Kitap İncelemesi: Fernando A. Flores tarafından 'Brother Brontë'

dunyadan

Aktif Üye
“Brother Brontë” tam anlamıyla bu efsanevi sub -snwich gibidir her şey üzerinde. Jazzmin Monelle'de teğetsel bir sevinç var “Ben genç bir beyin parazitiydim” Başlık) ve “Zapotec Ball'daki Hayaletler” (Bor benzeri bir kahramanı ile, kırmızı gül ve ayna ile, uzak bir gezegenden, Zapotec'i yıkımdan kurtaran Biblioteca Nacional de Buenos Aires'in kör direktörü). “Yeraltı Sanat Hareketlerinde Büyük Baş Yaraları” adlı bir parça var. Doğrudan Bollywood'dan büyülü bir kaplan var. Akla gelebilecek her nesne için Shakespeare kimlik anahtarı, suikast ve kara pazarlar vardır (çünkü daha fazla tüketici malları mevcut görünmüyor).

Bu korkunç okuyucu için bir kitap değil. Kendinizi etkileyebileceğiniz muhteşem dilin yiyebileceğiniz bir büfe. Düzyazı geçici, harika anarşik olabilir ve yandan şamandıra olabilir:

Zerdeçal koltuklu sis, baş döndürücü, sadist cücelerle çalıştırılan gizli tekerlekler ve kollara sahipti.

Başı, daha büyük, daha iç karartıcı bir kafadan çıkmaya çalışan küçük bir kafa gibi hissetti ve midesi gülümsedi.

Sessiz ol. Bir kanın çıplak kemiklerinde spiral merdiven gibi yükselen bir piyano tuşları. Sonra bir ses. Domuz çatlakları ile torbaları incir ağaçlarına dönüştürmek için bir ses.

Kendini alaşımlı bir domuz balonu gibi yırtılan ve ağzı meyve sularını üç nehir üzerine püskürten dev güveyi doğuran bulutları tanıttı.
Bir kitap o kadar reake ve fantasmagorik olabilir Ve Aynı zamanda çok derin diyalektik olarak oldukça şaşırtıcı buluyorum. Bosch Brecht ile buluşuyor. Flores, kimyasal yazar dediğiniz şey değildir. Ama soruyor gibi görünüyor: Artık devredilemez şiir hakkımızı (ve şiirsel olarak) korumak için çok saf olabilir misiniz? Ve bu naiflikte herhangi bir ayaklanma yok mu? “Brother Brontë” için eskatolojik bir özlem var, sanki bu dünyayı kaybetmek için son bir samimiyet umudumuz olabilir.

Tabii ki, kitap sahipliğinin kriminalizasyonu, bir tabu olarak okuma kavramı, neredeyse her metni çok daha Kitle hale getirecektir. Ama şunu söylemeliyim ki, Chupacabras'ın dronlarından gizlenmiş yeraltı saklanma yerimden uzun zamandır edebiyatta bir roman okumadım. Bravo kardeşi Brontë'nin kendisi, Fernando A. Flores.

Kardeş Brontë | Fernando A. Flores tarafından | MCD/Farrar, Straus ve Giroux | 337 s. | 28 $