Kuşlar, akarsular ve beta erkekler

dunyadan

Aktif Üye
Merhaba Sarıcılar Gibi Oku,

İşte Haberler Book Review’un editörü Gilbert Cruz, kısa bir notla. The Times, podcast’lerimiz ve sesli gazeteciliğimiz için Haberler Audio adlı heyecan verici yeni bir iOS uygulaması yayınladı. Sevdiğiniz tüm Times ses ürünleri (The Daily, The Ezra Klein Show, The Book Review adlı küçük bir podcast) ve Shorts, Eine Neue Series gibi size günlük kültür önerileri sunan yeni teklifler için tek adres. yaklaşık altı ila yedi dakika. Ayrıca The Times’tan ve en iyi dergilerden açıklamalı makalelerin yanı sıra This American Life’ın en iyi bölümlerinden birçoğunu bulacaksınız.

Artık Haberler haber aboneleri tarafından kullanılabilir. Keşfetmeye başlamak için, Ses uygulamasını buradan indirin.

Sevgili okuyucular,

Günaydın! Küçüğüm şu anda kuş evresinin ortasında ve küçük çocuklarda yaygın olduğu gibi, küçük bir Ahab’a yakışır, tek amaçlı bir saplantı tarafından ele geçirilmiş durumda. (Ya da belki daha uygun bir ifadeyle, genç bir Eski Denizci.) Muhtemelen bir hafta içinde bitecek, ancak devam ederken biraz iç karartıcı: kuş kitapları, kuş konuşması, güvercin gözlemciliği, “Bill and Coo” yu yeniden izleme talepleri, George Burton’ın kuş grubuyla 1948’den bir yenilik filmi. (Tamam, bu son ifade bana tamamen uyuyor.) Sık sık Barbara Pym’in Excellent Women filminden Bayan Bone’un “kuşların hükümdarlığı”nı kasvetli bir şekilde tahmin ettiği o harika sahneyi hatırlıyorum. … İşlerin o noktaya gelmesinden çok korkuyorum.” Geldi.

sadie taş

“Kuşlar,” kaydeden Daphne du Maurier

Kurgu, 1952 (Birçoğu The Apple Tree’de ve son olarak Don’t Look Now’da toplanmıştır.)

Bu kuş istilasına rağmen – tam da bu nedenle – The Birds’ü izledim ve ardından çok daha az Tippi Hedren (orijinal hikaye Cornwall’da bir çiftlikte geçiyor) ancak çok sayıda sessiz tehdit içeren kaynak materyali okudum. Du Maurier hikayeleri, içeriği ve düzeni mutlu bir şekilde birleştiren çeşitli koleksiyonlarda mevcuttur, ancak Monte Verità romanını içeren bir baskı bulduğunuzdan emin olun. Anlatıcı, yerel söylentilere göre takipçilerinin asla yaşlanmadığı bir tarikatta ücra bir dağın zirvesinde kaybolan genç bir kadınla ilgili anılarını anlatıyor. Du Maurier’in, birkaç on yıl boyunca sanatçılara, nüdistlere, pasifistler, teosofistler, anarşistler ve her türden özgür düşünürler. (Orada duranlar arasında Isadora Duncan ve Hermann Hesse de vardı.) Ama tüm metafiziksel heyecanına rağmen, hikaye aşk üzerine ciddi bir tefekkür. İsimsiz dağcının dediği gibi, “Her insanın hayatının bir iskambil destesi gibi olduğu ve tanıştığımız ve bazen sevdiklerimizin bize karıştığı konusunda bir teorim var.” Aynı takımın içindeyiz, kaderin elinde. . Oyun oynanır, biz hallederiz ve yolumuza devam ederiz.”

