Kitap Tartışması: Eamon Dolan'ın 'Elveda Gücü'

amerikali

Aktif Üye
Elveda Gücü: Ailenin yabancılaşmasıyla barış ve özgürlük bulun, Eamon Dolan tarafından

Bir noktada, zeminin altında kaydırırken, sosyal mesafe önlemlerinde değil, nettellose'larla ve hatta ebeveynlerle ilişkileri sonlandırmanın ciddi bir yolunu “temas yok” ifadesini gördüm. Şimdi kanonik “hayaletler” teriminden daha korkmuş buldum.

En azından ruhlarla zayıf bir taslak, belki de casperpish bir dostluk, “Boo!” Yeniden ortaya çıkabilir! Veya bir proton paketi ile kırılır.

Ama “İletişim Yok”? Tekrar tekrar? Sonunda çok soğuk gibi görünüyordu.

Ve yine de kendileri için yapabilecekleri en sağlıklı olanı talep ediyor, Eamon Dolan ikna edici yeni kitabında “Vedanın Gücü” diye soruyor. Bu byline hemen ilgimi uyandırdı. Dolan, “Fast-Food Nation” ve Mary L. Trump'ın amcası Donald'a anlattığı gibi büyük en çok satanlar üzerinde çalıştığı, tipik bir kendi kendine yardım yazarı, bir klinisyen ya da Manhattan Yayınları'nda bir klinisyen veya ünlü değil.

Aslında, bunu kendisi, psikologlar, icrajın ince araştırması (uzlaşmaya odaklanan) ve korkunç bir yetiştirme kurtulanıyla bu konuyu üstlenebilen profesyonel yazarlar arıyordu.

Dolan'ın Bronx'taki çocukluğu Dickensian'dı. Babası, 11'in en büyüğü, telefon şirketinde uzun saatler çalıştı ve neredeyse orada değildi. Dolan, 63 yaşında “sigara ve şimdi üzüntüyü tanıyorum” diye yazıyor.

Annesi Teresa klasik bir kötü adam olarak görünüyor. “Sadece bir annen var,” diye söylerdi ona ve mırıldandı: “Tanrıya şükür!”

Düzenli olarak Eamon ve iki kardeşine uzun boylu bir ahşap kaşıkla vurdu ve bazen bu “dayak çubuklarının” anahtar yiyeceklerde satışa sunulduğunu duyurdu. Aslında onu soğuk yulaf lapası ile besledi.

9 yaşındaki Eamon, Noel'den sonra Xlerator Racing otomobillerini çalıştırdıktan sonra, ona bir Xlerator kutusunda acımasız bir akordeon verdi ve daha sonra onu tahmin ettiği için onu tahmin etti ve enstrümanı ziyaretçiler için çalmayı öğrendiğini istedi. Dolan'daki evde ısı ve sıcak su kesinlikle rasyonelleştirildi; Yetişkinlikte, uygun bir duş, terapistinin 10 listesi talep ettikten sonra arayabileceği altı sevinçten biridir.

Dolan hipervians oldu; Eğer ona iyi şeyler olursa, bir tür baş dönmesi alır. “Sende var!” Parkta koşarken imzalayarak nazikçe düşünüyor: “Her neyse, bende yok.”

En iyi seçim kolejini İngiliz edebiyatında incelemeye karar verdiğinde, annesi işe yaramaz olduğunu alay etti: “Ne yapacaksın? ? İngilizce aç kaydetmek“Şimdi düşünüyor:” Evet, kaltak. Tam olarak bunu yaptım. “(Yaşayan yayın kitaplarınızı yapmak kesinlikle bir zafer, ama yine de Jargon du Jour'da” zehirli “,” şölen “,” sınırlar “ve” geç kapitalizm “olarak çok güçlü olan bu derin eğitimli adamın şaşırdım.)

Dolan'ın sevgili kardeşi ve müttefiki Tommy, 1999'da bir trafik kazası yaptı. Ve güldüler. Ancak anaokul, özenle organize edilmiş kurallarını ihlal ettikten uzun bir süre sonra hayatından kaybolmuştu. Kesildikten sonra hissettiği kurtuluş – sarhoş olmanın tam tersi nedir? Temiz.

Dolan bir baba ve kocanın kendisidir. Bununla birlikte, birçok işkencecinin istatistiksel olarak yakın ilişkiler olduğu ve topluluğun koruma önlemlerini istediği göz önüne alındığında, Hıristiyanlığın çekirdek aileyi sağlıksız bir ölçüde yücelttiğini savunuyor. “Hiçbirimiz bizi küfürlü bir eve sokan kozmik piyango tarafından hapsedilmemeliyiz” diye yazıyor.

“Bir Amerikan eyaletindeki tek yasal saldırı biçimi” inanılmaz – “çocuğunuzun attığına” dikkat çekiyor. Gen Xers, mandalları ve paslı bisikletleri ile bugünün “nazik ebeveynlik” eğilimini alay ediyor, ancak “veda gücü”, dünden gelen standartların kurumlar tarafından göz ardı edildiğini ve pop kültüründe normalleştirildiğini hatırlatıyor. Archie Bunker, oğluna -law Meathead'i takma adla adlandırdı; Dolan çocuklarına düzenli olarak Amadan denildi – “” Farren “için İrlandalı.

Bu tür ihlaller için yeterli uzlaşma olmadığında Dolan, affetmenin abartılmasını ve bazı durumlarda “Ya olmak istemediğinizi görebilirsiniz”, doktorun sipariş etmesi gereken şeydir. 15 yıl boyunca onunla konuşmadıktan sonra beynini ziyaret eden yetişkin bir çocuk bir patlama ile temasa geçti. “Onu koluma vurdum!” Dolan'a söyler. “Bir noktada parmaklarımı cildine kazdım.”

“Vedanın Gücü” entelektüel olarak katı bir manifesto, bazen titreyen makul sınırlar için yeşil bir ışık, aceleci künt şiddete sahip.

Vedanın gücü: Barış ve özgürlük ailenin yabancılaşmasıyla bulunabilir | Eamon Dolan tarafından | Putnam | 304 s. | 30 $