Kitap Eleştirisi: Bartleby ve Ben: Eski Bir Yazıcının Yansımaları Yazan: Gay Talese

Yıkanmış gömleklerinden kurtardığı ve bazen bir banyo kabininin mahremiyetinde not almak için kullandığı 7×3 karton kareler de dahil olmak üzere Talezya ticaretinin bazı araç ve püf noktaları açığa çıkıyor. (Talese’nin, masaj salonları ve motel röntgenciliği dahil olmak üzere şehvetli olarak tanımlanabilecek özel ilgi alanlarının yanı sıra kayıt cihazı kullanmayı ihmal etme alışkanlığı, bazı gazeteci bekçi köpeklerinin havlamasına neden oldu.) Bir başka, daha zorlayıcı tik: onun tanıdık yöntemi, Disparates to bireyleri bölümden bölüme bir çeşit aktarma değişimiyle birbirine bağlayın.

Bölüm 1, Talese’nin Haberler’taki işiyle ilgili; burada daha deneyimli bir muhabir bir keresinde ona şu tavsiyeyi vermişti: “Genç adam, eğer elinden geliyorsa asla telefonda kimseyle röportaj yapma.” Telefon artık elbette kutsal bir emanet gibi. )

Bu gazete ve liderleri hakkındaki destansı kitabıyla tanınan, medya araştırmalarının bir urtext’i olan Krallık ve Güç (1969) ile tanınan Talese, burada onun astlarına ve astlarına – önemli bir kısmı da onlardan oluşan Linotype operatörleri ve matbaacılara – bir göz atıyor. gerçek mürekkep lekeli dört köşeli şapkalarla içki almak için Gough’s Chop House’a giden “sağır-dilsizler”; ve metin okuyucular, bu “özel, düşünceli ve kara kara düşünen insanlar.”

Bunlardan biri olan, baş ölüm ilanı yazarı olan (kendisini “Styx’in şanslı kürekçisi” olarak adlandıran), Talese’nin Esquire için de profilini çıkardığı ve Sinatra’dan önemli ölçüde daha fazla erişime sahip olan Alden Whitman’a odaklanıyor. Bu parça Whitman’a “The Tonight Show”da Johnny Carson’ın yanında bir yer kazandırdı. Farklı zamanlardı.

Talese daha önce de basit anılarla, yani 2006’nın hit filmi “The Life of a Writer”la denemişti ve görünen o ki başarısız olmuştu. “Bartleby ve Ben” daha çok, ustaca işleyerek forma parmağını vermiş gibi göründüğü bir Ambler’a benziyor. demir vuruşlarından birkaçı ve ardından yeni bir çirkin yaratık hikayesi ekliyor. Bunu kendi yöntemiyle yaptı ve onun ve Sinatra’nın hayaletinin, şehirdeki birkaç mutlu denizciyi, aynı şarkıyı ve dans numarasını paylaştığını hayal edebilirsiniz.

BARTLEBY VE BEN: Eski Bir Yazıcının Yansımaları | Yazan Gay Talese | 320 s. | Mariner Kitapları | 28,99$