Kitap İncelemesi: Unutulmuş Kızlar, Monica Potts

Potts ve Darci çocukken, “heyecan verici, cesur bir adı” olduğu için California, Fresno’da tasavvur ettikleri daha parlak bir geleceğin hayalini kuruyorlardı. Ancak ortaokulun ortalarında arkadaşlıkları bozulmaya başlar. Darci “çocuk delisi” olur ve lisede ot ve kristal metamfetamin deneyleri yapar. Potts mezun olur ve Bryn Mawr, ardından New York City ve son olarak Washington, DC’deki üniversiteye kaçar. Evine yapılan ziyaretler sırasında insanlar onun yaşamaktan korkup korkmadığını soruyor. büyük şehirlerde Cevabı akıldan çıkmıyor: “Benim veya Darci’nin başına gelen en kötü şeyler burada, doğduğumuz yerden sadece birkaç mil uzakta oldu.”

Clinton için, bir yanlış adım bir hayatı raydan çıkarabilir. Darci’nin hayatı, iyi notlarına rağmen, lise son sınıfın sonlarında, mezuniyete kadar çok fazla gün kaçırdığı kendisine söylendiğinde alt üst olur. Aniden kontrolden çıkar: erken hamilelik, kötü niyetli bir ilişki, uyuşturucu, bağımlılık, birden fazla rehabilitasyon, hapishane ve evsizlik.

Potts, Darci’nin kaderi için bir dizi sistemik başarısızlığı suçluyor: cinsiyete dayalı şiddet, kötü sağlık hizmetleri, zayıf bir kırsal ekonomi ve yaygın eksik istihdam. Ancak, dini köktenciliğin – kiliseye giderek büyüdüğünü bildiği neredeyse her ailenin – kadınları nasıl marjinalleştirdiğini ve yerel siyasete o kadar tecavüz ettiğini ve “toplumsal kontrol aracı olarak kişisel bir inanç sisteminden daha az” haline geldiklerini anlattığında en ilgi çekici.

Güneydeki diğer kırsal küçük kasabalarda olduğu gibi Clinton’da da Hristiyanlık, lise futbol maçlarından önceki dualardan kilise liderlerine, her zaman yerel yönetimlerde -belediye başkanı, şerif, kurul hakimi ve yargıç olarak- görev yapan erkeklere kadar hayatın her alanına nüfuz etmiştir. okul yönetim kurulu üyeleri. Pott’un ailesi gibi evanjelik inançları paylaşmayanlar bile, “kızları herkese hizmet edecek ve hiçbir şeyden sorumlu olmayacak şekilde tasarlayan” bir dünya görüşünün şekillendirdiği otorite tarafından yaşamaya zorlanıyor.