Kanser satarken 91 yaşında kanser satışına katkıda bulunan Herman Graf, 91 yaşında ölüyor

amerikali

Aktif Üye
Bağımsız yayıncının büyük ve korkusuz bir figürü olan Herman Graf, Henry Miller'ın “Kanser Tropiği” nin kopyalarını, 27 Şubat'ta Flushing, Queens'deki evinde öldü. 91 yaşındaydı.

Yeğeni Paul Lichter, nedenin Parkinson hastalığı olduğunu söyledi.

Bay Graf'ın yayındaki diğer birçok başarısı arasında John Kennedy, Satirischer Roman'ın en çok satanlara dönüşmek için yazarın ölümünden çok sonra “Dunces Concderacity” Tooles Tooles.

Patlayan bir sese sahip bir raconte olarak Bay Graf, Stendhal ve Thomas Mann'ın eserlerini seven bir bibliyofildi. Queens'teki dairesi, birçoğu ilk baskıları olan kitaplarla doluydu. Ve o, yirmi yılın çoğunu geçirdiği Grove Press'in acımasız ve coşkulu bir satıcısıydı ve daha sonra Kent Carroll ile kurduğu yayıncı Carroll & Graf idi.

Yale University Press'in direktörü John Donatich ve Bay Graf'ın eski asistanı John Donatich röportajında ”Cesur ve korkusuzdu” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “İnsanların fikrini değiştirdi ve insanları bir kitap yaşıyor olsun, yabancı bir yayıncıya bir kitap satıyor olsun ya da yabancı bir yayıncının ona satmasını sağladı.”

Bay Graf 1964'te Grove Press'e geldiğinde, Greenwich Village'daki yayıncı, 1920'lerde ve 1930'larda Paris'teki bir yazarın hayatı hakkında ilk kişinin cinsel olarak açık bir raporu olan “Tropik Kanser” için uzun bir mücadelenin sonuna karşıydı.

Grove'un sansürle mücadele için riskli sahibi olarak bilinen Barney Rosset, 1961'de Miller'e 1934'te Paris'te yayınlanan, ancak yasal olarak yasal olarak ABD'de yeniden yazdırma hakkı için para ödemişti.

Grove'un yayınlanmasından üç yıl sonra, mücadele kitabın müstehcen olarak yasaklamak istediği birkaç şikayet için mahkemede hala öfkelendi.

2007'den itibaren belgeselde Graf, “Philadelphia'ya gitmem tavsiye edildi” dedi. Bir kitapçı 500 kopya “Tropic of Kanser” satın almayı kabul etti. Bir diğeri 800 aldı.

Philadelphia'daki arcade kitap mağazasına sahip olan Sam Sokolove. Bay Graf, Miller'ın romanının “Dükkandaki En Güvenli Kitap” olduğunu söyledi, çünkü ABD Yüksek Mahkemesi aylar önce yasal olarak yasaklanamayacağına oy vermişti.

“Onu revize ettim ve revize ettim ve almasını sağladım,” dedi Bay Graf.

Bay Graf, Grove pazarlama ve satış müdür yardımcısı olarak Rose, ancak onu üç kez işe alan ve serbest bırakan Bay Rosset ile fırtınalı bir ilişkisi vardı. Bay Donatich, Bay Rosset'in Bay Graf'ı açıklayarak bir işten çıkarıldığını söyledi: “Bunun performansı ile ilgili olmadığı açık olmak istiyorum. Kişiseldir. “

“Ve” ekledi Bay Donatich, “kim, ama Herman buna gülebilir mi?”

Grove'dan bir mola sırasında, Kont Herman Graf Associates'in kurduğu ve Dell ile işbirliği içinde, Başkan Richard M. Nixon'un Başkan Richard M. Nixon'un istifasına yol açan komiteyi yazan “Senato Watergate raporunu” yayınlama haklarını satın aldı.

Bay Graf'ın şirketi Herman Graf Associates, “Senato Watergate raporunu” yayınlama hakkını satın aldı. Başkan Richard M. Nixon'un istifa etmesinden çok önce Temmuz 1974'te yayınlandı.Kredi…Herman Graf Associates/Dell

Bay Graf'a yapılan bir övgüde, ondan eski bir asistan olan Jennifer McCartney'i Watergate Komitesi başkanı Senatör Sam J. Ervin Jr.

“Ya da daha doğrusu Herman'a anlatılan hikaye,” diye ekledi. “Sonuçta, satıcıydı.” (Senatör Ervin önsözü yazdı.)

1980'de Grove, “Dunces Konfederasyonu” için ciltsiz haklar için 2.000 ABD Doları ödedi, John Kennedy Araçları ölümünden sonra modern dünyayı sevmeyen ve New Orleans'ta annesiyle birlikte yaşayan eğitimli bir misantrop olan Ignatius J. Reilly'nin talihsizliği hakkında yayınladı. Bay Toole 1969'da intihardan öldü ve makaleyi geride bıraktı, reddedildi ve yayınlanmadı. Sonunda LSU Press 1980 tarafından yayınlandı ve mükemmel incelemeler aldı, ancak iyi satılmadı.

