Kırık kemikler, kırık kalpler ve kırık ruhlar

dunyadan

Aktif Üye
Molly Young önümüzdeki birkaç ay izinli. Onların yokluğunda, kitap incelemesindeki meslektaşlarınız tavsiye meşalesini alacak ve her iki cumartesi gelen kutunuzda görünecektir.

Sevgili okuyucular,

Geçen hafta pistte bileğimi kırdım. “Hokey oyna?” Kardeşlerimden biri ona atelimin bir resmini gönderdiğimde sordu.

“Sadece aklımda,” diye yanıtladım.

Bilek iyi olacak. Küçük bir mola; kemikler iyileşir. Ancak sakatlığım, alaycı ve kederli bir şekilde, uzun orta yaşıma tam Walter Mitty modunda yaklaşmamı düşündürdü. Köpeğim için topu her attığımda, bitiş bölgesi geçişi yapıyorum; Ne zaman buza bassam, Stanley Cup’tayım.

Elbette, Amerikan edebiyatının erkekler ve onların orta yaş krizleri hakkında uzun bir alaycı, pişman roman geleneği vardır. (Aşırı cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır. Harry Angstrom gençliğinin ve solmuş spor zaferinin yasını tutuyor, o daha 26 yaşında.)

Bu tür kurgunun modası son zamanlarda düştü, ancak en iyi ihtimalle diğer birçok kurguyla aynı zevkleri sunuyor: yaşam seçimleri, başkalarına karşı sorumlulukları ve hepsinin anlamı ile boğuşan karmaşık karakterler belirli bir kişi karşısında. ölümlülük

Kocası benim yaşımdaki bir yetişkin liginde hokey oynayan ve genellikle gecenin geç saatlerine kadar olabildiğince çok buz zamanı ayıran bir arkadaşım var. Geçen gün bana “Neden kaçtığını bilmiyorum,” dedi ve ben de başımı salladım.

“Ölüm,” dedim. “Ölümden kaçar.”

Aşağıda: erkekler ve orta yaş hakkında bir kitap ve çapraz ateş arasında kalan bir kadın hakkında bir kitap.

Gregory Cowles

Her sonbaharda, Bachelder’ın romanının kalbinde yer alan 22 adam, gerçeküstü bir ritüeli canlandırmak için bir hafta sonu için lüks bir otelde toplanırlar: 1985 Pazartesi Gecesi Futbol maçındaki rezil oyunu titizlikle yeniden yaratırlar, Joe Theismann tarafından o kadar kötü bir şekilde kovuldu ki Giants defans oyuncusu Lawrence Taylor kaval kemiği ve kaval kemiğini kırarak kariyerine son verdi. (Kemiklerin iyileştiğini söylemiş miydim? İyileşirler ancak sonuçlar değişiklik gösterebilir.)

Tüyler ürpertici öncülüne ve önsezi niteliğindeki şiddet potansiyeline rağmen, romanın tonu nazik, sevgi dolu ve kehribar renginde. Bachelder – bu adamların birbirlerini nasıl tanıdıklarını açıklamadan, yıllık pandomimlerinin nasıl başladığını açıklamadan – ve kariyer başarısızlıkları, başarısız evlilikler ve orta yaş kurgusunun diğer ayırt edici özellikleri üzerine düşünürken bile çoğu zaman komiktir. Karakterler kaçınılmaz olarak bulanıklaşıyor, ancak mesele neredeyse bu gibi görünüyor: bu kitap, tek tek lekelerin bütünden daha az sayıldığı şu pikselli ayna-yakın portrelerden biri gibi. Geri çekilin ve Bachelder’ın çizdiği resim, (rezil parçanın kendisine atıfta bulunarak) “bu kaos ve yıkım koreografisi” dediği şeyin sevgi dolu bir görüntüsüne temiz bir şekilde karışır.

İsterseniz okuyun: Spor Barları, Berberler, Richard Russo, Fantastik Ligler, The Big Chill
Şuradan edinilebilir: Norton

“Terkedilmişlik Günleri” kaydeden Elena Ferrante

Kurgu, 2002

“Nisan ayında bir öğleden sonra,” diye başlıyor bu roman, “öğle yemeğinden hemen sonra kocam beni terk etmek istediğini açıkladı.”

Anlatıcı 15 yıldır evli; Kocası 40 yaşında. “O yaşta” diye omuz silkiyor bir meslektaşı. “Olur.”

Kısa bir süre sonra kocası ziyarete gelir, bir çatal makarna alır ve sosta kaybolan bir cam parçasını sertçe ısırır. Bir kaza?

Ferrante’yi bu noktada herkes, mikroskobunu yakın ve rekabetçi bir kadın arkadaşlığı üzerine eğittiği Napoliten dörtlüsüyle tanıyor, ancak The Days of Abandonment (Napoliten kitapları gibi, Ann Goldstein tarafından çevrilmiştir) bu diziden yaklaşık on yıl önce gelir. ve tamamen başka bir şey: hızlı, öfkeli, aynı zamanda sert, dengesiz ve tamamen büyüleyici. Anlatıcı hayatı boyunca ılımlı suskunluğuyla övündü, ancak kocasının işe yaramaz orta yaş davranışı bir değişiklik yaptı; birdenbire evliliğini, kendini, toplumun tüm beklentilerini sorgulamaya başlar.

“Başka bir kural da nefret dolu olmayın. Ama kendime hakim olamadım” diyor. “Değişmeye başladım.”

Ne zaman sıradan bir sohbette bu kitaptan bahsetsem, bir hata yapma ve ona Gazap Günleri adını verme şansım yüksek. Ancak çifte anlamı ile “vazgeçmek” mükemmeldir. Hafta sonunun futbol keyfi yapan orta yaşlı erkekleri okuyorsanız ve onları evde bırakan kadınları merak ediyorsanız bu kitap tam size göre.

İsterseniz okuyun: Opera, Kasırgalar, “Yunus Mektupları, 1970-1979”, Rachel Cusk
Şuradan edinilebilir: Avrupa

Neden yapmıyorsun…

• Steve Martin ile yeniden tanışın BEKLENMEYEN DÖNÜŞ orta yaştaki bir erkek romancı olarak mı?

• Rainer Maria Rilke’nin tavsiyelerine uyun. GENÇ ŞAİR: “Zamanın ölçüsü yok, bir yılın önemi yok ve 10 yılın hiçbir önemi yok”?

• Saygınlık KUŞLAR Los Angeles’a Himalaya nakli ile mi?
Abone olduğunuz için teşekkürler

Haberler kitaplarına veya Molly Young’ın incelemelerine daha yakından bakın.

Okuduklarınızı beğendiyseniz, lütfen başkalarına tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kaydolabilirsiniz. Yalnızca abonelere yönelik tüm haber bültenlerimize buradan göz atın.

Dostça Hatırlatma: Yerel kütüphanenizdeki kitapları arayın! Pek çok kitaplık, kopyaları çevrimiçi olarak ayırmanıza izin verir. RLTW@Haber adresine haber bülteni geri bildirimi gönderin.