep Ergin’i kutluyorum. Balıkesir Sportmen Eğitim Merkezinde yetişen Ulusal atletlerimiz Gülzade Korkmaz ve Recep Ergin’in milletlerarası arenada gösterdikleri başarılı performanslarıyla ülkemize, kentimize büyük bir gurur yaşattı. Yetiştiren bugünlere gelmesinde katkı sağlayan antrenörlerimizi kutluyorum. Atletlerimizin ülkemiz ismine daha birçok başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Okumaya devam et...