Kitap Tartışması: Allan J. Hamilton tarafından 'Serebral Kontrol Lementleri'

dunyadan

Aktif Üye
Serebral komplikasyonlar: Beynin kamu ve özel hayatımızı nasıl şekillendirdiği, Allan J. Hamilton tarafından

İnsan beyni! İnanılmaz! Duygusal senfonilerimizin usta bir şefi, zekanın süper bilgisayar, kafatasının “tapınağında” bir hazine, burada harika bir şekilde “canlı, hayati, mücevher benzeri” parlıyor. Yani, bu kadar özel bir yol olduğumuz bir mucize mi?

Üzgünüm: Sistemimden çıkarmak zorunda kaldım. Abartma üzerine inşa edilen kitaplar içimdeki en kötüsü ortaya çıkarıyor gibi görünüyor. Ve cerrah ve tıbbi danışman Allan J. Hamilton tarafından yeni bir kitap olan “Cerebral Enteratments”, beynimiz ve yeni bilgi ve teknolojilerin işleyişi hakkında o kadar nefessiz. .

Öte yandan, beyni duymayı seven, “kutsanmış ayin” olarak tanımlanan türden biriyseniz, insan ilişkilerinin kimyası “aşk haritasında hazine” ve “iyi şarap” olarak mutluluk olarak sonra tepkimi görmezden gelin.

Açıkçası ben böyle bir insan değilim. Bununla birlikte, adalet yararına, Hamilton'un beynin cazibesi ve erdemleri olduğu her şeydeki turunun da söyleyeceğim.

“Serebral şikayet”, (ve meşgul beynimizin) dünyayla nasıl temas kurduğumuzu inceleyen birçok farklı alanda uzanır: sinirbilimler, endokrinoloji, tarih, kültür, psikoloji, ahlaki felsefe – fikri elde edersiniz. Yeni teknolojiler, sayısız sorun ve zorlukla karşılaştığında beyni görsel olarak aydınlatmamızı sağlar. Bu, Hamilton'un “insan düşüncesini yaratabileceğimizi ve ölçebileceğimizi” savunduğu anlamına gelir-coşkulu bir şekilde haklı çıkarmak için bir fikir ve kitabının 300 sayfasında en iyisi tek önemi kaçırmak için bir tane yapmaz.

Bu primden, çocukların beyninin travma ve ihmal yoluyla nasıl değiştirildiğini şefkatli araştırmasını sevdim. Hamilton, hamile bir kadın şiddete maruz kaldığında kendilerinin fetal gelişim üzerinde olumsuz bir etkisi olan çalışmalardan alıntı yaparak bu tür deneyimlerin etkilerinin altını çiziyor. Beynin görüntüleme ve nörokimyada yapılan araştırmaların bize keder, kayıp ve depresyonun beyni nasıl yeniden tasarlayabileceğini ve hem fiziksel yapısını hem de kimyasal fonksiyonunu değiştirebileceğini gösteren anlayışlı bir bakış var.

Kitap, beynin stresten yaralanmalara kadar değişen durumlara tepki veren bir dizi fMRI temsilini (fonksiyon manyetik rezonans görüntüleme) içerir. Bunlar büyüleyici ve güçlü. Korku ve öfke ile beyin bölgeleri tarafından aydınlatılan bir zamanlayıcı üzerinde bomba gibi kırmızı resim olan PTB'lerden muzdarip hastalardan birini inceledim ve inceledim.

Ancak bu tür örneklere rağmen – ya da Hamilton'un söylediği gibi, kendimi şimdi olduğumuza dair güvencesinden uzak bulmadım, tabiri caizse, beyin arabasının direksiyonundaki sürücüler. Beynin “gerçekliğin usta editörü” olduğunu yazdığında, ne demek istediğinden emin değilim. Görüntüleme teknolojisinin artık “bilgelik şeklini ve biçimini görmemizi” sağladığını öne sürüyorsa, bilgeliği nasıl tanımlayacağımızı, açıkça görmeyi veya anlamlı bir şekilde uygulayacağımız belirsiz.

Hamilton bu kadar kapsamlı ifadelere karşı hassas olmasına rağmen, bazen de bazı sınırlar verir. Bilinçaltı bir bölümünde, “beyin nadiren yapmamız veya yapmamız gerektiği gibi çalıştığını” itiraf ediyor. Beyin örgütlenmeli, ama biz neredeyse her zaman yanılmışız.

Evet, insan beyni güzel, dikkat çekici ve güçlü. Ve araştırmacıların, sinir sistemini deşifre etmek ve en iyi insan davranışlarını daha iyi anlamamıza ve en kötüsüne sahip olmak için yapılarını, kimyalarını ve elektrik sinyallerini haritalamak için bizi her zamankinden daha da yaklaştırdıkları doğrudur. Ancak beyin henüz tüm sırlarını harcamamıştır.

Sonuç olarak, Hamilton, daha şefkatli davranışlarımızı güçlendirmek ve muhtemelen acilen ihtiyaç duyan bir dünyaya daha fazla dostluk getirmek için insan benliği hakkındaki zor bilgimizi kullanabileceğimizi ifade ediyor. Bu gözden geçiren, olduğu gibi, aynı şekilde umuyor.

Serebral komplikasyonlar: Beyin kamu ve özel hayatımızı nasıl şekillendirir | Allan J. Hamilton tarafından | Hill Press Press | 358 s. | 30 $