Bay Graf, daha fazla kopya edinmek için kitapçı ve distribütöre attı, ciltli satışları ileri sürdü ve 1981'de ciltsiz kitapların en çok satan satıcısı olarak ilerledi. Roman bu yılki Pulitzer Kurgu Ödülü'nü kazandı.

Golden-Lee kitap distribütörlerinin eski alıcısı olan Matthew Goldberg, Bay Graf'ı cilt almaya çağıran şirketlerden biri olan Matthew Goldberg, “O zamanlar çok sıra dışı,” dedi. Goldberg, Taschenback yayıncılarının pazarlama çabalarının genellikle ciltli yayıncılardan ayrıldığını söyledi.

“Herman benzersiz bir tipti,” diye ekledi. “O bir Gruff ve Street'ti, ama Balzac'ı alıntı yapabilen inanılmaz derecede iyi okunan bir adamdı.”

Herman Graf 22 Ekim 1933'te Almanya'daki bir Yahudi ailesinde doğdu. 1937'de o ve ailesi Nazilerin zulmünden kaçtı ve Bronx'a yerleşti. Babası Isidore'un bir ayakkabı mağazası vardı ve annesi Mathilda (Rosenberg) Graf, evi denetledi.

1955 yılında Hunter College'dan psikoloji alanında lisans derecesi ile mezun olduktan sonra, Bay Graf, New York'ta sosyal hizmet uzmanı olarak, San Francisco denetçisinde reklam satıcısı ve sigorta satıcısı olarak işleri kabul etti.

1961'de bir gazete Doubleday & Company'nin ekranını sınıflandırdığında çağrısını buldu: “Okumayı seviyorum? Satmayı seviyorum? “Satış çalışanı olarak işe alındı ve 1963'te McGraw-Hill'e taşınmadan önce iki yıl orada çalıştı.

Bay Graf Grove ayrıldıktan sonra, o ve Kent Carroll orada bir meslektaşım 1982 Carroll & Graf.

2007'de Publishers Weekly'ye verdiği demeçte, “Beş sent ve banka kredimiz yoktu.” Dedi.

Ancak şirket, uzun yıllar orijinal kitap ve yeniden basım karışımı ile başardı.

Görevleri iş ve editoryal taraf arasında olan Bay Graf, Bay Carroll ile her zaman dışarı çıkmadı.

“Kent kendini editör olarak tasarladı ve kolayca söyleyebilirdi:” Herman sadece kitapları satıyor. Onları satın alıp düzenliyorum ”dedi. Carroll & Graff'ta editör olan Philip Turner. “Ama Herman birçok unvan aldı.”

Carroll & Graf 1998 yılında Avalon Yayın Grubu tarafından satın alındı ve bu da 2007 yılında Perseus Kitap Grubu tarafından satın alındı. Perseus Carroll & Graf Schloss ve Bay Graf, satın alımlar için editör olarak Skyhorse'a taşındı.

Haberler'ın ilk en çok satanını şirketten aldı: “Devrime bensiz başlama!” (2009) Minnesota'nın eski profesyonel güreşçisi ve valisi Jesse Ventura tarafından.

Skyhorse Publishing'in satın alma editörü olarak Bay Graf, Haberler'ın ilk en çok satanını şirketten satın aldı: Jesse Venturas “Bensiz Devrim değil!”Kredi…Skyhorse

Skyhorse'un başkanı ve yayıncısı Tony Lyons, E -Mail'de “Kitapların satın alınması, işlenmesi, bozulması, pazarlanması ve satışı hakkında büyük bilgi getirdi.” Bay Graf, “perakendecileri büyük miktarda kitap almaya ikna etme” yeteneğine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Bay Graf'ın Joyce Bankel ile evliliği 2003 yılında ölümüyle sona erdi. Kızı Suzanne Haruvi 1995 yılında öldü ve torunu Jeremy Haruvi 2012'de öldü. Yeğeni Bay Lichter'e ek olarak, Bay Graf arkadaşı Merlene Groome tarafından hayatta kaldı; Mel olarak bilinen kardeşi Manfred; Ve yeğenleri Stephanie ve Alisa Graf ve Barbara Lichter.

2011 yılında, Skyhorse'daki Bay Graf'ın eski asistanı Bayan McCartney, Bay Graf'den bir alıntı listesi oluşturmaya ve bunları Tumblr'da yayınlamaya başladı. (Ölene kadar onu sadece gizliliğini korumak için “H” e atfetti.)

Kitaplar hakkında şunları söyledi: “Tüm yeni kitaplarımla” Kitap Prelude “dediğim şeyi yapıyorum. Onlara dokunurlarsa, onları elimde tut. Onları yaymayı ve koklamayı seviyorum. Bu sihir. “

Bir meslektaşının satışı hakkında pragmatik olarak dedi: “Sanat sanatını anlamıyor. Birisi “Hayır, istemiyorum” dediğinde, elini sıkıp “iyi” demezler. “