İsterseniz okuyun: “Rebecca” veya “Şimdi Bakma” filmleri; kültler ve sevdikleri insanlar; Kayalıklara tırmanma; kriyojenikler ve/veya Ted Williams; AS Byatt’ın “Çocuk Kitabı”
Şuradan edinilebilir: New York Review Books, Virago, kütüphane veya en sevdiğiniz antikacı kitapçı.

Bir yıl sonra ve bir dünya uzakta Gwendolyn Brooks’un 1920’lerin Chicago’sunda büyüyen hassas bir kızın lirik, genellikle komik, samimi ve dokunaklı doğrusal olmayan bir portresi olan tek romanı çıkıyor. (En azından 1920’lerde başlıyor.) Siyahi bir ailenin belirli bir zaman ve mekanda güzel bir şekilde tasvir edilmiş günlük küçük sevinçleri, rutin hayal kırıklıkları, mali sıkıntıları ve aile dinamikleri dışında belirli bir “drama” yoktur. Maud Martha’yı okumak, onu neden daha önce hiç okumadığınızı merak etmenize ve herkese şimdi okumasını söylemek istemenize neden oluyor: bu mutlak bir klasik – ya da öyle olmalı. Pulitzer Ödüllü şairin daha çok kurguya yönelmiş olması da dilek olurdu. (Bu Ayrıca Evan S. Connell’in 1959 tarihli efsanevi romanı Bayan Connell’i yazmadan önce okuyup okumadığını merak ediyorum. Bridge” – özellikle Brooks’un orijinal adının “American Family Brown” olduğunu bildiğinizde.)

İsterseniz okuyun: Gwendolyn Brooks’un Şiiri; “Betsey Brown”, “Bayan. Bridge, Seventh Summer, Chicago tarihi, reşit olmak, harika kitaplar.
Şuradan edinilebilir: Third World Press, iyi stoklanmış bir kütüphane.

Neden gitmiyorsun …

• gününü aydınlatmak mı? Oscar Wilde, Dorian Gray’in Portresi’nde bize “sarı satenin insanı hayatın tüm sıkıntılarından kurtarabileceğini” hatırlatır.

• Beta düşünüyor musunuz? Merhum Gordon Lightfoot, “Üç yönlü bir senaryoda yanan bir film yıldızı gibi çekip giderdim” dedi. “İki numarayı girin.” Bu ilginizi çeken bir dinamikse, o zaman (yakın zamanda, binamın hediye masası sayesinde, nazik, anonim bir komşu olarak yaptım) sizi Alex Barris’in 1975’ten Hollywood’un Öteki Adamları adlı kitabına yönlendirebilir miyim? Bu, Cary Grant, Gary Cooper veya rekabet etmek zorunda kalacak kadar talihsiz olan başrol oyuncusu her neyse, Hollywood’un Altın Çağı’ndan – genellikle Ralph Bellamy tarafından oynanan – tüm salakların bir özetidir. Bu gerçekten Amerikan kültüründeki dolayımlı arzu üzerine bir meditasyon (harika görsellerle) ve onu elimden bırakamadım.

• Pragmatik yaşam tavsiyesi mi alıyorsunuz? Marguerite Duras’ın tatil alışveriş listelerinden ebeveynliğe ve türün erkeğine kadar her şeyi kapsayan tuhaf ve harika “Pratikliklerinden”: “Erkekleri çok sevmelisiniz. Çok çok fazla. Onları sevmek için çok sevmek gerekir. Aksi takdirde dayanılmaz hale gelirler.”
Abone olduğunuz için teşekkürler

Haber kitaplarına veya önerilen okumalarımıza daha fazla dalın.

Okuduklarınızı beğendiyseniz, lütfen başkalarına tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz. Yalnızca abonelere yönelik tüm haber bültenlerimize buradan göz atın.

Dostça Hatırlatma: Yerel kütüphanenizdeki kitapları arayın! Pek çok kütüphane, öğeleri çevrimiçi olarak ayırma seçeneği sunar. RLTW@Haber adresine haber bülteni geri bildirimi gönderin.