Kerem Kamal: “Tarihi bir muvaffakiyet elde ettik”

BOTR

Aktif Üye
Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda grekoromen tarz 60 kiloda altın madalya kazanan Kerem Kamal, dünyada örnek aldığı atletleri aktardı. İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Kamal, altın madalya aldığı için hayli keyifli olduğunu tabir ederek, “Avrupa Şampiyonası’nda tarihi bir muvaffakiyet elde ettik. Yıldızlar, gençler olmak üzere toplam 19. madalyam. Lakin en kıymetli madalyam şu anlık bu. Dünya Şampiyonası’nda amacımız altın madalya. Beğendiğim fazlaca güreşçiler var. Dünya güreşinde efsane olmuş isimler var. Kaptanımız, abimiz olan İstek Kayaalp, yabancılardan hayli sevdiğim İranlı Hamid Suriyan, Ruslardan Roman Vlasov var. Bu tıp atletler ilgimi çekiyor. Lakin en epey beğendiğim atlet, 6 kere Dünya Şampiyonu, Olimpiyat şampiyonu olan Hamid Suriyan, favori güreşçilerden biri” tabirlerini kullandı.

Osman Göçen: “Sakatlıkla maça çıkıp bronz madalya kazandım”

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda özgür tarzda 86 kiloda bronz madalya kazanan Osman Göçen, sakat sakat gayret ettiğini söz etti. Güreşte Taha Akgül’ü örnek aldığını söyleyen Göçen, “Yarı finalde son dakika bahtsız bir sakatlığım oldu. Maçı 6-6’dan kaybettim. Çok güçlü bir karşılaşmaydı. Oradan 3-5 karşılaşmasına çıktım, hekimim sağ olsun dizimle sıradan bir ilgilendi. Sakat sakat maça çıktım, epey şükür bronz madalya kazandım. Sakatlığım biraz niye oldu, yoksa daha rahat yenebilirdim. İnşallah önümüzdeki karşılaşmalarda altın madalya kazanırım. Maçlara çıkmadan evvel Allah’a dua ediyorum. Güreşte Türkiye’nin ve Dünya’nın efsanevi güreşçilerinden Taha Akgül’ü örnek alıyorum” dedi.

İHA

Okumaya devam et...