Molly Young Uzay ve Müzik

amerikali

Aktif Üye
Sevgili okuyucu,

Bir astronot ve kozmonot arasındaki farkı biliyor musunuz? Ayrım nerede -nau eğitildi: Kozmonotlar Rusya ve ABD, Kanada veya Avrupa'dan astronotlardan geliyor. Çin değil: Çin versiyonu bir Taikonaut. Üç farklı isminin eşit derecede ipeksi ağız hissi olan başka bir iş varsa, hayal bile edemiyorum.

. -nau Ayrım, Samantha Harvey'in “Orbital” den alabileceğiniz birkaç kelime bilgisinden biridir. Kimse bize aynı anda bazı kitaplara takıntılı olmamız için ödeme yapmıyor. Sadece olur. (Bize ödeme yapsaydı, bilirsiniz. Parmaklarımız elmaslarla zor olurdu.)

“Orbital” in geniş rüyasına karşı koymak için Ian Penman'ın müzik ekleri müzik koleksiyonuna gittim. Bir X -Ray makinesinin penetrasyonu ve bir şaire referansı ile tedavi edilen James Brown ve Prens'i (diğer şeylerin yanı sıra) görmeyi özlüyorsanız, Penman onun adamıdır.

Molly

Bir hava durumu olmadan tek bir yerde var olmak ne kadar garip olmalı-uzun bir günün ardından yatağınızdaki sürünün yerçekimi koşullarının tadını çıkaramayacağınız ve saatte yaklaşık 17.000 mil hissettiğiniz gibi. “Orbital”, dünyayı çevreleyen bir uzay istasyonuna ışınlanır. 2024'te Booker Ödülü'nü kazanan roman, altı Astro/kozmonotun hayatında tek bir günü kapsıyor.

Yazar Samantha Harvey hakkında zaten yazdım. “Gayri resmi rahatsızlık” olarak adlandırılan uykusuzluk anıları, “Macbeth” den sonra uykusuzluk için ikinci meditasyon kaynağımdır. İlk romanı “The Wilderness” Alzheimer'dan muzdarip bir adam üzerinde yoğunlaştı. Harvey'nin arka kataloğundaki bu girişlerden bahsediyorum çünkü insanların zaman yaşadıklarına olan ilgilerini vurguluyorlar. Uykusuzluk durumunda, zaman tökezler ve uzanır; Alzheimer'da, kronoloji bir karışıklık haline gelir ve uzayda – “yörüngeye” geri döner – zaman psychedelicy, her gün 16 gün doğumu ve gün batımı içerir.

İnsanların – Philip K. Dick tarafından “Star Trek: Yeni Nesil” e “Yıldızlararası” na yer tanıttığı yaratıcı yollar her zaman kolektif sağlığımızı haritalamanın yararlı bir yoludur. Odaya iyimser bir görünümle bakıyor muyuz? Gözlerimizde dolar işaretleri var mı? İmparatorluk tasarımlarıyla? Umutsuzlukla? “Orbital” tonu hakkında çok fazla açıklamayacağım, ancak keskinlikle borçlu olduğunu söylemek.

İsterseniz okuyun: NASA görüntü arşivinde saatler geçirin, John Wyndham, Terrence Malick'in filmleri, Day Dreams.
Mevcut: İyi bir kütüphane, iyi bir kitapçı veya görünüşe göre bu gazetede çalışan herkesin rafı.

“Beni eve getiriyor, bu dolambaçlı pist”, “ Ian Penman tarafından

Eleştiri, 2019

Penman'ın kitabı tüm kaşlarda bir yolculuktur: yüksek, orta ve alçak. O en iyi yaşayan müzik eleştirmenlerimizden biri davranmak Biraz “bir çim hamuru -mickey mouse” gibi görünüyor. (Sol ve sağ bayanlardan uzak durduğu için değil!)

Bu cilt James Brown, Elvis Presley, Prens, Charlie Parker, Stely Dan, John Fahey ve diğerleri hakkında makaleler koyuyor. Her parçanın eğlencesi var, ama James Brown benim favorim: karmaşık bir adamın hassas etiyolojisi, müziği aydınlatıyor, düğümlü bir kişilik yaratıyor ve Richard Nixon ve 2) PCP kaynaklı düşüş için (ilişkili olmayan) sırlara ışık tutuyor.

İsterseniz okuyun: Geç, büyük sanat eleştirmeni Peter Schjeldahl; geç, büyük Gary Indiana; Geç, harika manny rengi; Bill Morrison'ın Vanguard köyünde “Vanguard Tapes” adlı fantastik mini belgeleri.
Mevcut: Fitzcarraldo Sürümleri.

Abonelik olduğun için teşekkürler

Kendinizi Haberler kitaplarına veya okuma önerilerimize daldırın.

Okuduklarınızdan hoşlanıyorsanız, başkalarına tavsiye etmelisiniz. Buraya kaydolabilirsiniz. Tüm abonelerimize tüm bültenlerimize göz atın.

Dost Bellek: Yerel kütüphanenizi kitaplar için kontrol edin! Kopyaları birçok kütüphaneyle çevrimiçi olarak rezerve edebilirsiniz.