Kalabalık kafalar için 2 kitap

amerikali

Aktif Üye
Sevgili okuyucu,

Kısa bir süre önce, okuma listemin DIY organizasyonu hakkında en çok silme incelemesini eklememi isteyen bir görev olan Apartments'ı taşıdım. Müdahale müdahalesinin “yaşam -değişen büyüsü” bana nasıl bu kadar iyi gelmişti?

Belki de İskandinavya ya da Japonya'dan bu sıradan, mutlu tezahürlerden biri bana daha iyi yazı yazma hakkında bir şeyler öğretecekti. Bu arenada, minimalizm ne yazık ki konut kültüründe olduğu gibi çantam değil. Bana bir zambak ver ve onu poz vereceğim; Bana semisonlardan ve yağ, büyümüş ev bitkileri gibi köşelere saran şişman, abartılı cümlelerden bir şarkı söyle. Daha sonra süresi dolmuş Covid testleri ve modası geçmiş teknolojiler (tekrar, Sweet Blackberry) ile mutfak anahtarım gibi rüzgarlı topuklularımın ücretsiz çalışmasına izin verin!

Hareketli bir kamyonun soğuk ışığında, nihayet biraz güç buldum, böylece Kişisel Flotam ve okunmamış dergiler yığınlarını kaldırıma koydum. Bununla birlikte, tüm gerçek ev bitkileri temizliğinden ve prosastil kendi İsveç ölüm temizliği dokunuşuna neden olan iki yazarın eserlerinden kurtuldu: doğrudan, hedeflenmiş, duygu ve bukleler. İkinizin de güzel oturma odanız olduğunu düşünmeyi seviyorum.

Leah

“Bir Kadının Hikayesi”, “ Annie Ernaux tarafından

Fesih olmayan, 1988

Ernaux'un Tanya Leslie tarafından Fransızlardan çevrilen Slim Requiem, insan acılarının doğası ve Paris dışındaki bir hastanenin huzurevinden bir çağrı ile başlıyor: “Annesi bu sabah kahvaltıdan sonra öldü.”

Takip eden saf gözlem tarzında rapor edilir: “küçük bir mumya gibi” bakışta yıkanan ve yıkanan vücut; bir tabut seçimi (mauva beslemeli meşe); Göze çarpmayan hizmet (Gusty Rain, Pre -Drawn Organ Music, daha sonra kayıtsız bir restoranda öğle yemeği için). “Her şey,” diye karar veriyor, “kesinlikle bitti.”

Ve yine de sonraki günlerde Ernaux genellikle sebepsizce ağladı ve şeylerin basit sırasını unuttu; Bir sebzeyi düzgün bir şekilde okumaya veya soymaya çalıştı. Cenazeden birkaç hafta sonra, kendisini bu şekilde “gerçekten bir şey anlamına gelen tek kadın” ın hayatını yazmak için tanımladı – öznel değil (öznel değil (öznel değil (öznel değil (Kaynak Horreur), ama adli.

Ernaux'un annesinin altı yıllık altı ailede ve dörtte doğan bir dokumacıyla doğduğunu öğreniyoruz. küçük bir bakkal bulmayı başardı ve ilk kızını 6 yaşında Diftherie'den kaybetti; Bazen ikinci ve son çocuğu Annie'yi vurdu, ama aynı zamanda umutlarını ve çabalarını da ona döktü. Ve fikrini demanstan uzaklaştırdığını, zaten biraz kayıp görünüyordu, yaş ve sınıfla ilgili eski kurallara karıştı ve boş emeklilik saatleri için uygun değildi.

“Bir kadının tarihi” nin kasıtlı kemer sıkma önlemleri üzerine ona birkaç sıfat atabilirim – çantalarım şüphesiz Ernauux'dan nefret edecek birçok florid ile doludur – meslektaşım Dwight Garner'ın toplamı 2022'nin en iyisini sevmeme rağmen: “O kesinlikle bisikleti bir sepete sahip olan türden bir kız değil.” Bu bisiklet hız için üretilmiştir, ancak hemen hemen her şeyi içerir.

