Memleketler arası Edirne Maratonu renkli imajlara sahne oldu

BOTR

Aktif Üye
1022 atletin yer aldığı tertipte 10K ve 21K’de gayret eden sportmenler, Karağaç ilçesindeki Lozan Anıtı önünden start aldı. 10 kilometrelik parkurda, Yunanistan hududundaki Pazarkule Hudut Kapısı’ndan dönüş yapan atletler, kent merkezinden geçerek Lozan Anıtı önünde finişi gördü. 21 kilometrelik parkurda ise Meriç ve Tunca ırmaklarını aşan atletler, Selimiye Camii’nden dönüş yaparak Lozan Anıtı önünde tertibi sonlandırdılar.

150 yabancı asıllı atletin de yer aldığı maratonun 21 kilometrelik parkurunda erkeklerde birinci Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa (29) olurken; bayanlarda birinci Dilek Atak (24) olmayı başardı. Renkli imgelerin de yaşandığı maratonda 16 aylık oğlu Can Akbaş ile birlikte koşan Elif Kurtulmuş Akbaş dikkati çekti.

KÜTAHYA’DAN KATILAN ETİYOPYALI ATLET BİRİNCİ

Erkekler kategorisi birincisi Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa, maratona Kütahya’dan katıldığını belirterek, “Kütahya’da yaşıyorum. Orada vücut eğitimi öğretmenliğinden mezun oldum. Memleketler arası yarışlara katılıyorum. Derecelerim var. Edirne’ye birinci sefer geldim. Buraya gelmek istiyordum. Daha evvel yarış olduğunu biliyorum. Bu sefer geldiğim için fazlaca memnunum. Edirne’yi de gördüm. beraberinde yarışı kazandığım için epeyce memnunum. Genelde bu işi yaptığım için birden fazla yarışa katıldım ve kazandım. Hakikat söylemek gerekiyorsa yarış kolay olsa gerekdi. Ben sabit gittim. Her gün hazırlık yapıyorsunuz. Bu iş 1 ya da 2 gün eksik ettiğin vakit performans düşüyor. 8 yıldır da Türkiye’deyim” dedi.

2 YIL ÜST ÜSTE BİRİNCİ OLDU

Kadınlar kategorisi birincisi Dilek Atak ise son düzenlenen Edirne maratonunda da birinciliği kazandığını tabir ederek, “Aydın’dan geliyorum. Ulusal sporcuyum. Uzun aralık koşuyorum. Geçen yıl da katılmıştım, birinci olmuştum. Birinci olmak bu yıl da nasip oldu. Çok hoştu. Elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Önümüzdeki hafta da Konya’da maratona katılacağım. Burası da Konya’dan evvel hoş bir deneyim oldu. Edirne’de koşmak fazlaca hoş bir his. Tarih kokan bir kent. Koşarken hem tarihi yerleri görüyorsun, birebir vakitte gezmiş oluyorsun. Başka bir tat, anlatılmaz. Meriç’ten, hudut kapılarından geçiyoruz. Otomobille gezmekten daha hoş. Koşarak, tadını çıkararak geziyorsun. 8 yıldır spor yapıyorum” diye konuştu.

MUSTAFA YASİN TAŞ: “KIRKPINAR ÜZERE BİR EFSANE OLACAĞINA İNANIYORUM”

Edirne Maratonu’nun akabinde açıklamalarda bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Lider Vekili Mustafa Yasin Taş, hoş bir tertibin düzenlendiğini belirterek, “Bu kapsamda aslına bakarsanız valiliğimiz ve vilayet müdürlüğümüz ile birlikte bakanlığımızın verdiği dayanaklar epey yeterli. Sponsorlar da bu işin farkında. Bu kapsamda verdikleri takviyelere teşekkür ediyorum. Lakin Edirne’de nasıl Kırkpınar bir efsane olduysa, burada Kakava şenlikleri nasıl bütün ülke çapında tanınıyorsa Edirne’de sınırsız maratonun da tıpkı biçimde olacağına inanıyorum. Bu kapsamda da çalışmaları yapıp, 10’uncusunda bütün Balkan ülkelerinin katılabildiği en büyük maraton olması ümit ediyoruz. İnşallah o denli bir maraton olma yolunda ilerliyor” dedi.

ÖNDER AKDAĞ: “TÜM ANNELERE ARMAĞAN EDİYORUM”

Balkan Ülkeleri Dostluk Kümesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Lideri Önder Akdağ ise Anneler Günü’nde koşulan maratonu tüm annelere armağan ettiğini belirterek, “Bundan 7 yıl evvel başlatmış olduğumız tertip bu yıl 7’nci sefer gerçekleştiriliyor. Bu yıl, 2022 Edirne yılı. Tertibi, 2022 Edirne yılına armağan ediyoruz. Ayrıyeten geçen sene Babalar Günü’nde koşmuştuk. Bu sene Anneler Günü’nde koşuyoruz. Bu tertibin koordinatörü olarak bütün annelere armağan ediyorum” kelamlarına yer verdi.

ELİF KURTULMUŞ: “BİRLİKTE BİRİNCİ 10 KİLOMETREİK KOŞUMUZU YAPTIK”

Edirne Maratonu’nda özel atlet arabasındaki 16 aylık oğlu Can Akbaş ile birlikte koşan Elif Kurtulmuş Akbaş da hayalini gerçekleştirdiğini söylemiş oldu. Akbaş, “Lüleburgaz’dan katılıyoruz. Bugün birinci koşumuz olduğu için fazlaca heyecanlıyım. Üstelik Anneler Günü’ne denk gelmiş olması da başka bir memnunluk verici. Bizim için tesadüf oldu. Aslında gebe kaldığımı öğrendiğimden beri bunun hayalini kuruyordum. Zira yaklaşık 6-7 yıldır koşuyorum. Heyecanla bu günü bekliyordum ve birlikte birinci 10 kilometrelik koşumuzu yapmış olduk. 42 kilometrelik Antalya maratonunda yaş kategorisinde 3’üncü olmuştum. En zorlayıcı parkur Kapadokya’daki 39 kilometrelik ultra maratondu ancak fevkalade keyifliydi. Bu atlet otomobilini öbür bir bayandan aldım. Koşmak esasen halime kaldığımı öğrendiğimden beri sürdüreceğime emin olduğum bir şeydi. Birinci koşumuzu yaptık, devamını da yapacağız. Her şey güç lakin keyif aldığınız şeyi asla bırakmamak, vazgeçmemek ve bir biçimde dönüştürmek lazım. O yüzden bütün sporseverlere tutkunuz olan şeyi devam ettirmenizi öneririm” diye konuştu.

DHA

Okumaya devam et...