Neil Gaiman patlayıcı cinsel saldırı raporuna yanıt verdi

Bazı kitapçılar Gaiman'ın kitaplarını stoklamaya devam edip etmemeleri konusunda kararsızdı. Frederick, Maryland'deki bir kitapçı olan Curious Iguana'nın yöneticisi ve satın almacısı Lauren Nopenz, mağazanın artık Gaiman'ın kitaplarını raflarında taşımayacağını, ancak talep eden müşterilere kopya sipariş edeceğini söyledi. Nopenz, “Kimsenin mağazaya gelip kendisini rahatsız eden kitapları görmesini istemiyoruz” dedi. Wichita, Kansas'taki Watermark Books'un sahibi Sarah Bagby, mağazasının müşteri talebi olduğu sürece Gaiman'ın eserlerini satmaya devam edeceğini ancak kitaplarının yoğun bir şekilde tanıtımını yapmayabileceğini söyledi. “Zor bir durum ama bunu taşıyacağız” dedi.

Sosyal medyada birçok yazar iddialar karşısında duydukları şoku ve dehşeti dile getirdi. Ancak Gaiman'ın arkadaşı olan bazı yazarlar geri adım attı. Gaiman'ın müzisyen ve yazar Amanda Palmer'la 2011'deki düğününe ev sahipliği yapan evli yazarlar Ayelet Waldman ve Michael Chabon, raporların hâlâ incelendiğini söyledi.

Waldman bir e-postada “Sadece tüm bunları işlemeye çalışıyorum ve ne söyleyeceğimi bilmiyorum” diye yazdı.

Chabon da benzer şekilde yanıt verdi: “Bu konu hakkında konuşacak enerjim yok.”

Birkaç yıl önce Gaiman'dan ayrılan Palmer, bir sözcü aracılığıyla yorum yapmayı reddetti ve şunları söyledi: “Bayan Palmer, Bay Gaiman'ın birden fazla kadını taciz ettiği iddialarından derinden rahatsız olsa da, asıl endişesi şu anda oğlunun sağlığıdır ve öyle olmalıdır. -varlık kalır. Mahremiyetini korumak için bu iddialar hakkında yorum yapmıyor.”

Gaiman'ın “Kadınlarla ilişkilerinde çok daha iyisini yapabilirdim ve yapmalıydım” şeklindeki açıklamasını açıklamasının ardından öne çıkan bazı kadınlar hayal kırıklığına uğradıklarını ancak şaşırmadıklarını söyledi.

Stout, Gaiman'ın gönderisine yanıt olarak bazılarından – bazılarına ulaşılamayan – bir açıklama paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu durumdaki kadınların sıklıkla yaşadığı aynı özür dilememe durumunu görmek bizi hayal kırıklığına uğrattı.”