Neris Zeynep Karadağ: ‘Sen kız çocuğusun yapamazsın’ diyenler oldu

BOTR

Aktif Üye
Açık Öğretim Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Neris Zeynep Karadağ, 4 yıl evvel 13 yaşındayken babası Nizamettin Karadağ ile televizyonda izlediği kick boks karşılaşması daha sonrası bu spora merak saldı. Karadağ, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü’ne kayıt yaptırarak kick boksa başladı. Birinci vakit içinder etrafındakilerin ‘sen kızsın yapamazsın’ reaksiyonuyla karşılaşan Neris Zeynep, 19- 27 Ocak tarihleri içinde Ordu’da yapılan Türkiye Kick Boks Turnuvası’nda şampiyon oldu.

‘AİLEMİN TAKVİYESİ GÜZEL HİSSETTİRDİ’

Maçları izlerken güzeline gittiğini belirten Nergis Zeynep Karadağ, ”Spora ilgim birinci vakit içinderda babamla geceleri izlediğim kick boks maçlarından etkilenerek başladı. Maçları izleyerek benim de bu sporu seveceğimi, yapabileceğimi düşündüm. ‘Ben niye bu sporu yapmıyorum?’ dedim. Ailemin sevinci, bir şey başardığımı görmesi beni daha epeyce keyifli etti. Onların dayanağı, ekip arkadaşlarımın ve antrenörlerimin dayanağı bana yeterli hissettirdi. Bir şeyleri başardıkça insanların da benimle keyifli olması, beni hayli memnun etti. Birinci spora başlayacağım vakit, ‘Kadına uygun bir spor değil’, ‘Sen kız çocuğusun yapamazsın’ diyenler oldu. bu türlü başladığım sporda artık şampiyonum” diye konuştu.

Spora başlarken bir gayesinin da ‘kendini savunmak’ olduğunu belirten Karadağ, ”Bu spora başlarken biraz daha küçüktüm. bu biçimdelar bayana yönelik şiddeti ve ruhsal baskıların da olduğunu gördüm. Bu spor hoşuma da gitmişti. Hem kendimi korumak birebir vakitte hoşuma giden bir sporu yapmak istedim. Şu an mayıs ayında dünya kupası var. Önümüzdeki maçta da puanımı alacağım. Son olarak temmuz ayında Konya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası maçında da puanımı alıp, inşallah ulusal kadroya gideceğim” dedi.

DHA

Okumaya devam et...