İsterseniz okuyun: Chantal Akerman filmleri, insanların partilerde otofik hakkında konuştukları orta yaş krizleri.
Mevcut: Yedi hikaye Normandiya'daki Sınırlı Airbnb'nin basılı veya başucu masası.

“Ölümüm” Lisa Tuttle tarafından

Kurgu, 2004

Lisa Tuttle'ın ürkütücü sırrı “My Death” in son yeni baskısı için geç feminist sanatçı ve okültist Marjorie Cameron'un bir örneği olan New York Review Books'taki zeki insanlara büyük bir övgü.

Her şeyden önce, Cameron'un iki tüylü mürekkep ve gouache eskiz, bir tür pagan tango içinde kilitlenmiş olan She-T torbaları, Tuttle'ın kırsal bir İskoçya'da 50 yaşındaki bir dulun küçük anahtar temsili için, kocasının en son kaybı ve bir yazar olarak yazar olarak yazar olarak yavaş ipi için tamamen vahşi ve yün gibi görünüyor.

Ancak romanın isimsiz anlatıcısı, ajanıyla tanışmak için Edinburgh'a gittiğinde ve Ulusal Galeri'deki Ulusal Galeri'de bulunduğunda Logan: Logan'ın uzun süren sevgilileri ve ilham perisi Helen Elizabeth Ralston'un hikayesini anlatın.

Anlatıcı gibi, Ralston da tip ve maceradan sonra İngiltere'ye gelen ve en azından kısmen yaşlı bir adam yüzünden kalan hırslı bir genç Amerikalıydı. Hala 90'lı yaşlarında yaşıyor ve yakınlarda yaşıyor; Ayrıca, hevesli biyografisinin farkında olduğu ve konuşmaya çok istekli olduğu ortaya çıkıyor.

Sonra “Ölümüm”, kapakta birlikte yatan figürleri haklı çıkarmaktan daha fazlası. Büyük çarpmalar beklemeyin; 1980'lerde Büyük Britanya'ya taşınan bir Teksaslı bile olan Tuttle, daha sessiz ve daha sürünen bir hassasiyete sahip. Başından itibaren sesi açık ve dönüşüm, neredeyse motor, ancak hikayenin hikayesinin manifestosu, Hitchcock ve “Hanging Rock'ta Piknik” arasında bir yerde garip ve iki katına çıkıyor. Fırtınalı bir gecede uygun şekilde bitirdim ve garip rüyalar yaşadım.

İsterseniz okuyun: Lochs, Shirley Jackson, tuhaf yerlerde yansımasını yakalar.
Mevcut: NYRB yeni baskı veya orada her yerde satılıyor.

Neden …

• Nihayet Annie Ernaux'un mutfağına yol açtığı Rachel Cusk'un Fransız Vizyon Göreviyle mi araba kullanıyorsunuz?

• Helen Phillips'in Mükemmel 2019 romanı “The Need” de Helen Phillips'in mükemmel 2019 romanı “The Need” de, bu sefer daha iki katına çıkma ve spekülatif korku mu?

• Lisa Tuttle'ın “Fikir Mikropları” üzerine inşa edilen George RR Martin ile 1970'lerdeki dostluğunun güzel anısını ve uçuş ve flanne hakkında uzun, konuşkan mektuplar? Sadece gözlükler son derece harika.
Abonelik olduğun için teşekkürler

Kendinizi Haberler kitaplarına veya okuma önerilerimize daldırın.

Okuduklarınızdan hoşlanıyorsanız, başkalarına tavsiye etmelisiniz. Buraya kaydolabilirsiniz. Tüm abonelerimize tüm bültenlerimize göz atın.

Dost Bellek: Yerel kütüphanenizi kitaplar için kontrol edin! Kopyaları birçok kütüphaneyle çevrimiçi olarak rezerve edebilirsiniz.