Okuma Listenize Eklenecek 20 LGBTQ Gençlik Kitabı

Yeni bir queer genç yetişkin romanına dalmak ister misiniz? Seni koruduk! 20 queer genç yetişkin yazardan sevdikleri queer genç yetişkin kitabını önermelerini istedik. Yanıtlar, içten aile hikayelerinden heyecan verici gerilim filmlerine ve aradaki her şeye kadar uzanıyordu. Bununla birlikte, ortak olan tek şey, hepsinin bugün queer olmanın güzelliği, zorlukları ve karmaşıklığı ile boğuşuyor olmalarıdır. Bu, ne tür bir okuyucu olursanız olun, size bir önerimiz olduğu anlamına gelir. O yüzden daha fazla uzatmadan, okuma listenize ekleyebileceğiniz 20 queer gençlik kitabıyla karşınızdayız.

Madonna’nın sözleriyle, AIDS etrafındaki dünyayı yakarken aklı başına gelen İranlı bir çocuğu konu alan bu roman, Live to Tell’in kalp atışlarını, Express Yourself’in kendini keşfini ve True Blue’nun romantik baygınlığını birleştiriyor. ” ve ilk deneyimden çok sonra akılda kalan bir şeye “Bir Dua Gibi” meydan okuma.
—David Levithan, Boy Meets Boy kitabının yazarı

Bu kitaba bir Katolik okulunda münzevi olmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmek için geldim. Mizah, samimiyet ve kendinden emin, etkileyici ses için kaldım.
“Shara Wheeler’ı Öptüm” kitabının yazarı Casey McQuiston

Kıyamet sonrası ürkütücü bir dünyada geçen bu nazik, yavaş tempolu queer romantizm, sadece güzel düzyazısı ve merak uyandıran sahneleri için değil, aynı zamanda suçluluk, travma ve bunun ne olduğunu korkusuz ve bazen de komik tasviriyle de seviyorum. umuda tutun demektir.
—FT Lukens, “Spell Bound”un yazarı

Eşcinsel Kulübü!, yazan Simon James Green

Bir okulun LGBTQ+ kulübünün başkanı için bir savaş olarak başlayan savaş, müdürün tüm öğrenciler için oylamayı açmasıyla kısa sürede bir yarışmaya dönüşür. Bu kitabı seviyorum çünkü bu sadece dağınık queer ailemize bir aşk mektubu değil, aynı zamanda daha iyi bildiklerini sanan heteroseksüel insanlarla dolu bir dünyada bir topluluk olarak kaderimizin kontrolünü nasıl elimize aldığımıza dair bir hikaye.
—LC Rosen, “Kamp”ın yazarı

Bu kitap, günümüzde ikili olmayan gençlere verilen zarara dürüst bir bakış atıyor, ancak güzel bir aşk hikayesi aracılığıyla, bu bağnazlığın neden bu gençlerin hak ettiği sevgiden daha ağır basmadığını gösteriyor.
—Robbie Couch, “If I See You Again Tomorrow” kitabının yazarı

Kahramanın iyileşme yolculuğuna odaklanan bir hikaye ile hayatta kalanları onurlandırırken saflık kültürünü, sürtük utancını ve kadın öfkesini araştıran bir #MeToo şiir romanı. Bu kitap, gerçeğinde acımasız ve çirkin, ama umudun vücut bulmuş hali olarak nazik ve görkemli.
Ashley Woodfolk, Nothing Burns as Bright as You kitabının yazarı

Bu, birlikte son bir destansı gün geçirmeye kararlı iki siyah kuir arkadaşın neşeli hikayesi. Olağanüstü karmaşık kimlik keşfi ve platonik aşkın sonsuz derinliği ile hemen kalbimi fethetti.
—Julian Winters, “As You Walk On By” kitabının yazarı

Arkadaşlarıyla hazırlıksız bir cinayet soruşturmasına karışan ikili olmayan bir genç kuş gözlemcisini konu alan bu sevimsiz, komik, hızlı tempolu polisiye gerilim filmi beni şaşırttı. Bir kitap mizahı, kalbi ve heyecanı ustaca dengeleyemez ama bu kitap kesinlikle bunu yaptı!
—Kayla Cottingham, This Delicious Death’in yazarı

Bu kitabı seviyorum çünkü -lise, futbol ve ilk aşklar fonunda geçen tatlı bir aşk hikayesiyle bile- ağır konulardan ve zor sohbetlerden çekinmiyor, aynı zamanda okuyucuya sevildiğini ve umutlu hissettiriyor!
—Aiden Thomas, “Güneş Taşıyıcı Denemeleri”nin yazarı

