Larking, kütüphane satışları ve sarı ipek pijamalar

Sevgili okuyucular,

Teknik olarak, eve getirdiğim her kitap için başka bir yere bağışlamam gerektiğine dair bir kuralım var. Ancak raflarda veya sehpada yer kalmayıncaya ve kitapları büyük, sallanan yığınlar halinde yere yığmak zorunda kalana kadar, bu uygulamak istediğim bir kural değil.

Elbette, kütüphanemin yılda iki kez düzenlediği kitap satışına katılmakla bir ilgim yok ama düzenli olarak katılıyorum. (Sırf ilk alıcılar arasında yer almak için gönüllü olduğum zamanlar bile oldu.)

Orada ne bulurum? Her şey. Birkaç yıl önce, basit ev onarımları için başvurduğum, yıpranmış bir 1957 el kitabı, Better Homes & Gardens Tamirci Kitabı’nı kaptım. Geçen yıl, 60 yıl önce yayınlanan ve Küba Kayısı ve Yonca Kulüpleri gibi adını hiç duymadığım içeceklerle dolu The ABC of Cocktails adlı güzel resimli küçük bir kitap ve 1951’de yayınlanan “Recipes in Bulk” adlı garip bir yemek kitabı satın aldım. , okuyucuya örneğin 50 dolarlık bir pancar kokteyli yapmayı anlatıyor. (Bir not: Bu tür yemek kitaplarının neredeyse tamamı büyüleyicidir, özellikle de kilise grupları ve toplulukları tarafından yayınlananlar. Hepsini gözden geçiriyorum ve ilgiyle hangi sayfaların kenarları kıvrılmış, kurumuş hamurdan sert -veya daha fazlasına dikkat çekiyorum. ilginç bir şekilde, notta “Bir daha asla!” yazıyordu. Biri, harap durumdaki bir Dallas Junior League yemek kitabına çiftlik buzdolabı salatası tarifini öfkeyle karalamıştı.)

Ama en iyi buluntular, hiç okumadığım ve ihtiyacım olduğunu bilmediğim, yırtık pırtık karton kapaklı kitaplar.

Tina Ürdün

Geçen yıl Rex Stout’un hiç okumadığım ünlü Nero Wolfe gizemlerinden iki tane aldım. O zamandan beri düzinelerce olduğunu öğrendim, ancak sahip olduklarım # 13, And Be a Villain ve # 30, And Four to Go adlı kısa öykü koleksiyonuydu. 1 numaradan başlamamış olmam beni öldürdü (sırayla okunan bir adamım) ama bunun için gittim. Lüks kum taşını 35. Cadde’de bırakmaktan nefret eden bir mızmız olan Wolfe’a anında aşık oldum. yardımcısı Archie Goodwin ile suçları çözerken, ender bulunan orkideleriyle ilgilenir ve şefi Fritz tarafından hazırlanan devasa gurme yemeklerle ziyafet çeker. Bu iki kitaptaki gizemler oldukça standart – siyanür zehirlenmesi ve benzerleri – ama Wolfe çekici, sarı ipek pijamalara, rahat sandalyelere ve flummery kelimesine aşırı bir sevgisi olan muhteşem, eksantrik bir dedektif. Karşılaştırıldığında, Lord Peter Wimsey ve Hercule Poirot solgun ve donuk görünüyor.

İsterseniz okuyun: Dorothy Sayers, Louise Penny, Josephine Tey, PD James
Şuradan edinilebilir: Kütüphaneler ve kitapçılar (sipariş vermeniz gerekebilir). Mükemmel olan ses versiyonlarını keşfettim.

Şimdi bu gerçek bir kütüphane buluntuydu: Haber’ta yıllarca editörlük yapmış biri tarafından yazılan Haber Book Review’a çok benzeyen kurgusal bir kitap eleştirisinin iç işleyişini saptıran hicivli bir roman. kitap incelemesi. (The Nation’da ilk iki bölüm yayınlandıktan sonra erken emekli oldu ve daha sonra “Gerçekleri ben uydurdum ama arkasındaki ruhu değil” dedi.)

1980’lerin edebiyat eleştirisinin havasız, nişastalı dünyasına bir bakış cazip gelmeyebilir, ancak The Belles Lettres Papers, ince örtülü karakterler ve pek çok yayın skandalıyla dolu lezzetli, lezzetli bir eğlence. The Times kitabı ‘Tanıdığımız Kimse Var mı?’ başlığı altında gözden geçirdi ve şöyle dedi: “Tonu bilici ve hicivli, kinci bir nota ve şakalar ‘iç’ çeşitlilikte – çoğunlukla tanınmış yazarlara yapılan birçok gönderme ve Eleştirmenler.

İsterseniz okuyun: Anne Bernays’in yazdığı Üçüncü Kattaki Adam gibi kitap endüstrisi romanları; Suzanne Rindell’den “Üç Martini Öğle Yemeği”; ve Chris Pavone’dan “Kaza”
Şuradan edinilebilir: kütüphaneler

Neden gitmiyorsun …

• bir şey olmak BÜYÜK mü? Londralı bir çamur araştırmacısı olan Lara Maiklem, sular çekildiğinde Thames kıyılarına yerleşen enkazı arar ve tarihi mücevherler bulur: Roma broşları, Elizabeth sikkeleri, ortaçağ ayakkabı tokaları, Tudor ayakkabıları. Ancak A Field Guide to Larking’de açıkladığı gibi, gülmek için bir nehrin yanında yaşamak zorunda değilsiniz: “Larking, ait olmayan şeyleri, kaybolmuş, atılmış, terk edilmiş nesneleri arama sanatıdır. vesaire.” … Dünya gözden kaçan harikalarla dolu, onları bulmak için yeterince yavaşlamanız yeterli.”

• Bütün ol KAYIP The Master Theorem: A Book of Puzzles, Entrika ve Zeka kitabında çok şeytani neredeyse kaçış odası paniğini tetikler mi?

• bir ısırık al Philip Sparrow’dan Her Şeyi Anlatıyor: Samuel Stewart’ın Kayıp Denemeleri, Yazar, Profesör, Dövme Sanatçısı, ilk olarak 1940’larda Illinois Dental Journal’da yayınlandı? Kripto ve vücut geliştirmeden Gertrude Stein, Chicago, bale ve erkek giyimine kadar her şeyin bu ısırgan, melankolik, Sedaris benzeri versiyonlarında diş veya uzaktan dişsel herhangi bir şey olmadığına söz veriyorum.
Abone olduğunuz için teşekkürler

Haber kitaplarına veya önerilen okumalarımıza daha fazla dalın.

Okuduklarınızı beğendiyseniz, lütfen başkalarına tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz. Yalnızca abonelere yönelik tüm haber bültenlerimize buradan göz atın.

Dostça Hatırlatma: Yerel kütüphanenizdeki kitapları arayın! Pek çok kütüphane, öğeleri çevrimiçi olarak ayırma seçeneği sunar. RLTW@Haber adresine haber bülteni geri bildirimi gönderin.