Kitap eleştirisi: Barbara Weisberg'den “Güçlü Tutkular”

Peter'ın ablası Julia'ya, kayınbiraderi ile kendisi arasında “hiçbir zaman uygunsuz bir şey hissetmediğini” itiraf etti, “ta ki bir akşam eli onunkine dokunana ve vücudundan bir duygu ürpertisi geçene kadar.” Bu büyülü dokunuştan sonra Julia, Bir beyana göre, “günah içinde birlikte telef oldular.”

Dramayı bu kadar ilgi çekici kılan şeylerden biri de, Waverly'deki herkesin, hatta kör olan annesinin bile açıkça anladığı, erkek kardeşi ile karısı arasındaki yakınlık konusunda kocanın göze çarpan bilgisizliğidir. Bir mürebbiye ifadesinde “Çoğu zaman birlikteydiler” dedi ve yatak odasını buluşmak için kullandıklarından şüphelendiğini ekledi. Strong'ların eski hemşiresi şunu iddia etti: “Mrs. Peter” gizlice dışarı çıkıyor “Bay. “Edward'ın” odası, sadece ince bir kabuk giymiş ve yukarı koşuyor.

Peter'ın görümcelerinden biri Edward ile Maria arasındaki yakınlığı fark etti ama bunu “saf” olarak değerlendirdi. Yine de Mary'nin Edward'a Noel için bir elbise yapmasını garip bulduğunu ifade etti. İlkel bir tavırla, “Ben ailenin efendilerine hiç hediye vermedim, onlar da bana hediye vermediler” dedi.

Toplum Mary'yi kınadı ama John Stevens kızının yanındaydı. Weisberg, mahkemede jüri üyelerine “damadını ciddi biçimde azarladığını” ve ona “Edward'ın karısına olan ilgisini görmüş olmalı; onları kontrol etmenin onun görevi olduğunu” ve “herkesin gördüklerini tamamen karanlıkta bırakamayacağını” söyledi.

Ancak görünüşe göre Peter Strong'un, ilişkinin başladığı 1860'tan 1861'in son günlerine kadar hiçbir fikri yoktu. Mary ve Peter'ın bebek kızlarını gömdükleri 5 Ocak 1862 akşamına kadar Mary sadakatsizliğini itiraf etti. “Şaşkın ve dehşete düşmüş” olan kocası, yatağını soyunma odasına taşıdı. Sonraki iki yıl boyunca sıklıkla aynı çatıyı paylaştılar ama asla aynı yatağı paylaşmadılar.