Bu mutlak bir favori ve kendi yazım için büyük bir ilham kaynağı. Tuhaflığı, aileyi, dostluğu, akıl sağlığını ve kesişimselliği araştıran ikonik, güzel ve çağdaş bir hikaye.
—Jonny Garza Villa, “Ander ve Santi Buradaydı” kitabının yazarı

İlişkileri çeşitli aşamalardan ve engellerden geçen fandom bağlantılı iki gencin bu hikayesi, hem tamamen evrensel hem de queer ve trans topluluklarına son derece benzersiz bir şekilde modern kayıp ve yeniden bağlanma davranışında bir ustalık sınıfıdır. Sevinçten yıkıma ve tekrar geri dönüşe giden rollercoaster yolculuğunun her dakikasından keyif aldım.
—Dahlia Adler, “Going Bicoastal” kitabının yazarı

Bu kitabın transgender ve çok ırklı kimliklerin kesişimini derin bir dürüstlükle tasvir ederek, küçük kasaba yaşamının siz uyum sağlamadığınızda ne kadar sınırlayıcı olabileceğini keşfetme şeklini sevdim. Keşke gençken kimliğimle mücadele ettiğim zamanlar olsaydı.
Tehlor Kay Mejia, Gece Ormanının Lucha’sının Yazarı

Bu, Vietnam’da Jade adında tuhaf bir kız, ailesi ve çok fazla görmüş ve çok fazla yemiş bir eve musallat olan birçok ruh (hem fiziksel hem de hayalet) hakkında geçen, gösterişli, modern bir gotik korku. Korkuyu denemekten emin değilseniz, şöyle ifade edeyim: Bu kitap, uyandığınızı haykırmadan önce bir gece terörünün biraz sıcak olup olmadığını kontrol etmek isteyenler için bir kitap.
—Ryan La Sala, The Honeys’in yazarı

Zehirli eski kız arkadaşından ayrılan ve gönülsüzce sihre inanmayı öğrenen bir genç kızın bu nefis ve karmaşık hikâyesini seviyorum. Kaprisli, romantizm ve tabii ki tarot dolu!
Jennifer Nissley, yazarı “Bizim Kurallarımız”

The Dead and the Dark’ı sadece sevgi dolu bir LGBTQ+ ailesini tasvir ettiği için değil, aynı zamanda bu sevgiyi korumak için tüm gücünüzle savaşırken ortaya çıkan yürek burkan çaresizliği tasvir ettiği için de seviyorum.
—Vincent Tirado, We Don’t Swim Here kitabının yazarı

Bu, artık feshedilmiş bir genç pop grubunun bir yardım konserinde yeniden bir araya gelmek zorunda kalan dört üyesi arasındaki tuhaf aşk, yaşam ve dostluğun muhteşem bir hikayesidir. Moreland’ın kimliğin ve ilişkilerin gelişimini keşfederken buna bolca mizah ve yürek katmasına bayılıyorum.
—Jennifer Dugan, “Melt With You” kitabının yazarı

McLemore, çarpıcı bir düzyazı ve transgender, queer ve ırksal kimliklerin algısal keşfi ile The Great Gatsby’ye yeni bir soluk getiriyor.
—Becky Albertalli, “Imogen, Obvious” kitabının yazarı

Kanakia, kimliği, çekiciliği ve ilişkileri sorgulamanın getirdiği gerçekçi komplikasyonları ve kırılganlıkları mükemmel bir şekilde yakalıyor. Canlandırıcı, kesinlikle mükemmel bir genç sesiyle ve şimdiye kadar gördüğüm en sevimli ve gerçekçi karakterlerden birinin gözünden anlatılan We Are Totally Normal, onaylayıcı, eğlenceli ve sevgi dolu.
—Kacen Callender, Lark & Kasim Start a Revolution kitabının yazarı

Aynı İranlı ailenin üç kuşağını kapsayan bu canlı yazılmış hikayeye bayıldım. Nazemian, queer deneyiminin benlik, aile, yer ve zamanla ilgili karmaşıklığına, kapsamı bakımından iddialı ve mahremiyetiyle hayranlık uyandıran nazik bir bakışla odaklanıyor. Bu özel bir okumadır.
—Courtney Summers, “I’m the Girl” kitabının yazarı

Daha ilk sayfasından dikkatinizi çeken kitaplar var; Cinderella Is Dead bunu ve daha fazlasını benim için yaptı. Güzel anlatımı, akıldan çıkmayan atmosferi ve güzel işlenmiş özlemiyle bu kitap beni tuhaf peri masalı yüreğime hapsetti.
—Anna-Marie McLemore, Venom & Vow’un ortak yazarı

MJ Franklin’in derlediği