Özgür Tarz Erkek A Ulusal Kadrosu, Avrupa Güreş Şampiyonası’na hazır

BOTR

Aktif Üye
Özgür Tarz Erkek A Ulusal Güreş Ekibi, Macaristan’ın başşehri Budapeşte’nin konut sahipliğinde 29 Mart – 3 Nisan tarihleri içinde yapılacak Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası öncesi basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Programda atletlerin yanı sıra Türkiye Güreş Federasyonu Lideri Onur Eroğlu ve A Ulusal Güreş Grubu teknik heyeti de yer aldı. Ankara’daki Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi’nde son çalışmalarını gerçekleştiren Ulusallar, 26 Mart Cumartesi günü turnuvanın düzenleneceği Budapeşte’ye hareket edecek.

Eroğlu: “Türkiye güreşte kelam sahibi ülkelerden birisi”

Turnuvadan madalyalarla döneceklerine olan inancının tam olduğunu belirten Türkiye Güreş Federasyonu Lideri Gurur Eroğlu, “Cumartesi sabahı Özgür Kategori A Ulusal Grubumuzun Macaristan seyahati başlıyor. Hazırlıklarımızın tamamına yakını bitti. Gruplarımız, teknik heyetlerimiz, nazaranvli arkadaşlarımız aşikâr. Şampiyonada güreş ailemizi, ülkemizi keyifli etmek istiyoruz. Onları altın madalyayla, İstiklal Marşımız’la haberdar etmek istiyoruz. Buna gücümüz ve gücümüz var. Biz yalnızca bugünün grubunu değil, 2024’ün, 2028’in, hatta 2032’in temellerini atıyoruz. Deneyimle gençliği sentezleyerek dünümüzü ve bugünümüzü ihmal etmeden geleceğe yatırım yapacağız. Bu bir takım ve ruh işi. Atletlerimiz kendilerine tarihin yüklemiş olduğu sorumluluğun, misyonun farkındalar. Biz de farkındayız. Biz onların yanında başkan olarak en sağlıklı ve başarılı biçimde mindere çıkması için elimizden geleni yapacağız. Masa başında da kaybetmeyeceğiz. Orada da epey kuvvetliyüz. Türkiye güreşte kelam sahibi ülkelerden birisi. Geçmişimiz ve mazimiz ortada” değerlendirmesinde bulundu.

Kaleli: “Avrupa Şampiyonasına hazırız”

A Ulusal Ekip Antrenörü Levent Kaleli de turnuvaya hazır olduklarının altını çizerek, “Çok kıymetli olan Yaşar Doğu Turnuvası’nın akabinde en kıymetli imtihanımız olan Avrupa Şampiyonası geldi. Çok hoş 3 kamp geçirdik. Hoş bir çalışma gerçekleştirdik. Yaşar Doğu Turnuvası’nda da pratiğini yaptık, uygulaması da hoş geçti. Orada da aldığımız muvaffakiyetler var. İnşallah Avrupa Şampiyonası’na atletlerimizi daha uygun bir biçimde hazırlayıp mindere çıkaracağız. Hoş sonuçlar elde etmeyi bekliyoruz. 20 gündür som kampımızdayız. Hoş bir çalışma ortamımız var. Kampımızın sonundayız ve Avrupa Şampiyonasına hazırız” sözlerine yer verdi.

Kılıçsallayan: “Çok uygun hazırlandık”

Erkekler 70 kilogramda mindere çıkacak olan kadro kaptanı Selahattin Kılıçsallayan ise, “Ülkemi 70 kilogramda temsil edeceğim. 18 yıldır sporla uğraşıyorum. Son 9 yıldır da A Ulusal Kadro için güreşiyorum. Kampımız fazlaca hoş geçiyor. bir evvel 3 kampımız ve bir güreş turnuvamız oldu. Orada kendimizi gördük. Avrupa Şampiyonası’na kadro olarak fazlaca yeterli hazırlandık diyebiliriz. 57 kilodan 125 kilograma kadar herkes şampiyonaya hazır. Ülkemizi en yeterli biçimde temsil etmek istiyoruz” formunda konuştu.

Süleyman Atlı: “Üçüncü Avrupa şampiyonluğu için bu turnuvaya katılacağım”

Erkekler 60 kilogramda çaba edecek Süleyman Atlı mesleğindeki üçüncü altın madalya için ter dökeceğini söz ederek, “Yaklaşık 6 yıldır A Ulusal Grup’ta güreşiyorum. Üçüncü Avrupa şampiyonluğu için bu turnuvaya katılacağım. Daha önce iki Avrupa şampiyonluğum var. Üçüncüyü almak için kamplarımıza devam ediyorum. Şu an som kamptayız. Uygun hazırlandık. Daha evvel de kamplarımız oldu. Grup olarak ve kendi adıma bu şampiyonaya odaklandık. Önceye nazaran heyecan aşağıda fakat orada gittiğimizde kesinlikle heyecan olacaktır” dedi.

Aktürk: “Elimden geleni yapacağım”

Özgür tarz 92 kilogram kategorisinde yarışacak Feyzullah Aktürk, “U-23’de birinci altın madalyamı kazandım. Şu anda birinci kez A Ekibe gidiyorum. Burada da elimden geleni yapacağım. Gruptaki hocalarım ve büyük deneyimli ağabeylerim bana yardımcı oluyor. İnşallah altın madalya alıp, İstiklal Marşımızı okutup, bayrağımızı göndere çekmek istiyorum. 3 aydır kamptayız. Çok uygun biçimde hazırlandık. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Amacım en yavaşça sıklet olarak Türkiye’nin 100’üncü madalyasını almak”

Hür tarz 57 kilogramda ulusal formayı giyecek olan Muhammet Karavuş, “Şu anda kadronun en küçüğü olarak birinci sefer büyüklerde güreşeceğim. Maksadım 100’üncü altın madalyayı kazanmak. Şu anda Türkiyemizin Avrupa 99 tane altın madalyası var. Maksadım en yavaşça sıklet olarak Türkiye’nin 100’üncü madalyasını almak. Kamplarımız fazlaca hoş geçti. 3 haftalık ağır bir kamp programı geçirdik. Son haftamızda da dinlenmeye çekildik. 28 yıldır ekip halinde şampiyonluk çıkmıyordu. Biz bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Birinci girdiğim için bende niyet fazlalığı var. Eskilerden gelen dünya ikinciliğim, Avrupa ikinciliğim ve üçüncülüğüm var. Minder güreşine göre daha deneyimliyim. Bu benim için bir dezavantaj değil. çok rahatım, bu rahatlığımı da inşallah maçta sergileyeceğim” açıklamasında bulundu.

İHA

Okumaya devam et...