Maggie Smith’in ilham perisi Central Ohio’dur

İşte Maggie Smith’ten bir yazım tüyosu: Fikir bulmak için uzaklara gitmenize gerek yok. En iyi malzemelerden bazıları eve yakındır.

Şair ve anı yazarı – Downton Abbey Dowager Kontesi Maggie Smith ile karıştırılmamalıdır – kariyerini Westerville’deki çocukluk evinden sadece 25 dakika uzaklıktaki Bexley, Ohio’daki mahallesine göre inşa etti. “Yer nedeniyle mutlaka burada yaşamıyorum; Burada yaşıyorum çünkü halkım burada” dedi. “Annem babam burada, ablamlar burada, halalarım ve amcalarım burada. Her pazar akşam yemeğini ailemin evinde yiyoruz.”

Smith, ciltli kurgusal olmayanlar listesine 3. sıradan giriş yapan You Could Make This Place Beautiful adlı anı kitabında okuyucuları kızı ve oğluyla paylaştığı 1.500 metrekarelik deniz salyangozu beyazı evine götürüyor. Kocası da orada yaşıyordu; Evliliklerinin sona ermesi, Burayı Güzel Yapabilirsin ve Smith’in son kitabı Hareket Etmeye Devam Et’in temelini oluşturur. (Her ikisinin de duvarları ve çatısı yaratıcılığın, anneliğin ve kararlılığın bir karışımıdır.)

Smith, “Hayatımdaki en büyük stres kaynağı, bu evde, bu mahallede, bu okullarda ve bu insanlarla nasıl kalacağım oldu” dedi. Anılarında, “Bizi burada kelimelerle tuttum” yazıyor – özellikle “Devam Etmeye Devam Et” in ilerleyişi.

Yerde 35 pencere var, ver ya da al ve bol miktarda doğal ışık. Smith’in ofisi caddeye bakmaktadır ve her yönden manzaraya sahiptir. “Çocuklarımın okula gittiklerinde gördükleri son kişi benim. Eve geldiklerini görüyorum çünkü bu ofiste oturuyorum ve ön koridordan çıkışlarını izliyorum.”

Smith, “pek çok mecazi yolla bir cam evde” yaşadığını kabul etti, ancak görünürlük işe yarıyor gibi görünüyor. Arkadaşlar verandalarına çiçekler, hamur işleri ve kitaplar bırakırlar. Bir komşu, onun bir Zoom kitap etkinliği düzenlediğini öğrendiğinde itaatkar bir şekilde elektrikli testeresini kapattı.

Smith, “Gerçekten yerinde tutuluyormuş gibi hissettiriyor,” dedi.

Kerouac’ı seven 16 yaşındaki hali, Bexley’de bir gelecek beklentisi karşısında dehşete düşer miydi? muhtemelen. Smith, “Kapari planlamıştım,” dedi. “Oraya çıkıp büyük maceramı yaşamak için sabırsızlanıyordum.”

Ancak, yazdığı gibi, “Bütün hayatımı Ohio’da, kalbimin kalbinde yaşamak ve bir zamanlar birlikte yaşadığımız aynı evde yaşamak, tekrar eden bir şiirde yaşamak gibidir – bir pantoum, bir villanelle.” gazel. Hep tekrarlanan, devam ettirilen, kendinde ısrar eden sözler ve satırlar vardır.”

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve A Window Opens’ın yazarıdır.